DanmarksIndfødsretsprøve.dk
Dansk indfødsretsprøve nemt og enkelt. Siden 2005.

Seneste Kommentarer


indfødsretprøve
Mark Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er unødvendigt
John Storbritannien flag
Afstemning: 0    
Helt enig med de seneste kommentarer - fra juni og november 2014!! Har også dansk mor, har været her siden 1993 og underviser på uni og videregående uddannelser.
Sasha Slovenien flag
Afstemning: 0    
Testen kræver viden, man ikke kan bruge til noget. Istedet for de ældgamle fakta, skulle testen omhandle temaer, som er relevante idag, og som udlændinge ikke nødvendigvis er klar over. Fx. Love og uskrevne regler, forbudt fysisk straf af børn, demokrati osv. Om den første danske konge hed Angantyr eller Bussemand er fuldstændig ligegyldigt for mit og danskernes liv i dag.
nino Afghanistan flag
Afstemning: 0    
dårlig
Vahdet Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Alle kan læse sig frem til at bestå prøven, uanset om man er integreret eller kender til den daglige samfund i Danmark.
Anna Australien flag
Afstemning: 0    
Det gør ikke noget at blive klogere på det danske samfund, ved at lære lidt ekstra om det op til prøven. Synes det er absolut helt i orden at stille krav for at kunne opnå statsborgerskab. Gør det noget at kunne svare bedre end mange indfødte danskere? Nej, vel :)
Sara Danmark flag
Afstemning: 24    
Jeg synes ikke at prøven skulle eksistere for dem som er blevet født og opvokset i Danmark samt studere.

Hemn Irak flag
Afstemning: 0    
sådan er Danmark

Arezou Iran flag
Afstemning: 0    
Det kan godt være, at testen er svært, men positivt set ved man meget mere om dette land vi bor i. Både kulturen og historien. Hvorfor kan man ikke være lidt mere positivt over testen og tænk på at den beskriver historier bage ny dagens Danmark. Trods alt, at være positivt er en del af vores dejlig hjem Danmark.

Renh Myanmar flag
Afstemning: 3    
Jeg håber på at indfødsretprøven kan bestå for at får dansk statsborgerskab
Natasa Serbien flag
Afstemning: 4    
den er svær

maja Storbritannien flag
Afstemning: 2    
Hvis man læser det materiale 2-3 gange om folkestyre og hverdagsliv i danmark,så er det altså a piece of cake. Meget af det ved man hvis man har boet her i landet et stykke tid og resten kan man lære ved at læse det godt igennem.Det var ikke svært syntes jeg.

muhammed Irak flag
Afstemning: 0    
Ja

muhammed Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Ja det er rigtig
mexhit kurti Albanien flag
Afstemning: -4    
det er ok det var ikke så svært
saahil Afghanistan flag
Afstemning: 1    
er uenig
sara Danmark flag
Afstemning: 4    
Spørgsmålene burde omhandle en almendanskers paratviden, noget enhver dansker BARE VED. At en ikke indfødt burde vide mere end en dansmand er paradoksalt

maja Storbritannien flag
Afstemning: 0    
Den test de laver her på nettet er ikke lig med den vi tog i går,og det var almen viden om mange relevante ting her i kongeriget Danmark.Jeg har selv boet her siden 69 og har en dansk mor og er dansk gift på 20 år dansk uddannelse ,så syntes også at det bare er en pengemaskine og rammer røv forkert.

maja Storbritannien flag
Afstemning: -1    
Den test de laver her på nettet er ikke lig med den vi tog i går,og det var almen viden om mange relevante ting her i kongeriget Danmark.Jeg har selv boet her siden 69 og har en dansk mor og er dansk gift på 20 år dansk uddannelse ,så syntes også at det bare er en pengemaskine og rammer røv forkert.
mehmet Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
den er alt for svært, selv mange dansker siger at de ikke kan finde ud af det.. så jeg synes bare den skal være lettere..
Kenneth Danmark flag
Afstemning: 14    
Som dansk statsborger kan jeg ikke gennemføre den hvordan tror du så lige det er at komme fra udlandet og så skal igennem det her lort....

muhammed Irak flag
Afstemning: 0    
Tak
Julie Maria Bayer Riskær Tyskland flag
Afstemning: 5    
Jeg har endnu ikke mødt en dansker der kendte Agantyr, som skulle være den første kendte danske konge!
Elisa Tyrkiet flag
Afstemning: 3    
Synes den er unødvendig.

muhammed Irak flag
Afstemning: 0    
Synes den er unødvendig. Dette er blot en undskyldning.
indfødsretprøve
Zakera Khan Afghanistan flag
Afstemning: 9    
Den burde ikke eksistere, Det er en dum test og jeg fatter ikke hvorfor de tag penge for det. Det er uretfærdigt. Jeg forstår ikke hvordan kronprinsesse kan får dansk pas, uden at hun har taget test.
kurt Danmark flag
Afstemning: 10    
Det er en racistisk dikrimination af nye borgere i Danmark
Tam Afghanistan flag
Afstemning: 4    
Testen bør afskaffes!
Ole Kristensen Danmark flag
Afstemning: 0    
Relevanstjek: Når 80% af danskerne kan bestå den er den relvant.
Troels Dalgård Danielsen Danmark flag
Afstemning: 6    
Når ikke engang indfødte danskere kan spørgsmålene hvorfor ")¤"/#(!=&#!#)# Skal indvandrer så igennem det lort?!?
Emin Kolcak Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Latterligt, født og opvokset i landet, men har skal op til en latterlig test hvor 1/3 af mine etniske dansker bestod i vores klasse.
Sarah Ørsdahl Danmark flag
Afstemning: 1    
Det er en eksklusionsmekanisme, der rammer de forkerte mennesker i kraft af, at de høje krav rammer den mindre priviligerede del af befolkningen. Det burde ikke kræve et særligt niveau af viden at få ret til inklusion i medborgerskabet. (Især ikke et niveau, der efterlader etniske danskere uden ret til statsborgerskab, såfremt de skulle navigere igennem det samme nåleøje). At stille sådanne krav er usømmeligt.
farhiya Somalia flag
Afstemning: 0    
jeg synes alle skal være velkommen her landet
Estrella Filippinerne flag
Afstemning: 0    
Jeg synes ,det er meget svært for mig
nadia Danmark flag
Afstemning: -2    
Det er en for nem test endvidere omhandler den for meget historie, denne for almenviden kunne godt være mere varierende.
Milena Loncar Montenegro flag
Afstemning: 4    
Jeg er født og opvokset i Danamark og synes derfor det er irriterende at skulle gennem alt det her, mens andre som hverken taler dansk eller bidrager med noget godt til det danske samfund bare for det serveret på et guldfad.
Aysun Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Prøven bør være mere dansk-sprog relateret frem for at handle om landets fortid på niveau med dansk- og historieundervisning på gymnasiet. Eksempelvis kunne der være en del med spørgmål om en dansk hverdag/dagligdag og nogle danske værdier. Dernæst kunne der være en del, der testede ens sprogkundskaber og til sidst spørgsmål fra den politiske dagsorden inden for det sidste år. Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at den nuværende prøve også stiller krav på ens uddannelsesniveau.
joseph mulenka Ghana flag
Afstemning: 0    
længe leve Danmark hura hura
Nikolaj Steen Danmark flag
Afstemning: -1    
Fordi prøven giver et ensidigt og forvrænget billede ansøgeren. I stedet burde samtaler og evt. kurser tilbydes til de folk, som ikke direkte kommer til landet i forbindelse med et arbejde.
Latisya Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Det er helt vanvittigt at personer født i Danmark er nødt til at komme op til prøven for at blive dansk statsborger. Jeg har altid følt mig dansk indtil jeg fyldte 18 år og skulle igennem ansøgninger mm. for en opholdstilladelse, der tog mig 1,5 år at få, trods jeg er født i Danmark og lever op til ALLE krav. Derfra besluttede jeg, at jeg ville forblive tyrkisk statsborger og mine fremtidsplaner omkring uddannelse og job har også ændret sig tydeligt. Jeg skal have mit danske statsborgerskab for at kunne læse som fremmed student i mit "eget" land for så at få fantastiske jobmuligheder og et fantastisk liv i en utrolig smuk by som Istanbul, i et land hvor demokrati mm. kun går fremad :-) I kan TRO, jeg ser frem til at udnytte mit kommende "danske" statsborgerskab (som jeg senere efter endt uddannelse skifter ud med tyrkisk igen selvfølgelig) ;-)
indfødsretprøve
Reyam Irak flag
Afstemning: 1    
Jeg synes spørgsmålene burde være lettere, selv dansker vil have svært ved at svar på dem. Vi burde også få mere tid end de 45 minutter.
Niranjana Sri Lanka flag
Afstemning: 0    
Engang en samfundlære kan klare testen
mino Iran flag
Afstemning: 0    
Det er simpelhen latterlig at lave en quiz på den måde for at blive danskstatsborger, de viser kun hvor dumt et land DK er..
denisa Serbien flag
Afstemning: 0    
Mennesker skal automatisk få dansk statsborgskab når de bliver født i landet. det er fuldstændigt vandvittigt !
Hanne Irak flag
Afstemning: 0    
Det er riigtigt svært
A Rusland flag
Afstemning: 2    
Jeg synes at det er selvfølgelig relevant at få taget en prøve før man kan få statsborgerskab i et land, men jeg synes at prøven skal omhandle en mindre gruppe af udlændinge. Jeg har boet i Danmark over halvdelen af mit liv nu. Jeg er 22 år gammel og har gået i en dansk folkeskole siden 6. klasse! Jeg føler mig mere dansk end russisk. Jeg er vokset op i landet og har suget al det danske godt til mig. Så jeg føler at jeg næsten burde blive tilbudt om jeg selv har lyst til at blive dansk statsborger og ikke gå igennem al det besvær at blive det?!
Jenni Irak flag
Afstemning: 1    
jeg syntes ikke at dem som har boet i DK i så mange år, kan tale sproget, er måske færdig uddannet, har et fast job eller studere skal igennem det. men skulle gøre det, på den samme måsde som det var for 10 11 år siden. men gik op tog en normal menneskelige prøve hvor man kan have en chance for at består og få sig et normalt pas ligesom alle andre mennesker.
Ali Danmark flag
Afstemning: 0    
set er bar meningløs
Mikuta Litauen flag
Afstemning: 0    
Anden gang.. Denne gang var spørgsmålene meget nemmere, eller min forståelse blevet større omkring Danmark.. - Ved ikke hvilken af de ovenstående som gjorde at jeg bestod ;)
heros Irak flag
Afstemning: 0    
jeg synes at det er fint med en prøve om Danmark men det skal bare ikke går så meget i dybten i historien der er så meget ting man ikke vil brug til noget i dagens Danmark. Jeg synes det skal kunne mere aktuel viden om Danmark. MVH Heros Chamsarian

maja Storbritannien flag
Afstemning: 0    
Der var meget lidt historie i den nye statsborgertest. Slet ikke svær.
HANAA abbuod Syrien flag
Afstemning: 1    
det er en god ide med den prøven fordi vi bor og det er vigtig at blande i sammfond
sabrina Etiopien flag
Afstemning: 0    
når man er 20 år og født i Danmark. Har afsluttet folkeskolen og gymnasiet, så syntes jeg ikke at den burde eksistere.
Alen Hodzic Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 2    
De udledninge der har boet i Danmark over 10 - 15 - 20 år burte ikke tage sådan en test.
Adeel Pakistan flag
Afstemning: 0    
det er bare så plet....dansker kender igengang deres svar
mustafa Tyrkiet flag
Afstemning: -1    
Det er måden, at vælge den rette, men jeg er i tvivl! har dem som fundet på de spørgsmål været med i prøven ? Vil meget gerne høre om de har bestået :) Anyway... personligt synes jeg det kunne godt været nemmere.
indfødsretprøve
Anni Maria Sørensen Thailand flag
Afstemning: -1    
Det er dybt latterligt med sådan en prøve som mange "rigtige" danskere ikke engang kan bestå. Lige præcis en prøve som denne er fuldstændig unødvendig, og må da kun være til for at give staten penge... 700 kr. er i forvejen rigtig mange penge - og består man ikke, ja så må man da punge ud igen med det samme beløb. Igen, dybt latterligt!
Mariam Danmark flag
Afstemning: 2    
Folketinget skulle måske bruge tiden mere på andre ting.
KAMAL Tunesien flag
Afstemning: -2    
Jeg syns .Man skal bestå en psykiskteknik test ind må værre en ny danske .De svart jeg har mødet flere ny danske i offentlig kontor men de vil gerne arbejder med sin bag grund system og vil ikke følger de danske norm . Mvh kamal
Ali Pakistan flag
Afstemning: 0    
Det er helt i orden at Danmark har en indfødsretsprøve. Men spørgsmålet er så bare, hvem der skal op til prøven. Hvis man er født og opvokset i landet, og er et socialt menneske, som har været medlem af fodboldklubber, fritidshjem osv. og man er studerende og ikke har gæld til det offentlige, og at man har ren straffeattest. Så kan det ikke være rigtigt at man skal op til en prøve med så mange latterlige spørgsmål. Den burde ikke være gældende for folk, som er født og opvokset her i landet, og burde gøres lidt lettere.

Sarah Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg er helt enig!! Jeg arbejder, læser på uni og deltager aktivt i samfundet, så er det vist ikke helt fair, at jeg også skal tænke på denne prøve.
Thierry Frankrig flag
Afstemning: 1    
Jeg græmmes at være tvunget til at læse Brian Mikkelsens "kultur" kanonen for at gå til den prøve i morgen. Jeg har boet i DK i 41 år.
Elizabeth G. Pedersen Filippinerne flag
Afstemning: 0    
Jeg anbefaler at Folketinget kan lave test mere let nemt. Indfødtsretprovet nu er et høj dansk niveau. Folketinget kan også har andre kraver, hvis man bliver statsborge i Danmark fx udlændige uddannelse niveau, joberfaring i Danmark, hvor længe man har boet i Danmark eller hvis udlændige er dansk børn eller adopteret børn. Jeg synes, selvom danske kan ikke bestaet test.
Mai Vietnam flag
Afstemning: 0    
Om man kan besvare spørgsmål om Danmarks historie, kultur, samfund, retssystemer m.m. eller ej, afgør på ingen måde ens evne til at begå sig i det danske samfund som en civiliseret og bidragende borger.
Ksenija pishta Estland flag
Afstemning: 0    
Alt for kompliceret
Nour Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg syntes at det er uretfærdigt at vi skal kunne alle de her spørgsmål mens halvdelen af Danmark ikke selv kan svare på det.
ATHARY Danmark flag
Afstemning: 0    
jeg det er letterligt at man skal består en prøve for at være en dansker. og selv dansker kan ikke engang bestå det,
Anthony Gardoon Afghanistan flag
Afstemning: 1    
jeg er helt enig.
Amir Pakistan flag
Afstemning: -1    
Er ikke kriminel, ren straffeattest og født her... Har afsluttet folkeskolen, gymnasiet, finansøkonom og læser videre på uni!!! Den her prøve burde ikk eksistere. Skal jeg nu op til den midt i eksaminerne for at blive 'rigtig' dansker?
Fjolla Albanien flag
Afstemning: 1    
Vi går i skole i mere end 10 år og så forventer I at man tager en så svær en test? Ikk engang danskerne kan svare på alle spørgsmål! Synes ikke det er nogle fair krav...
Suvash Nepal flag
Afstemning: -1    
Jeg glæder mig rigtig meget til den prøve, fordi jeg synes jeg er meget klog.
Linda Bulgarien flag
Afstemning: -1    
Latterlig og spild af tid! Har alligevel glemt det om 1 måned! Latterligt!
indfødsretprøve
Helle Bülow Danmark flag
Afstemning: 1    
Det virker ikke gennemtænkt, at folk skal testes i disse spørgsmål for at få dansk statsborgerskab. Jeg er selv indfødt dansker og uddannet lærer, og har haft elever med forskelligt ophav, der er opvokset i DK og haft DK som deres eneste tilhørssted, men ikke ville være i stand til at besvare spørgsmålene. Jeg har i øvrigt også bedt danske elever om at tage testen i 9. klasse, hvor langt størstedelen dumpede. Det rammer præcis de mennesker, som i forvejen har det allersværest - og det mener jeg er usympatisk!
Aleksandra Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 1    
Jeg forstår godt ideen med en indfødsretsprøve, men spørgsmålene burde være mere relevante. Hvorfor er det vigtigt at kunne svarer på, hvad den første danske konge hed? Det giver ikke mening, at halvdelen af den danske befolkning hverken kender svaret på dette spørgsmål, eller kan bestå prøven. Sikke en ydmygelse! Jeg har selv afsluttet studentereksamen, og har haft historie og dansk på A niveau, men dette er åbenbart ikke godt nok! Jeg er født i Danmark, og har boet her hele mit liv, og jeg synes det er vigtigt at sætte krav til unge, men det er ikke okay, at skulle starte forefra og blive ligestillet med indvandrer, som lige er kommet til Danmark, og skal igennem det samme papir arbejde! Og som prikken over i'et tror jeg man kan cykle rundt om jorden mindst 2 gange før Justitsministeriet er færdig med ens sag. Ren bureaukrati!!
Goobsette Afghanistan flag
Afstemning: 0    
I need help, Hello World, Generisk Cialis Kop cialis
Jebote Danska Serbien flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at staten skal selv spørge mig om jeg vil gerne have dansk statsborgerskab,og måske betale mig de 700 kr. Hvorfor skal jeg have dansk statsborgerskab,når jeg tør ikke sige det når er i udland,det er ikke så populær p.t. Jeg vil heller have Palestinensisk og lade hende grime kæling pia k. beholde dansk!
Sanaz Iran flag
Afstemning: 0    
Da man har boet længe nok i landet at man godt formulerer sig på dansk både skrift og tale, viser stor respekt for "Danskhed", bidrager positivt til det danske samfund med sin studie eller med sit arbejde, lydes en såkaldte indfødsretsprøve yderst latterlig.
shahin Irak flag
Afstemning: 0    
jeg syntes at det er latterligt når man er færdig med 9. eller også 10. klasse at man stadig skal op til den
Sibel Keser Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Jeg synes det er urretfærdigt at man ikke kan få dansk statsborger selvom man er født og opvokset her i landet.. håber snart reglerne og lovene ikke eksistere længere angående prøven, for jeg er sikker på at rigtig mange som er født og opvokset i landet som mig er ret irriteret over dette..
jørn christensen Danmark flag
Afstemning: 2    
Det er da det værste jeg overhovedet har set i mit liv-Danmark er berømt for sit skattetryk-jeg skammer mig over at være dansker.De må tænkte jeg lidt mere fornuftig næste gang i får en sundsyg ide som det her.deanmark er en skændsel for verden
Amira Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg mener at prøven burde blive lettere, og indeholde mere relevante spørgsmål
rune Angola flag
Afstemning: 1    
dette er absurdistan
Madineh Afghanistan flag
Afstemning: 5    
Udlændinge skal kun tage prøven for at give penge til det danske stat kun fordi staten mangler penge og det er den letteste måde for staten at skaffe penge på
fozia Danmark flag
Afstemning: 1    
jeg går i 10 klasse i vuc jeg vil gerne have bestå indfødsretsprøven
Zubair Arzoo Afghanistan flag
Afstemning: 7    
Min far smider mig ud af huset, hvis jeg ikke bliver dansker den 7. Juni :))

Nourestani Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg snakker med din far.

najib Afghanistan flag
Afstemning: 0    
ba padaret bego to afghan asti:-)

sha Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jo jo brotherrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Sameera Afzali Afghanistan flag
Afstemning: 7    
Prøven skal omhandle nu samfundet ikke historie fra 1880 tallet
adelina Albanien flag
Afstemning: 1    
jeg synes at det er dybt latterligt at man skal op til testen for at bliver danskstarsborger. jeg er 22 år gammel og er født her, og skal op til prøven!! det synes jeg skal laves om på
indfødsretprøve
adem ceran Tyrkiet flag
Afstemning: 5    
Det er noget af det mest latterlige danmark har fundet på. En prøve for at få indfødsret i danmark hahahahahahahah det at man har boet her hele sit liv og gået i skole siden børnehaveklasse ikke er nok til at få dansk statsborgerskab. til grin... men igen det jo bare pia kærsgård der kedede sig og fik en dum ide.
Kristian Johansen Danmark flag
Afstemning: 8    
Hele konceptet er forkert, ingen mennesker har ret til at definere hvad en dansker er. Hvis man føler sig dansk så er man dansk!
liv Danmark flag
Afstemning: 9    
det er totalt korrupt, at en prøve halvdelen af danmark ikke kan svare på, skal beslutte om nogle kan blive danske statsborgere eller ej.
Tenzin Indien flag
Afstemning: 0    
Jeg synes, det skal være lidt lettere.
muha ali jawad Irak flag
Afstemning: 0    
det skulle handle om Danmark nu,og behoves ikke at vide alle det detaliar om danske historie.
Leoni te Koppele Danmark flag
Afstemning: 5    
Kan tildels godt se formålet med prøven. Men synes ikke at alle behøver gennemføre en test. Fx hvis man har bestået dansk i folkeskolen, eller fx gymnasiet. Så skal man kunne blive dansk statsborger uden test.
Asha Somalia flag
Afstemning: 1    
prøven er mega sværet
Mina Afghanistan flag
Afstemning: 2    
Ja, Men den burde lettere, da det er meget svært selv for danskere
Mina Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Hvis ikke det er fair at vi skal lære sådan noget. mens andre bare kan få det fordi de er født her. Og hvis det eksister bør det være nemmere

gul dana dana Afghanistan flag
Afstemning: 2    
Min far smider mig ud af huset hvis jeg ikke bestå´prøven !
asu Tyrkiet flag
Afstemning: -1    
det er fuldstandıg latterlıgt med denne prove, selv danskerne ville ikke kunne besta den..
songul Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Da jeg er født her Dk, og har boet siden jeg er født og har afsluttet folkeskolen, gymnasiet og ehvervsuddannelse syntes jeg at prøven ikke skulle være gældende for mig (og disse som er i samme situation som mig) !
mohsen Iran flag
Afstemning: 1    
Jeg er helt enig med prøven, men den burde være lettere.
Mohamed kamal Tunesien flag
Afstemning: 2    
Det helt normalt at man skal har viden om nogen vigtige dansk kultur før man må være en ny dansk statsborg.med venlige hilsen og tak for helpen BEN A BERRAYEN
Madusha Bangladesh flag
Afstemning: -1    
Jeg synes man skal kunne lærer sproget, samfundsforholdene og kulturen som er vigtigt del af prøven.
dorte Danmark flag
Afstemning: 0    
Vanvittig udformning af eksamen i indfødsret!
indfødsretprøve
hanif Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Man kunne godt forkorte historie afsnitet og inddrage noget andet, som var mere relevant.
zorka Montenegro flag
Afstemning: 0    
født og opvokset i Dk men det skulle man ikke tro efter jeg selv har prøvet at besvare nogle spørgsmål.. Den er fandme HÅRD!
Aysun Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Urealistiske spørgsmål, som mange danskere nok selv ville have svært ved at besvare
Jens Danmark flag
Afstemning: 6    
Selv os danskere kan ikke svare på denne test.
svetlana Bulgarien flag
Afstemning: 1    
kan ikk se meningen i hvad man skal bruge det til
Lita Danmark flag
Afstemning: 7    
Den er ganske forfærdelig og urimelig. Har i øjeblikket en ung pige på 20 som er opvokset i Danmark, har bestået 9. klasse og er igang med Sosuuddannelsen. Hun bestod ikke prøven på grund af de politiske spørgsmål, som min egen datter heller ikke ville kunne besvare.Ikke fordi de er "dumme", men fordi politik simpelthen ikke er videre interesant for den aldersggruppe.Men i bund og grund er Indfødsretsprøven simpelthen en stor skamplet på Danmarks ligeværdighedsånd.
Maria Tanzania flag
Afstemning: 1    
Jeg synes den burde a´ldrig nogesinde eksistere. Det giver slet ikke mening. Jeg synes en god dansker eller en da har integrer er en person som arbejder, betaler skat, passe på sin familie og arberjder. det her det er bare bullshit
Sara Danmark flag
Afstemning: 8    
Jeg er født i Danmark af en dansk mor, har boet i Danmark hele mit liv (med undtagelse af to 'edenlandsophold på universitetet', har gået i dansk folkeskole, gymnasium, universitet + taget en dansk PhD. Helt ærligt, så føler jeg er det er ret så tåbeligt at jeg skal bevise mit kendskab til Danmark. Så, jeg synes at det er fint at den eksisterer, men der burde være lidt andre regler for hvem, der skal ta den. Har man dansk folkeskole, gymnasie etc, så burde jeg vel ha bevis nok for at jeg har kendskab til Danmark - ellers er der vel noget helt galt i vores skolesystem.
kalim ullah Myanmar flag
Afstemning: 0    
jeg er helt enig i formålet med prøven
Wahida Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Jeg synes de spørgsmål de stiller er unødvendig da de kan komme på nogle vigtigere spørgsmål som har noget med nu tiden at gør!

wahida Afghanistan flag
Afstemning: 0    
er du fr vejle
Flemming Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg er enig med mange andre, der skriver her, at hovedtemaet for prøven burde være fokuseret mere på hvorledes det danske samfund er indrettet. Dermed ikke sagt, at der ikke skal være spørgsmål om dansk historie og kultur. Jeg synes da det er rimeligt nok, at vi har en forventning om at mennesker der ønsker at skabe sig et liv her også har kendskab til den fælles viden, der danner baggrund for et identitetsskabende tilhørsforhold. Dertil er jeg overrasket over de mange kommentarer fra etniske danskere, som ikke kan besvare langt den overvejende del af de her spørgsmål. Hvis man er født og opvokset her og har gået i den danske folkeskole og gennemført en ungdomsuddannelse, er det jo skræmmende, hvis man ikke har begreb om de her ting...

Bhagat Singh Dhawan Indien flag
Afstemning: 1    
Hvis man har ikke en bestå bevis for Prøve i Dansk 2 og bestå bevis for Prøve i FVU Trin 2. Jeg er enig med mange andre, der skriver her, at hovedtemaet for prøven burde være fokuseret mere på hvorledes det danske samfund er indrettet. Dermed ikke sagt, at der ikke skal være spørgsmål om dansk historie og kultur. Jeg synes ikke at prøven skulle eksistere for dem som er boet i mere end 10 år i landet og snakke dansk og har en ren straffeattest og har en bestå bevis for Prøve i Dansk 2 også bevis for Prøve i FVU Trin 2. Hvorfor man skal Bestå statsborgerskabsprøven og indfødsretstest ? Mit råd burde få statsborgerskab uden at tage prøven.

Bhagat Singh Dhawan Indien flag
Afstemning: 1    
Jeg synes ikke at prøven skulle eksistere for dem som er boet i mere end 10 år i landet og snakke dansk og har en ren straffeattest og har en bestå bevis for Prøve i Dansk 2 også bevis for Prøve i FVU Trin 2. Hvorfor man skal Bestå statsborgerskabsprøven og indfødsretstest ? Mit råd burde få statsborgerskab uden at tage prøven.

Bhagat Singh Dhawan Indien flag
Afstemning: 2    
alle som kan sproget flydende og har boet i Danmark i længre tid,over 20 år og har en ren straffeattest, burde få statsborgerskab uden at tage prøven
L.L. Danmark flag
Afstemning: 1    
Den burde være nemmere. 2/10 danskere gennemfører den med mindst to fejl.
Hans Danmark flag
Afstemning: 1    
Vigtigere at kontrollere viden om grundlæggende samfundsforhold (f.eks. at man ikke må slå børn) end at den første danske kendte danske konge hed Angantyr. Det er der jo ingen danskere der har lært i skolen, og hvad i alverden siger den viden om kandidatens tilknytning til Danmark? Tilsvarende med evnen til at navngive indholdet af Edinburg aftalen. Det er viden der ryger ind af det ene øre og ud af det andet så snart prøven er overstået.
Emma Storbritannien flag
Afstemning: 3    
Jeg kan godt forstå, hvorfor der egentlig er en prøve og jeg synes også, det er godt at der er en eller anden form for "regulering" af folk der vil have dansk indfødsret - men det burde være lidt lettere. Der er trods alt RIGTIG mange danskere som ikke kunne bestå!
Daniel Jungland Danmark flag
Afstemning: 1    
Den almene dansker, vil uden at læse pensum, ikke kunne bestå prøven. Ser I intet galt i dette? Jeg prøvede for eksempel at besvare top 5 over sværeste spørgsmål. 1 ud af 5 lød mit resultat. I mine 27 år, har jeg aldrig nogensinde hørt om disse 5 emner. Den ene jeg fik rigtig, var et gæt. Hav venligst mine kommentarer i mente, når jeg her informerer Jer om at jeg er født, opvokset og uddannet i Danmark. Min kone står om et par år overfor denne prøve, og jeg vil på ingen måde kunne hjælpe hende, nu da jeg jo ikke ligefrem er dansk nok.
indfødsretprøve
Pooh Thailand flag
Afstemning: 1    
Testen burde omhandle lidt historie og mere aktualt emner... Historien er relevant,for man skal hunne forstår, hvordan denmark er skabet. Meeeen at man er interesere sig i den nuværende dansk kultur, politik og sumfund i generalle er meget mere relevant og betydningsfuld end kæmpe kendeskab til historien og lidt til hvad der sker lige nu i landet.
Nicolaj Danmark flag
Afstemning: 4    
det er en fuldkommen grotesk test. Jeg kender mange der ikke kan bestå. Jeg kunne ikke selv. Afskaf det lort helt
umar Pakistan flag
Afstemning: 5    
alle som kan sproget flydende og har boet i Danmark i længre tid, burde få statsborgerskab uden at tage prøven
muna Danmark flag
Afstemning: 3    
jeg kan slet ikke se mening med prøven!
marcus Danmark flag
Afstemning: -5    
rigtig god prøve
manale Irak flag
Afstemning: 2    
jeg synes ikke det skal være sådan en test, fordi der er rigtig mange udlænge som ikke kan snakke dansk og de består prøven, og det synes jeg at det er uretfærdig for dem der kan tale dansk ( nærmst født i DK). derfor synes jeg at sted for at man skal sætte nogle krydser og så består man vil jeg hellere have det til mundtlig som vi skal snakke med en om et bestemt emne. så beviser man at man kan snakke det danske sprog om forstår det og så fortjener man også at består.
Yoanka A Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg er ikke gået op til prøve endnu, jeg øver mig foreløbig, men håber på at kunne bestå den. Og selv om jeg "får" består den prøve,ved jeg ikke om jeg kan få mit pas da jeg er en straffet person i Denmarks øjne.Alligevel råber jeg højt GUD BEVAR DANMARK oh Lad os alle sammen huske på at ALLAH er STROT OG BARMHJERTIGT.
yahya Afghanistan flag
Afstemning: 0    
den er alt for sværere.
Dajana Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Prøven er svær. Selv de fleste danskere har svært ved at svarer rigtigt på halvdelen af spørgsmålene.
abdulh Afghanistan flag
Afstemning: 1    
det burde være lettere
Mubashar Pakistan flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at,Det er meget vigtigt.Dermed mand ved om Danmark.
Asra Al-Hilou Irak flag
Afstemning: -2    
Helt ærlig det kan godt være at prøven ikke burde være der men synes ikke spørgesmålene er svære.. Alle dem der har gået i folkeskole i Danmark burde være let for dem.. + man kan øve sig her på siden.. Alle 200 spørgesmålene findes så det burde ikke være et problem..
mee Danmark flag
Afstemning: 1    
hallo selv dansker kan ikke svare på det.
Tom Schack Engel Danmark flag
Afstemning: 4    
Jeg er født og opvokset i Danmark, men kan godt nok ikke svare korrekt på alle spørgsmål, den burde være lettere.
Louise Andersen Danmark flag
Afstemning: 6    
Folk der har boet i mere end 10 år i landet og taler sproget flydende og går i skole eller arbejder burde automatisk at få statsborgerskab hvis de har en ren straffeattest
indfødsretprøve
Zaineb Tunesien flag
Afstemning: 1    
Selv en "ægte" dansker kan ikke svare på disse spørgsmål, så hvorfor skulle en nydansk kunne???
salih Irak flag
Afstemning: 1    
ikke engang danskerne kan den
john nielsen Danmark flag
Afstemning: 1    
jeg var født i danmark,var here til 18 år. jeg boede i australien for 48 år,hvore jeg blev statsboer. jeg kom tilbage til danmark 5 år siden og lærte dansk igen. hvorfor skal det være så svært at blive dansker igen.
Susan Lennert Danmark flag
Afstemning: 3    
Det er for latterligt, denne "test", unødvendig og unyttigt viden for ny-danskere.
mig Congo Zaire flag
Afstemning: 0    
Det er absurd og ydmygende!!!
kmz Irak flag
Afstemning: 1    
Prøven giver ikke mening for at være dansker...! Det er fuldstændig vanvittigt.. Den burde IKKE Eksistere.. !
Adrian Filippinerne flag
Afstemning: 0    
Visse spørgsmål er irrelevante. De fleste af nutidens unge (ikke blot udlændinge, men også danskere) ville have svært ved den historiske del bl.a.
Vivian Larsen Danmark flag
Afstemning: 2    
Prøven skal fjernes omgående, den er latterlig og tåbelig, når mange indfødte danskere ikke engang kan svare på den. Det er en test som kun skolerne har gavn af. Er der noget vi ikke ved, så søger vi bare på nettet.
ghafuri Afghanistan flag
Afstemning: 0    
en gode ide
Tahir Pakistan flag
Afstemning: 0    
det er maget sværere.
Hasanat Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg er prøve test sidste uge der nogen spørsmål utridlige og sværet at andvandra fårstå orde fx.afstår betyder tabet jeg aldrig læret din ord eller kender det betyder tabt
Ebrahim Iran flag
Afstemning: 1    
ja men den burde være letterere
Alec Danmark flag
Afstemning: -4    
Kan ikke forstå, hvorfor i er så sure...? Tog den og bestod... At være dansk er ikke kun at leve her i nuet, men også kende ens historie!
tove Danmark flag
Afstemning: 0    
Udmærket prøve
Bassel Hmeidan Libanon flag
Afstemning: 1    
En sætningen i lærematerialen er meget tank vækkende. I definitionen i hvad en Ghetto er, skriver Justitsministeriet i bogen: En ghetto er et sted hvor der bor flere etnisk minoritetter. Dvs. Hele verden er en stor ghetto. Og land som USA, Frankrig, Canada og Australien er bare stor ghettoer, i følge ministeriet. Jeg synes, at hvis man insistere på sådan en ligegyldig prøve at genlæse materielet. Mvh Bassel
indfødsretprøve
saahil Afghanistan flag
Afstemning: 3    
Det fuldstændigt latterlige.. selv Pia kan ikke besvare dem. ..
privat USA flag
Afstemning: 1    
Synes godt det er nogle stor krav .især hvis man var psykisksyg og har stress og andre.psykiske tilstande som man får behandling og medicin for.Sådanne personer burde have lov at kunne tage et besøg ud af landet men nejnej det er ikke muligt.Verden hører ikke til at mennesker besætter den og kræver penge for andre der har bosat sig der pga. en uforklarlig kraft.Frheden findes jo ikke når mennesker skal betale for at bo i verden. Universet er universelt. Mennesker burde kunne bevæge sig frit , den eneste grund til nogle vil have pas, er vel fordi de har en trang til at sætte fod på andet jord.og fordi det lige præcis er her(i danmark) og nu og denne prøve, er vel pga. de kår som gjorde man er havnet her. Min mening:gid det skulle var frit:) ligsom mange andre har ønsker om ting i livet der burde være frit
Madina Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg er enige om at der skal være en prøve. Men jeg vil mene det ikke skal gælde enhver indvandre. Jeg vil mene dem som er på en erhvervs uddannelse eller fast arbejde og yder for det danske samfund det burde være nok. Men prøven skal være for dem som som bogstavelig talt bruger statens penge er sygemeldt og laver ikke noget som helst for at blive integreret!
zahra Iran flag
Afstemning: 0    
jeg er slette ikke enig med det lorte regler dansker kan heller ikke svar på disse spørsmål hvorfor skal vi som udlæning svar på spørsmålen for at for dansk pas?
Alia Saady Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg vil nu sige at prøven er en god læring, men lad os nu se det i praksis? I/vi vil jo gerne have "rigtige" danskere, når personer får statsborgerskab. Jeg vil nu skuffe jer, med at sige at det FÅR I altså ikke. Man kan sagtens lære en bog uden ad, og derefter komme op i testen og bestå prøven. Hvad hjælper det? Gør det folk mere bevidste, om hvilket samfund de skal respektere? Påtager de sig de danske værdier, som i pålægger dem? Det tror jeg næppe. Man kunne godt finde på alternativer! Alternativer der fokuserer på at gøre folk RIGTIGT bevidste om at få det her bevis. Og, i høj grad - ikke behandle personer, der rent faktisk allerede føler sig som danskere, til at føle sig som udstødte personer. Det får man ikke noget ud af (fra begge vinkler). Jeg TROR ikke på at personer kan blive bedømt ved et stykke papir. Så vil man da hellere foretrække, at gå ind og se på hvem der rent faktisk fortjener statsborgerskabet. Kom nu lige med et større horisont!
mohammed Irak flag
Afstemning: 0    
hej mit navn er mohammed har boet her i denmark i 12 år og syntes at der er alt for mange spøgerosmål og at de er lidt latterlige :) .
Sema Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Jeg mener helt klart, at indrødretsprøven bør bevares. MAN skal kende til bl.a. Dansk historie og politik, hvis man bor i Danmark.
ibrahim Albanien flag
Afstemning: -1    
Den behøves overhovedet ikke være der for folk dr bor i landet, den er for meget
Fidele Burundi flag
Afstemning: 0    
Hej, med jer , jeg har betalt superundervisning men jeg kan ikke komme på spørgsmål., vil I hjæjpe mig?
miski Somalia flag
Afstemning: 0    
jeg synes det er virkelig svært, hvorfor kan man bare ikke gøre lettere!!
Nicolaj bjerg Danmark flag
Afstemning: 0    
den er latterlig.jeg er født i Danmark og taler dansk der hjemme, men jeg er engelsk statsborger. jeg ved mere om Danmark end dem fra min skole og de er dansk statsborger og de ved IKKE EN SKID om Danmark. jeg går i 10 klasse og jeg har læst på prøven og den er helt latterlig jeg har desværre kun 28 rigtig og jeg skal have 32 for at kunne bestå
Malte Strømgaard Danmark flag
Afstemning: 0    
Den er usaglig
Frishta Afghanistan flag
Afstemning: 3    
Folk som er opvokset i DK Har boet der mange år, og igang med uddannelse. burde der ikke stilles sårn nogen krav til !!
Elisa Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Kan ikke forstå hvorfor man skal op til en prøve for at bevise om man har ret til at blive dansk statsborger. Synes de skulle stille krav som: Ren straffeattest & uddannelse. Synes det er latterligt at folk som mig som er født og opvokset i Danmark som ikke er kriminel og som har læst og taget en uddannelse skal bestå en prøve for at bevise vi er værdige til at blive danske statsborger.
:O Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Det er soooooooo much til grim! seriøst..
indfødsretprøve
Fawad Afghanistan flag
Afstemning: 2    
Mange af de spørgsmål er slet ikke relevante for prøven
ALI Danmark flag
Afstemning: 0    
Håber helle vil afskaffe indfødsret prøven . det forstyre integrationen. hvis det afskaffe indfødsret nu så husk helle du er på næste valg intet tvivl . afskaf den og fri os og fri danske økonomi fri os med det finanskrise alt det her det handler om enkelt ting??? som har skrevet lige før AFSKAFFE DEN INDFØDSRET
Zeid Qasim Irak flag
Afstemning: 0    
det giver ikke en mening det ligesom der stor med STORT i udlandninger i er ikke velkommen i danmark, jeg er en fyr på 23 år uddannet som kok og står som køkkenchef stilig. jeg har lige købt en Ejendom i danmark . og der bor jeg og min danske kæreste. jeg tænker måske at det rigtigt nok at nogen prøver og ødelægge for andre, så er det nemlig dem der skal straffes og ikke skal have lov til at hver i landet , men det skal da ikke gå ud over os der sammearbejder ,,
Miriam Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at det uretfærdigt nå man har boet i 15år , og er dansk integreret, også kræver i at jeg skulle kunne konge rækken ? Ikke engang mine venner kan den .
Khadija Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg kunne have taget prøven for 4 år siden, men hvert år tænkte jeg at jeg ikke ville spilde min tid på sådan en latterlig prøve. Jeg tænkte at den nok vil blive afskaffet, men NEJ og nu er jeg nødt til at spilde min tid på denne lorte prøve! ja og jeg håber at i snart indser at i har været for dumme til at indføre en dum prøve!!!! og forresten har min mor bestået prøven men hun er sgu ikke blevet en dyt mere dansk haha
Maria Thailand flag
Afstemning: 0    
Det gør ikke en person mere integreret i det danske samfund at man kan en udenadslære om noget irrelevant omkring Danmark. Jeg er især imod den fordi at den almindelige dansker dårligt nok selv kan svare på alle de spørgsmål.Så er det vel heller ikke rimeligt at indvandrere skal kunne? Desuden koster det rigtig meget at tage prøven.
Felicia Colombia flag
Afstemning: 0    
hej Det er total meningløs at man skal op i den her prøve for at vise hvor integreret man er og hvor meget man har tilknytning til Denmark. Det viser tydeligt at man ikke vil give statsborgerskab og man vil gøre så besværligt man kan for at få indvandre til at holde sig væk fra indfødsretten.
Mahdieh Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg synes generelt prøven ikke skulle eksistere. Der er mange der godt vil være dansk statsborgere. Jeg synes det er godt for landet at befolkningen der har statsborgere, stiger.
Carmen Phillip Rumænien flag
Afstemning: 0    
Jeg elsker Samfundsfag, og jeg synes at denne prøve er fair nok. Alle skulle være intereseret i den samfund vi lever i. Jeg vil tage prøve i fremtid og jeg er ikke bange. Mvh Carmen.
Avin Irak flag
Afstemning: 0    
Indfødsretsprøven bør ikke eksistere, da selv mange danske gymnasie elever med danske forældre og bedsteforældre ikke kan bestå prøven. Bogen Danmark før og nu indeholder alt got mange sider, som er unødvendige. Det er ikke rimeligt at indvandrer skal hvide hvornår Kalmarunionen blev grundlagt. Bogen burde have max 40 sider og ikke hele 179 sider! Det er imod menneskerettigheder at man skal besvare nogle spørgsmål som selv ens gymnasielærere ikke kan svare på uden at bruge web-siden google.
awaz Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg synes ikke den skulle eksisteres fordi der mange der dumpe og det skal betal ny regning for at komme op og folk har ikke råd til det
Jonas Danmark flag
Afstemning: 1    
Min far, mor og min lærer kan ikke engang svare på spørgsmålene. Hvordan vil dem der ikke engang stammer fra Danmark kunne svare dem? Det er jo bare et tegn på at Danmark ikke ville give statsborgerskab til de fremmede....
Nadia Danmark flag
Afstemning: 1    
Født i landet kunne ikke være mere DANSK!
Daniel Danmark flag
Afstemning: 0    
Ja, forstå ikke menningen med den!!
Karlos Adnan Dul Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg er født i Danmark. Jeg har gået i skole i Danmark. Jeg har betalt skat og altid fulgt den danske lov, men alligevel skal jeg op til en prøve, for at få lov til at blive dansker? Jeg syntes Danmark generalisere ALLE der ikke har dansk pas. Min far er Danskstatsborger, men fordi mine forældre er skilt, er jeg ikke berrettiget til et dansk pas. Det syntes jeg er for dårligt, og jeg er skuffet over mit eget land.
indfødsretprøve
melissa Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
burde være lettere.
Line Jensen Danmark flag
Afstemning: 11    
Det er fuldstændig vanvittigt at det er relevant at skulle kunne svare på, hvor f.eks. dannebrog faldt ned. Det har INTET med dansk statsborgerskab at gøre. Derimod burde alle nydanskere kunne redegøre for, hvad et demokrati overordnet er, hvad ytringsfrihed vil sige og hvorfor vi har det og om selvbestemmelse. Er ved at kaste op over denne her test! Tusindvis af almindelige danskere kan da heller ikke bestå testen og hvis man kan, er det da overhovedet ikke det, der gør man føler sig som dansker! Hold op, hvor er det langt ude det her testsamfund! Ingen tid til at gå ned i hver enkelt sag og vurdere ud fra bl.a. arbejdssituation og forståelse af det danske samfund. Nej, vi laver da en test, som de får dansk statsborgerskab hvis de klarer den og hvis ikke - bare ærgerligt! Det er en dårlig lappeløsning på at økonomisk problem, der omhandler ressourcer til at kigge på hver enkelt sag og hvem er det lige det går ud over!! mennesker, der har brug for ro i deres hjerter og føle sig som danskere. Mange har boet her i over 20 år, har arbejde og er socialt velfungerende - min påstand er, at de da er mere danskere end de nyfødte på samtlige hospitaler hver dag! Mvh Line Jensen

Mar Filippinerne flag
Afstemning: -1    
Prøven giver ikke mening for at være dansker! Det burde være andre regler såsom: har uddannelse, arbejde, KAN LÆSE OG SKRIVE...Tale osv..Hvis man gerne vil noget om danmark historier, kultur, osv. så tænder man bare på computer.
korosh Danmark flag
Afstemning: 1    
det er ikke godt ...jeg har betel til køb en pakke men jeg kan ikke open den?
praveena Sri Lanka flag
Afstemning: 0    
det er find
Elwin Janssen Danmark flag
Afstemning: 3    
Spild af tid
Nigina Afghanistan flag
Afstemning: 0    
I dansker kan ikke engang selv svare på det. så forventer I at en som ikke er dansker skal kunne svar på alt de spørgsmål. - Jeg spørger min lære nogle af disse spørgsmål, og hun kunne ikke svare på det ! Altså det burde slet ikke eksistere!
natalia Danmark flag
Afstemning: 2    
der burgte være andre regler for os som kan dansk læse skrive snakke og jeg kunne blive ved, det spild af min tid og penge når jeg kun har gået i dansk skole og levet som dansker hele mit liv og nu skal jeg bestå en prøve for at vise at jeg kan dansk com on og kom ind i kampen altså lav de regler breger tak
sinaa Irak flag
Afstemning: 0    
burde være lettere
Tina Berndsen Danmark flag
Afstemning: 1    
Hvorfor lægges der vægt på emner der ikke har dagligdags relevans for folk? Det er vigtigere med nutidig stof end hvem der skrev et dig 1800 tallet.
Morteza Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg synes testen er nogenlunde svært, jeg har boet i danmark siden jeg var to og jeg føler mig nok integreret i det danske samfund. Alligevel er testen svær.
Otman El Arbouchi Marokko flag
Afstemning: 1    
Jeg synes at det latterligt med sådan en prøve for en som mig jeg er født og opvokset i Danmark , jeg har taget en elektriker uddannelse og jeg har en ren straffeatest og aldrig været straffet . Mvh Otman El Arbouchi
Auth Tchad flag
Afstemning: -2    
Ikaros var alt for glad for solen hovmod ste5r for fald og pnneviigr til vands er ikke det samme som pnneviigr til lands. Carsten et kursus i ydmyghed og en indge5ende studie af begrebet hybris synes anbefalelsesve6rdigt. Ach! Godt ge5et med undervisningen og dine studerende. Jeg he5ber, du er klar til tirsdag, hvor et lidt andet publikum venter.
margit nielsen Danmark flag
Afstemning: 0    
for meget stof alm. danskere ikke kender til så hvorfor kræve det af andre.....
thorkild pedersen Danmark flag
Afstemning: 2    
flertallet af danskere kan heller ikke finde ud af den.
Nathalie Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at det er virkelig langt ude af man skal kunne besvare spørsmål om bla. Olsen Banden og dansk kunsthistorie, for at kunne blive dansk statsborger.
indfødsretprøve
Ivan Danmark flag
Afstemning: 1    
Den skal inkludere udlændingene i historien så de også føler at de har noget at kunne bidrage med. Fokus ligger alt for meget på det perfekte danske samfund med de perfekte værdier som kun kan erhverves af danskere.
Sophia Danmark flag
Afstemning: 3    
Undervisning i hvordan samfundet fungerer, hvilke rettigheder og pligter vi alle har er godt. En prøver er derimod kun til at skræmme de svage flygtninge/indvandrere... Jeg kender mennesker, som aldrig kan bestå prøven. De har psykiske problemer, er analfabeter eller har traumer fra andre eksamens-situationer. Det er nemt for mig at bestå den, men det er fordi jeg er underviser og min fremtid afhænger ikke af resultatet (så jeg kan slappe af, hvilket gør alt nemmere). Prøven rammer så skævt som den kan. Den holder gode, arbejdsomme, varme mennesker ude af vores land. Og, modsat kan en iskold mafiaboss nemt terpe sig igennem den slags..
Jasna Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at det er latterligt at man skal op til sådan en prøve, når man har boet i landet det meste af sit liv, man har folkeskolens afgangseksamen, 10. klasse og en gymnesiel eksamen med i bagagen. Der er mange dansker, som ikke kan svare på disse spørgsmål, men der bliver stadig forventet at man som udlænding/invandre skal kunne svare på disse spørgsmål. Det synes jeg ikke kan være rigtigt, skal de dansker som ikke kan bestå sådan en prøve også fratages sin indfødelsesret?
Sara Tyskland flag
Afstemning: 1    
Det er bare ulogisk og simpelthen for langt ude at de kan sætte mennesker i bås på den måde.. Så noget som det her eksistere ikke i min optik... Det er for sørgeligt at der er forskelsbehandling i Denmark.

sara Irak flag
Afstemning: 0    
hvor lang tid kan man beholde prøven????
Marko Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Det er helt fint med prøven, men spørgsmål burde ikke indholde kunstner, historiker, videnskabsmand og den slags. Der er ikke noget de fleste vil have brug for i hverdagen. I stedet burde det være endnu mere omkring erhvervslivet i Danmark, rettigheder og pligter.
jasmina Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
det er i orden med saaden en prove. men man skal ogs[ tenke paa de mennesker som ikke opvokset her i landet. for mig er det ikke sv;ret jeg har g[et i dansk skole siden 1 kl. men det har min far ikke og han har det sv;ret. med alle de konger det skal ud af proven det kan en gang en dasker svare p[.
Jens Danmark flag
Afstemning: 1    
Nogle spørgsmål er total umulige uafhængig af om man er dansker eller ej
eloisa jansen Filippinerne flag
Afstemning: 0    
JEG SYNTES DET ER FORNUFTIG UDLÆNDINGE SKAL FØRST LÆRE DANMARK HISTORIE OG DANSK SAMPUNDET .MEN JEG ER KLART AT TAGE INDFØDSRETSPRØVEN DENNE DECEMBER.OG JEG HÅBER DET GÅR GODT.
Aisha Pakistan flag
Afstemning: 0    
Hvia man er født og opvokset i Danmark burde man ikke tage prøven.
kirsten grande Danmark flag
Afstemning: 1    
som indfødt dansker, født af danske forældre - veluddannet og normalt orient. i samfundsting samt historie, synes jeg det er uartigt at stille folk udefra disse spørgsmål, som nok de fleste danskere ikke kan besvare.
Nermin Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Hej. det er nemt at blive dansker. Man lærer det hele på to-tre dage uden anstrengelser.. hele historien. Så er man dansker. Den skulle slet ikke eksistere.
sarah sarac Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
jeg kan ikke forstå at jeg skal til den prøve, da jeg er født og opvokset i dk.. jeg er efterkommere fra gæstarbejderne, og det er så strengt at jeg skal til den prøve
Sarah Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er så tydeligt at se at danmark sender signal om at INGEN udover dansker er velkomne i dk!
Kevin Olesen Danmark flag
Afstemning: 1    
Svarede rigtig på alle de 5 sværeste og via andre fiktive prøver har jeg svaret 38-40/40 rigtige. Alt for let. Problemet er dog også at den skal handle mere om nutiden og hvad der er dansk. Den skal handle om etik og normer og hvordan man opfører sig i danmark.
Svanna Tórhallsdóttir Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg har valgt Danmark som oprindelsesland, men kun fordi Færøerne ikke var på listen.
indfødsretprøve
Wenceslas Rwanda flag
Afstemning: 0    
Jeg tror at Danmark kan ikke gå ud over i det internationalt lov . Hvis man bor i land i mere 3 år så skal man få statsborg . Jo skal man integrere sig i dansksamfund godt og acceptere at være en del af dansksamfund.
Ahmed Afghanistan flag
Afstemning: -1    
Jag sunes det er en god prove
Jensen, Danmark Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg tror det er vigtigt at sætte sig ind i dansk fortid og nutid, hvis man har et reelt ønske om at integrere sig i vores samfund. Derfor er prøven på sin plads. Det er nok umuligt at lave "den helt rigtige" prøve. Der er ting jeg ville ændre i prøven her, men overordnet set, synes jeg den er god.
Niels Danmark flag
Afstemning: -2    
Prøven må gerne være svær
bahara Afghanistan flag
Afstemning: -1    
Jeg synes at indførelses prøven er godt,og at man lærer meget om det danske samfund og kultur.Man man får en stor overbklik over landet og reglerne. Det. dårlige ved det er, at hvis man består indførelses prøven,bliver den ygyldig efter 2 år.
machteld den teuling Holland flag
Afstemning: 0    
Synes det er ikke helt den rigtige måde at teste ens virkelige evner for at fungere i den danske samfund.
ali Tyrkiet flag
Afstemning: -1    
dem som er opvokset her i landet burde få automatisk
Kim Jacobsen Danmark flag
Afstemning: 2    
Fuldstændig vanvittig unødvændig test
Carit Laursen Danmark flag
Afstemning: 3    
Hvordan kan listen over "top fem sværeste spørgsmål" være repræsentativ for den almene danskers viden om Danmark? Det er ufatteligt at vi ber nye danskere om at søge så specifik viden om landet. Det er absolut ikke nødvendig viden, for at være en integreret borger af Danmark!
Anel Habibovic Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 2    
Jeg synes prøven skal afskaffes fordi den ikke er relevant for at man kan blive optaget i det danske samfund som dansker. Jeg har boet i Danmark siden 1993 hvor jeg var 8 år gammel, har gået i dansk skole fra 1-10 klasse, derefter taget en videregående uddannelse på 5 år som datateknikker som jeg afsluttede med rigtige gode karakter(12). I dag er jeg i det firma hvor jeg var elev, og mister mange udlandsrejser/erfaring pga. mit statsborgerskab. Er bare så imod den prøve at jeg ikke kan tage mig sammen til at tag den, fordi den er så uretfærdig. Synes der burde eksistere flere betingelser for at ikke at tag den, eller også skal prøven gøres mere relevant for dagens Danmark. Håber inderligt at det en dag sker at den afskaffes igen, eller betydeligt forbedres. Anel Habibovic anel@habibovic.dk
yonas Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg mener når man har boet i et land flere end syv år så burde man har ret til og tilhøre landet.
Leyla ALkhaledi Irak flag
Afstemning: 0    
men jeg mener at det skal ikke være for alle. f.ex hvis man har haft en helt HF og bagefter videregående uddannelse, skal man ikke tage den prøve. for det første har man ikke tid til at læse både at læse op til sine egne eksamener og denne her eksamen, og den anden det er bedre hjælp for landet hvis man får en højere uddanelse, end hvis man nu fx dumpede i en af prøverne pga denne prøve.
l Pakistan flag
Afstemning: 2    
det er noget pis at man skal tage den prøve........
liv Danmark flag
Afstemning: 0    
jeg er statsløs og har boet her i landet siden jeg var 12. jeg er under uddannelse og er det i kalder integreret. hvorfor skal et prøve bevise om jeg er dansk nok. er mit uddannelse ikke svar nok på at jeg kan dank og kender det danske værdier.
Ali salame Libanon flag
Afstemning: 0    
Det er vildt at der kan være spørgsmål, selv mine danske venners forældre ikke engang kan svare på ;0)
indfødsretprøve
liv Danmark flag
Afstemning: 1    
Som nordmand har jeg selv svært ved denne prøve...
sozan Irak flag
Afstemning: 1    
det giver ikke en mening
Mekaniker! Marokko flag
Afstemning: 0    
Er uddannet mekaniker.! Og arbejder ligesom alle andre dansker.! Men åbenbart ikke dansker nok.. Tag jer sammen. Bare fordi en person laver krimi skal det self gå ud over os alle sammen.!!!
Maia Danmark flag
Afstemning: 1    
Min mand er fra Tyskland, men kom til Danmark i en alder af 3 år. Han har gået i dansk folkeskole, tysk gymnasium i Aabenraa, det jyske musikkonservatorium og læser nu datamatiker på det danske erhvervsakademi. Kulturelt set er der ingen forskel på min og hans og han har, lige som mange andre, udenlandsk blod i årerne, men danskhed i hjertet. Prøven bør ikke afgøre en persons danskhed. For danskhed ligger i sindet og ikke i historiske kvalifikationer.
Tanja Ukraine flag
Afstemning: 1    
Tusind tak for hjemmesiden. Har bestået med 40 rigtige svar!!!! Der var rigtig mange spørgsmål, som I har lavet her. UDMÆRKET!!!!
Bjørnen Danmark flag
Afstemning: 1    
Hvis jeg som indfødt dansker svarer for meget forkert, kan jeg så blive smidt ud af Danmark, og dermed undgå at betale dansk skat ?
Finn Olsen Danmark flag
Afstemning: 1    
Nogle af spørgsmålene er ikke relevante
Jytte Aagren Nielsen Danmark flag
Afstemning: 1    
Moderne relevans er bedre. Eks grundlag for demokrati, alt der er i modsætning til det de nye borgere kommer fra. De skal forstå, at lov, politi er til for borgerne, altså ikke noget vi absolut skal bekæmpe.
Jeanette Danmark flag
Afstemning: -1    
Det er blot indført for at diskriminerer og blokere for nogen bestemte grupper.
Yasmin Irak flag
Afstemning: 0    
Den er åndsvag!
Eva Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er unaturligt at folk, som flytter til Danmark skal kende mere til landet end den gennemsnitlige dansker. Meget af det, der spørges om ved jeg fordi jeg har fået undervisning om emnerne på universitetsniveau. Den viden afspejler ikke som helhed hvad der er "dansk" at vide. Til gengæld synes jeg det er en god ting, at tilflyttere får viden og undervisning om Danmarks historie, politik , kultur mv. Men spørgsmålene er i flere tilfælde på et for højt niveau i forhold til deres relevans.
D pedersen Danmark flag
Afstemning: 1    
Det er ikke ting jeg lærte i folkeskolen, jeg lærte noget af det på gymnasiet. Men selv på gymnasiet kommer du ikke nødvendigvis ind på alle detaljer.
Morten Kronholm Danmark flag
Afstemning: 1    
Ligegyldige spørgsmål
Marlene Breum Danmark flag
Afstemning: 2    
Det er ikke på nogen måde fair, at andengenerationsindvandrere, der er født og opvokset i Danmark hos forældre, der har permanent opholdstilladelse, skal trækkes igennem denne latterlige prøve. Jeg har selv taget den (for sjov), og jeg var lige på nippet til at dumpe. Så burde jeg i realiteten heller ikke få lov til at bo her. Hvorfor skulle min ven (der bestod med 39 rigtige) overhovedet tage denne test, når han: Ikke bor i ghetto, har gennemført den danske folkeskole og nu går på et dansk gymnasium, der hvor han bor, er formand for et politisk ungdomsparti, der hvor han bor, er klogere end de fleste danskere og er født og opvokset i landet? Jeg finder det dybt latterligt..
... Armenien flag
Afstemning: 0    
Jeg var til prøve den 1 juni 2012, og jeg må indrømme at prøven var MEGET lettere end jeg troede. Prøverne fra tidligere år er en del udfordrende end i år. Jeg bestod med 37 point.
indfødsretprøve
Leda USA flag
Afstemning: 0    
Den skulle handle mere om lovgivningen, rettigheder, og hvordan regeringen fungerer og mindre om fritidsaktiviteter som sport og kultur.
Ajmal Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Åndsvagt. 80% af dansker kan ikke beståt den
Gulja Kasakhstan flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at enkelte spørgsmål er for svært og har ikke noget med at være danske at gøre
Akam Irak flag
Afstemning: 1    
når danskere ikke kan klare den her test, burde vi andre heller ikke kunne..
denis Estland flag
Afstemning: 1    
synes det erheklt fínt at prøven er der. man skal kunne svare på hvad er danmark, når man vil være dansk statsborger
vezire gasi Albanien flag
Afstemning: 0    
jeg synes prøven er god men burde være letter ,og ikke til dem der er født i denmark....burde ikke egzistere.
Adwa Irak flag
Afstemning: 1    
Hvis der overhovedet skulle være en prøve, så skulle det i det mindste være en prøve dansker kan bestå - Jeg har intet imod at man skal tage en prøve for at blive dansk statsborger, hvis man er ny i Danmark eller f.eks. ikke kan det danske sprog, ikke arbejder og ikke tager en uddannelse. Men at folk som har boet i Danmark i flere år og tager en videregående uddannelse, snakker flydende dansk osv. skal tage den prøve, er jeg ikke helt med på.. Den kunne i hvert fald blive lidt bedre.
bakhtiar Irak flag
Afstemning: 0    
Den har intet at sige om integration, den er bare udenoms læring og menings løs folk kan kun blive irriteret af at den påtvinger folk om at lære om noget man egentlig ikke interesere sig for, så efter prøven vil man alligvellet glem det. f.eks. hvis man ikke interesere sig for politik, vil man være lige glad om det var i 1995 eller 1996 Dansk Folke parti blev dannet! men nogen af spørgesmålende er interesant nok, men det er altså igen om hvad man interesere sig for. Derfor burde det være individuelt hvad man er god til. man burde alså vurderes ud fra nogen andre ting som kunne præsis giv et billed om hvad denne person bidrage eller har bidraget med i samfundet gennet det sidste X antal år. og ens krimminelle registre. alså en helhed skulle vægtes.
Omed Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Det er noget lort synes jeg,
Kalyani Sri Lanka flag
Afstemning: 0    
Jeg tror ikke på at alle Dansker kan svar rigtigt på dette eksamen . Meget meget hård systemet.
Niels Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg er dansker, og jeg går op universitetet. Jeg er chokeret over sværhedsgraden af denne prøve. Der er jo MANGE danskere der ikke engang kan besvare nogle af de spørgsmål i stiller? -hvorfra skulle man vide hvornår Christiania blev grundlagt? eller hvor mange øer danmark har? Jeg mener personligt, at det klart skal være lettere spørgsmål og mere overordnet om danmark og ikke detaljeret
Marwa Irak flag
Afstemning: 0    
jeg mener at det skal være prøve, men det skal være lettere inden den, og jeg synes at prøven skal handle om sprog og om samfund nu, og ikke om vikingetiden og alt anden. så jeg synes at prøven skal gå ud på sprog og samfund nu.
Sounay Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg synes den er fucking svært. Og jeg tror engang dansker kun svær på de spørsmål. Hvorfor kunne de ik gøre det mutlig eller bare nu tid for den er meget svært. Jeg forstår ik hvorfor danmerk er så sværlig bare for dansk pas. Som om man bliver helt dansker vis man for dansk pas.
lalia Irak flag
Afstemning: 0    
fordi det en svært prøve!
peter Danmark flag
Afstemning: 1    
den burde ikke være der
indfødsretprøve
jacob Sverige flag
Afstemning: 0    
neeeeeej den burde slet ikke være der
hani Libanon flag
Afstemning: 0    
Nej, den burde ikke eksistere
2323 Irak flag
Afstemning: 0    
Prøven ser virkelig svær ud jeg går på gym og skal ind til prøven fordi jeg ikke er født i Danmark. Utrolig mange jeg kender på gymnasiet som ikke er af en anden etnisk baggrund altså dansker' mente at de ville have svært at bestå prøven
Bushra Pakistan flag
Afstemning: 0    
Det er for svært.
Roya Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg syntes at den bør være bare en lille smule nemmere! Men ikke meget. Selv min datter kan svare på sørgsmål og ud af de 5 spørgsmål som var der, besvarede hun rigtigt. Men for mig var det lidt svær
Troels hansen Danmark flag
Afstemning: 0    
Man kan ikke bedømme hvor godt et meneske er eller vil være i/for det Danske samfund med en så tåbelig prøve som selv mange Danskere kan bestå
limas Irak flag
Afstemning: 0    
prøven få en til at være håbløs især det ældre som ikke kan dansk
Alma Kasakhstan flag
Afstemning: 0    
Man skal lære danske historier og normer, men det skal ikke være så svært. Det er skandale at flere danske kan ikke svar på spørgsmål. som vi, udlægninger, skal svar.
zahraa Irak flag
Afstemning: 0    
jeg syndes i skal gøre den nemmere så folk det kan bestå i prøven , men når de"" er sådan det ville få-sætte der er ikke nogen ville bestå
Jens Haugaard Danmark flag
Afstemning: 0    
Den burde ikke eksistere
Mohamad atout Libanon flag
Afstemning: 1    
Jeg synes det er for meget kravne med alle det regler omkring statsborskab
Khaibar Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Hvis Danmark er et ægte demokrati, så skal børn født i Danmark naturligvis have ret til dansk statsborgerskab. Og deres forældre skal naturligvis efter de gældende regler for at opnå statsborgerskab have samme mulighed for at søge om dansk statsborgerskab. 1. Gøre det svært for studende der lever af SU, og så må man skære ned på madbudget for kunne være dansker (not fair). 2. Og statsborgerskab er altså ikke noget, man bestiller via email i forvejen! 3. Uden begrænsninger af racemæssige, nationalitetsmæssige eller religiøse grunde har udelændinge, der har nået myndighedsalderen ret til søge om dansk statsborgerskab og de har krav på lige rettigheder som alle andre i samfundet. 4.Der er ikke enighed omkring svaret på spørgsmålene. feks. Disse spørgsmål besvares oftest forkert af flest brugere: #1 - Gesta Danorum er det første episke danske digt den første samlede historie om Danmark den første lovsamling i Danmark #2 - I 1940 blev Færøerne besat af England USA Tyskland #3 - Den første kendte danske konge var Angantyr Melchor Thor #4 - Edinburgh-afgørelsen er kendt som De fire forbehold De fem forbehold De tre betingelser #5 - Asatro er navnet på den oprindelige nordiske religion en fest som holdes den 23. oktober navnet på Danmarkshistoriens betydeligste præst
ayman Sudan flag
Afstemning: 0    
Ualfabiter skal tages i betragtning
Ali Afghanistan flag
Afstemning: 0    
rasictisk lov
haci Afghanistan flag
Afstemning: 0    
det giver ingen mening naar jeg er fodt og opvokset i landet
indfødsretprøve
Brian Bindner Danmark flag
Afstemning: 0    
Ikke engang folk der er født i Dk har en chance med denne prøve.
Clara Marie Callesen Danmark flag
Afstemning: 0    
Da vi normale borgere i Danmark, som både har bedsteforældre der er født og opvokset i DK, forældre der har, og som selv har opvokset i DK, ikke kan svare på mange af de spørgsmål, der bliver stildt, burde den ikke at være gyldig. hvad er en dansker? en som kan bestå prøven? - nej, det tror jeg mindste delen af os synes, da vi ikke engang selv kan besvare spørgsmålene. lav nogle relevante spørgsmål, som flere danskere kender svarene på. lav nogle spørgsmål man skal bruge til noget her i nutiden. den er til GRIN den test.
Raad Hussain Al-djanaby Irak flag
Afstemning: 0    
det er helt ok
shaima Irak flag
Afstemning: 1    
jeg synes den er meget svært. hvis man er studerne og har job i danmark, så synes jeg ikke man skal op.
ismail Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
forstaar ikke hvorfor vi skal op i den prove naar ingen dansker kan alle svarne det lyder meget merkeligt ikke
Kasper Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg synes virkelig ikke den burde eksistere. Integration er i mine øjne at lære sproget, være ind i det danske samfund, deltage i betyrelser og foreninger, arbejde, forsøge dig selv og dermed betale skat. Alt disse har intet at gøre med viden om hvornår christian den V, gjorde hvad i københavn?
charlotte Danmark flag
Afstemning: 0    
Den giver igen mening,mange af os dansker kan ikke engang huske alle de ting fra historien og vi ikke dårlig dansker af den grund. n prøve som den er uden betydning for om mand realt bliver en god medborger i danmark
Gouriji Iran flag
Afstemning: 0    
da en dansker ikke kan bestå synes jeg det er latteligt at vi skal kunne det...
Ukendt Pakistan flag
Afstemning: 2    
Denne prøve er virkelig noget LORT! Spørgsmålene afgøre ikke om hvem der er dansk, for denne prøve kan pære dansker ikke få 100% af.. Helt seriøst, giv det en chance og gør prøven nemmere!!!!!
Arezou Afghanistan flag
Afstemning: 4    
Det er enormt latterligt med prøven - som er nærmest umulig. Fuldkommen til grin.
Drakowitsh Rusland flag
Afstemning: 1    
jeh syns ikke den skal blive vod den er ikke god
maja Danmark flag
Afstemning: -1    
det fleste af unge dansker, min mening fra 18- 35år vil ikke kunne bestå dette spørgesmål. skal vi sige hele Danmark vil der være 35-40 procent af dem vil bestå.
Lars Sverige flag
Afstemning: 2    
For dem der har opholdt sig i landet i 10år burde få pas
semiha Tyrkiet flag
Afstemning: -1    
jeg synes det er noget mærkeligt noget at skulle igennem denne prøve, selv danskere kan ikke svare på disse spørgsmål, og hvis man kan besvare dem, synes jeg da ikke at man er blevet en dansker alligevel
Dilan Jamal Irak flag
Afstemning: 0    
den er latterlig, for jeg er mere dansk end de fleste.
indfødsretprøve
Laura Danmark flag
Afstemning: -1    
Efter at have gået i gymnasiet i DK kan jeg ikke besvare de "5 sværeste spørgsmål". Det er da mærkeligt at det ikke hænger sammen med det man lærer hvis man er dansk statsborger.
Slavko Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 2    
Man kan fungere i Danmark uden at kende det dansk sprog Sådan er også i andre lande
serdar mike Iran flag
Afstemning: -1    
jeg forstår ikke hvorfor skal jeg som har været i en dansk skole skal til prøve
MIM Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg synes, der er uretfærdig med prøven, at der bliver ikke ydet besvarelse på sin prøve eller får det rettelse med posten da der er tale om et beløb at betale 690 hver eneste gang man er op til prøven. Der skulle være som en teoriprøve til kørekort, hvor man får sin fejl rettet eller kort sagt fortalt efter prøven. Derudover idag der er mest aktuelt er afgørende for vores hver dag, end man skulle kende konge christians den 4, gør ingen forskelle hvordan man skal tænke sig at leve for, Der er nutiden afgørende og skal kunne kræves af den enkelt til prøven hvis der skulle være et krav om dansk indsretsprøve. Historien har der altid været et fag/et emne man kunne interessere sig i ved siden alt de andre vigtigt fag på skolen. Men om den har fået så stor en rolle i forhold til de andre fage/emner i præcis denne prøve. Man Skulle have tænkt sig inden afskaffe den prøve, om hvad er grunden til den prøve: om man vil med en prøve kan forring reglerne, eller med den prøve kan vi nå en informations niveau af den dansk kultur og histori, som måske nogen enkelt mennesker er kun interesseret i, og at man idag kun lidt er interessret i fortiden, og det er nutiden og fremtiden er afgørende og vigtigt. DET MÅTTE FOLKTINGETS MEDLEMMER HAR MÅTTE TÆNKE SIG HELT OM; DA DE SKULLE AFSKAFFE SÅDAN ET LOV. Og som dansk befolkning har stemmet eller den enkelte folktingsmedlem var enig i vedtagelse af den slags lov. Hvis fortiden er afgørende må forlktingets medlemmer kun gå baglens og ikke engang fremad. VH

MIM Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg ment om at de burde havde taget hensyn til før de skaffede den lovforslag om dansk indfødtrets prøve. Men tværtimod man kan tale om at afskaffe det efterhånden, da den borgeligt regering ikke eksistere længere, vil den nuværende heller ikke bryder sig om os og de kedeligste regler som er forladt efter de ti mørk år.
Donya Afghanistan flag
Afstemning: -1    
Jeg syntes slet ikke den burte eksistere. Da mange dansker selv ikke kender til de spørgsmål!
mina Afghanistan flag
Afstemning: -1    
jeg synes at prøven skal fjernes at den skal slet ikke være der..
Maria MoRINA Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: -1    
Jeg synes det er noget lort... Jeg at det skal være på den her måde ... jeg håber en dag det sker for danskerne.. hvis de tage til udlændingen at det skal igennem det samme .. Så får det lært det ... Det skal ikke komme så nemt .. Når det hader udlændning som meget ... Jeg mener bare at lige meget hvad om men er dansk statsborger eller ej så ser danskerne ikke udlændninge som en dansker ... De vil aldrig se diig på en anderledes måde ... Fordi vi vil altid se anderledes ud med øjne, næse, mund, hår, Det er hvad jeg har og sige ...
rizwan haider Pakistan flag
Afstemning: 1    
mit barn er født i danmark, så han burde få danskstatbogerskab, og jeg er selv født her, men er britisk og det kan han ikke blive da han er født her
Hamsa Irak flag
Afstemning: 0    
Hej jeg hedder Hamsa har boget her i 10 år og er 21 år jeg skal til at kom op til prøven men jeg synes at den er alt for svært og synes at i burde tænke på de andre der ikke kan så meget dansk og har svært ved at forstår dansk hvordan de skulle kunne klarer det og når de kun har et minut og 12 sek hvordan skulle de kunne klarer det håber at i begynder med at tænke på andre
zahraa nasser Irak flag
Afstemning: 0    
jeg syndes den er svært for dem gamle som skal til prøven ,når det ikke kan læse eller skriv.
mohammad yuosef Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg er i den overbevisning at min meninger lige med 0. jeg mener prøven er en økonomisk og psykisk drilleri.
Palle Nielsen Danmark flag
Afstemning: 1    
Meget underlig måde at forskelsbehandle mennesker på

Mar Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg er enige..
... Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg synes det er latterligt, at man skal op til en prøve, selvom man er født og opvokset i Danmark.

dilo Afghanistan flag
Afstemning: 0    
du har virkelig ret, er enig med dig. Det er noget latterligt, at man skal op til pröven, naar man er födt i dk, og har gaaet i folkeskole
Sanam Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Det er for latterligt!!!! Engang danskere kan svarer på spørgsmålet! har lige taget testen med mine veninder, så...hvordan fanden forventer de vi skal? okay, jeg kan nok godt, da jeg ligesom går på gymnasiet og har samfundsfag på A, så det var nem nok - men come on? altså..de ældre udlændinge kan jo ikke klarer prøven?

shafiq Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg det synes jeg også
Margo Rusland flag
Afstemning: 0    
Det er,fordi etniske dansker holder ikke den eksamen Det er unormalt, hvis nydansker vil kende danske samfund bedre end dansker
indfødsretprøve
Saman Ahmadi Danmark flag
Afstemning: 1    
jeg er oprindeligt fra Kurdistan, det er ydmigende og jeg lavede den på under 2-3 minutter i protest, fordi jeg var så stødt af det, jeg bestod.
Maria Danmark flag
Afstemning: 1    
Det er ret syndt for de mennesker der har boet i DK i 12 år og skal op til indfødsretsprøve.. jeg synes slet ikke den burde eksistere!
Malini Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg synes det er latterligt med den prøve! For jeg synes man skal tages ind i landet på ens baggrund og personlig og faglig kompetencer... Når man er født og opvokset i DK, burde man have love til at blive dansk statsborger... Derudover synes jeg spørgsmålene er latterlige, det burde være mere relevant, som f.eks. Hvilket nr skal du ringe til hvis der er en der pludselig falder om på gaden, for allle de historiske ting kan man slå op nettet og det gør en almindelig dansker også ! Mvh. Malini
danus Makedonien flag
Afstemning: 0    
jeg vil gerne sigge noget omkring det her men jeg håber ikke et der nogen vil lyte på mig hvad jeg sigge.
Ali Reza Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg synes lige så længe man kan tale og skrive på dansk er det ikke nødvendige med infødsretsprøve...
Sarah villa Bolivia flag
Afstemning: 0    
Det er simpelthen noget svineri, tror ikke at nogen kan svare på nogen af de svære spørgsmål om f.eks. Hvad Gesta Danorum er!!! Jeg vil lave en test om hvor mange "rigtige" danskere kan klare den her test...
Nurcan Bostanci Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
jeg er enig med formålet med prøven! men de personer der er født og opvokset i Danmark burde ikke tage prøven. det er min holdning.. Der er mange dansker der virkeligheden ved intet om deres historier, men i forventer vi gør det.. hvis der er tale om lighed i landet her, så bør i først afprøve jeres egne befolkning!
Lars Risager Hannibal Danmark flag
Afstemning: 1    
De fleste spørgsmål giver overhovedet ingen mening i relation til at blive dansk statsborger. Hvem pokker interesserer sig for hvad den første danske konge hed.
Sara Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg er godt klaret over at man skal kunne det danske sprog og kultur og samfundet. Men det er ikke alle dansker som kan huske det danske historier, vi ved danskerene stammer fra vikingetiden og at det har det gammelste råder, men det bliver bare besværligt især hvis man har et problem med at huske tal og navne, det er det værreste, jeg vil ønske at danmark vil give os unge en mulighed til at integrer os i det danske samfund. Vi har da beviser fra folkeskole og gymmnasiet. er det ikke nok? så er selve dansker ikke rigtig dansker jo?!
Sabiha Pakistan flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at børn der er født i Dk burde få statsborgerskab, når de fylder de 15 år og har boet her hele deres liv.
Hanan Owied Libanon flag
Afstemning: 0    
Den er svært syns jeg og jeg syns de må gerne kigge på hvor lang tid har man været i Danmak ...
Thawee Thailand flag
Afstemning: 0    
den burde være lettere,
maria Armenien flag
Afstemning: 0    
det nytter ikke at stille spørgsmål som ikke engang danskere kan svare på. spørgsmåkl burde omhandle 80 % om nutidens danmark
zhila Afghanistan flag
Afstemning: 0    
den er så svært og jeg synes når en dansjer kan ikke består denne prøve hvordan kan I kræve det fra en udlændinge.
ihsan Tyrkiet flag
Afstemning: -1    
hvis man liver i danmark sa skal man kende danmark
indfødsretprøve
Abdifatah Somalia flag
Afstemning: 0    
for example denne spørgsmål. Jeg bor sgu ikke i Grønland, den burde slet ikke være.Jeg har aldrig været i grønland og kender slet ikke nogle fra grønland, det er jo menningløs. Hvor mange indbyggere er der i Grønland?
Adam Danmark flag
Afstemning: 0    
det giver ikke mening hvad danskfolkeparti siger
Camilla Danmark flag
Afstemning: 1    
det er latterlig
gp Danmark flag
Afstemning: 1    
ikke godt
Mads Emil Kjersgaard Danmark flag
Afstemning: 1    
Nogle spørgsmål er så hånlige og arrogante med deres ladede betydning. Ligeledes er der utrolig mange danskere der ikke kan svare korrekt på tilpas mange spørgsmål
söylemez Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Det er virkelig irriterende at man skal op til en prøve især når man er født og opvokset i Danmark.. Men det ku' være bedre med mundtlig prøve istedet for skriftlig..
utilfredsstuderende Danmark flag
Afstemning: 1    
Viden om et land og dets historie samt kultur, gør dig ikke"fortjent" til et statsborgerskab. Nationalfølelse og tilhørsforhold kan ikke måles og vejes i viden. Du vil kunne finde mange danske soldater, der virkelig har noget at miste i det danske navn,men som ikke kender til dansk historie i detaljer, hvor de dog stadig er villig til at ofre sig for noget, de kan stå inde for: Danmark. Desuden er selve navnet indfødsretsPRØVE temmelig sigende. Det er en prøve; og ikke en fyldestgørende indikator for et tilhørsforhold til Danamark. Blot en prøve om ens viden om Danmark. Lad os komme af med det i en fart!
Nadia Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Den er en tænd for svært...
muhamed Afghanistan flag
Afstemning: 1    
scære
huhu Irak flag
Afstemning: 0    
jeg synes at en prøve ikke afgør om du er dansk. at få 100% rigtige svar, betyder ikke at du kender den danske kultur, men at du er klog og god til at huske svarene.. en mundtlig prøve ville ihvertfald være bedre
Haroon Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Burde gøres letter i det mindste
Khan Storbritannien flag
Afstemning: 1    
Det giver ikke mening at en som jeg, som har boet og opvokset i Danmark og har afsluttet en gymnasial udd. skal tage testen
Den utilfredse Albanien flag
Afstemning: 0    
Har været i dk i 20 år . Kom som en lille knægt og gået i skole siden 0-10 klasse . Hvad er det for noget møg .
Fornuftig Danmark flag
Afstemning: 0    
Decideret vanvid
erol Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Hej jag syns den her inføresrats prøve skal sløjfes alt ting de er begyndt go op på kroner og øre de er mange udlægninger er ville til betal til stats kassen 5000 Kr. hvis de kane for danske statsborger uden de go op til prøven
indfødsretprøve
Teuta Albanien flag
Afstemning: 0    
Jeg synes ikke at mennesker som mig, der har gået i folkeskolen, og er i gang med at tag en uddannelse skulle tag denne prøve. Mvh Teuta
Mariyana Bulgarien flag
Afstemning: 1    
En læreprøve afprøver kun hjernekappacitet- dvs. hvor klog eller dum du er for at lære en bestemt læremateriale og det kan ikke være grundlag for statsborgeskab. Man kan lære alverdens historie og kultur men det vil være forkert at få statsborgerskab i alle de lande man kender historien og kulturen. Man skal selv bestemme om man vil være statsborger i en bestemt land og dette er ikke nemt beslutning- man beslutter dette almindeligvis når man har hele sit liv tilknyttet til en bestemt land når ens familie og slægt befinder sig i denne land. Prøven kan ikke bevise noget som helst kun beviser ens læreevner. En land kan ikke have kun kloge må findes også dumme.Jeg har hørt fra mange som er danske statsborgere at de kan ikke bestå prøven- hvorfor skal sådan en videnskab kræves fra de fremmede? Vi kan aldrig blive dansker uanset prøver. Denne prøve minder "Hvem vil være millionær" og ser ret dum at man skal udsættes til den blot for et styk papir hvor der stå- passen er givet i Danmark. Man beder om dansk pas ikke for at blive dansker men for at undgå at rejse hele tiden for at forny sine dokumenter- alt koster tid og penge. Og det rigtige ville være at når man bor i Danmark skal man kunne få pas fra Danmark og ikke blive tvunget at rejse for at få pas. Man kan ikke være statsborger i land man ikke bor i. Da man arbejder og betaler skat i en land er man statsborger uancet at man kender historien eller kulturen til denne land. Testen er overdrævende krakilsk i kravet om forskellige detaljer især i den del hvor det drejer sig om de forskellige malere og kunstnere- det er umuligt at huske hvem har gjort hvad. Prøven bor afskaffes.
Danielle Danmark flag
Afstemning: 3    
der er ikke mange danskere der kan svare på halvdelen af de spørgsmål, den eneste jeg kender der ikke er dumpet er min samfundsfagslære i gymnasiet..
Mustafa Kahveci Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Jeg synes den er fair , for personer som aldrig har gået på en folkeskole osv. Jeg har været her i 20 år. Jeg har 9 klasse, 10 klasse, 1 år på Herlev Gymnasium, samt 2 år på hg og enkelte fag såsom: Matematik A, Erhvervsøkonomi A, Privatøkonomi A, engelsk A. jeg gennem disse år, bestået med et højt gennemsnit. Snakker sproget flydende samt skrive! Er snart uddannet erhvervskonsulent! Har en dansk kæreste 3 år. Drikker og spiser hvad jeg vil! Føler mig lige så meget dansk som alle andre dansker her i vor' dejlig land! Enste forskel er mit navn og min kultur! Jeg fatter ikke jeg skal bestå en prøve for at være 100% dansker! Det kan ikke være rigtigt! Jeg elsker dette land mere end andre dansker gøre! Jeg har aldrig lavet kriminalitet! Jeg hjælper mange ud af det, fordi jeg har ondt af dem og deres frygtlige liv! Jeg har ikke problem med at bestå, elsker den danske historie! Problemet er det jeg har med i min rygsæk og den tid jeg har været i landet ikke kan bruges eller er nok! Ja en regl er en regl, men der må Da være nogle fordele for en som mig! Jeg synes virkelig der skal ske noget, jeg føler mig ikke hjemme, at jeg ikke kan bruge mit baggrund til noget, andet end en prøve! Mega unfair! Bare min mening. Elsker dette land.!
Sabine Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg synes indfødsretsprøven brude omhandle andre emner. Mange af de emner spørgsmålene omhandler, ved en almindelig indfødt dansker ikke. Kultur og historie er jo forældet og "ligegyldigt."
Line Danmark flag
Afstemning: -1    
Jeg mener ikke den er fremmende for integrationen
Emma Iran flag
Afstemning: 0    
synes det latterligt. jeg kom til danmark som 11 årig . og nu er jeg 24 har uddannelse og alligevel skal jeg op til en prøve for ku blive danskstagsboer
Christensen Danmark flag
Afstemning: 0    
Prøven burde være mere nutidig og aktuel for nuværende samfundsforhold og baseret på generel "almen viden".
Donette Samura Sierra Leone flag
Afstemning: 0    
it should based on the presents and not the paST. MOST of my friends are Denish but they cannot answer up to five questions correctly
Maria Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg synes det er ret latterligt, at en dansk etnisk unge skal blive set som en indvandrer, når den unge er født, opvokset og går studere i Danmark. At de netop bliver lige behandlet som indvandrer skammer jeg mig over den danske lovgivning.
CECILIE Cameroun flag
Afstemning: 1    
BLIVER MAN MERE DANSK AF AT HAVE KENDSKAB TIL IRRELEVANTE OLDETIDSEMNER IDENFOR DANSK HISTORIE? COME ON...
zaydoun Al-Diwan Irak flag
Afstemning: 1    
Jeg synes at det er dybt latterligt,da jeg er en studernde der har bestået dansk A, og er igang men ingeniør uddannelse, for det første er man tidspresset i forvejen, og for det andet hvad gøre man når man er sådan en som mig der er dårlig til at huske navne og års tal,
fået Irak flag
Afstemning: 0    
Meget svært
Allan Danmark flag
Afstemning: 2    
Man bliver ikke mere dansk af denne prøve.
Muna Irak flag
Afstemning: 1    
latterlig og irelevant test.Pære danske kan ikke engang svare på disse spørgesmål!!!!1
indfødsretprøve
Gabriel Mac Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at prøven er for besværlig, jeg mener at man burde gøre prøven mere nutids relevant og ikke ligge vægt på hvornår og hvilken konge er den mest kendte. Spørgsmålene er for sværer, specielt når den almene danske ikke selv bisidder den viden som kræves for blive statsborger.
abdul.h.f Afghanistan flag
Afstemning: 0    
hvis man er ikke så ung,det er svært at læse en større bog om Danmark hisyorei.
martin Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er alt for svært og det bliver rent gætteri
Zainab Azimi Afghanistan flag
Afstemning: -5    
jeg synes at alle indvandrer der prøver denne test burde være glad for at den ikke er svære og være taknemmelig for at få lov til at bo i Danmark. Man kan heller ikke regne med at alt skal være nemt. Jeg siger bare min mening.

nilab Afghanistan flag
Afstemning: 5    
sallam, bayad baret ba farsi benawesam bakhterke sharm ast k to da e qanon sakht k zajr har yak afghan ra kasheda nazar mozbat betee, qabul mekonam k shuma shayad lisan dk ra behtar az lisan motheri yad dashta bashid ,magar lotfan eqa khudparast nabashid wa kasaneke tawan hami kar ra nadrand nazar konen momken hami nazar haye muft ma wa shuma e qanon sakht dk ra tagher beta
Peter Leth Danmark flag
Afstemning: 0    
Min kernedanske søn på 18 år dumpede. Jeg véd godt at Angantyr er den ældst kendte danske konge, men faktisk var teksten latin og navnet Ogendus, oversættelse er gætteværk. Der var utvivlsomt konger før ham. Den slags spørgsmål er simpelthen latterlige!
Anje Holmstad Danmark flag
Afstemning: 0    
Halli - hallo. Vi arier for vorherre, som er født og båren gennem generationer i dette land, kan jo heller ikke besvare de spørgsmål. Det er rædsomt.
Anne-Mette lundgren Danmark flag
Afstemning: 1    
Det burde være mere nutidige samfundsrelevante spørgsmål.
Mirna Irak flag
Afstemning: 1    
Jeg synes ikke , at den skal eksistere for dem som har gået på gymnasium eller noget lignende !! ! formålet med prøven er jo at blive klogere på det danske samfund og lære at tale dansk og skrive dansk, så hvis man har taget en gymnasiel eksamen el noget lign. , så er man ihvertfald på lig fod med en alm dansker ! En Alm Danske unge lærer jo samme ting på skolen som en alm tosproget gør? Så jeg forstår ikke meningen med denne prøve????????
Emil Danmark flag
Afstemning: 0    
Vi kan ikke stille krav til udlændinge om viden som rigtig mange danskere ikke besidder.
Hans C Danmark flag
Afstemning: 0    
Når man har opholdt sig 13 år i DK, taler flydende dansk, har kone og børn her og aldrig fået sociale ydelser, kan det ikke være nødvendigt at bestå en prøve med irrelevante spørgsmål for at opnå dansk statsborgerskab.
Michael Johansen Danmark flag
Afstemning: 0    
En statsborger test er en udemærket idé, men jeg finder flere af spørgsmålene temmelig ligegyldige.
jens Danmark flag
Afstemning: 0    
Vi er friland
Julie Danmark flag
Afstemning: 1    
Prøven er ren udenadslære, bare fordi man kan svare rigtige på de stillede spørgsmål, er det ikke ensbetydende med at man er en bedre dansker eller man er integreret i det danske samfund.
zuhal Afghanistan flag
Afstemning: 3    
tror I en danske en ægte danske som er født og opvokset i Danmark kender til hele danmarks historie og måske kultur? nej vel. hvorfor skal vi? det er uretfærdig
mona Afghanistan flag
Afstemning: 2    
Svær
indfødsretprøve
zia Pakistan flag
Afstemning: -1    
fint
a f g Iran flag
Afstemning: 2    
ikke ok sværere

muhamed Afghanistan flag
Afstemning: -1    
et barn i anden klasse kan svare på spørgsmålene. bare tag jer sammen
Alaa Gharati Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg syntes bestemt ikke at prøven er fair. Jeg har boet her i landet i hele mit liv, og er vokset op som dansker og er ovenikøbet konverteret til kristen. Men ingen af mine danske venner som jeg er vokset op med kunne hamle op med de spørgsmål som kan forekomme i testen.
ahmed Irak flag
Afstemning: -1    
alt for lette spørgsmål, et barn i 8 kl. burde svare korrekt på samtlige spørgsmål indenfor 10 min.
Asbjørn Danmark flag
Afstemning: 2    
Det er nogen fuldstændig irelevante spørgsmål. Om man kan svare på dem, siger intet om man kan blive godt integreret. Det er en måde at møde indvandrere med mistillid, noget der ligger meget fjernt fra dansk kultur!
Sara Belgien flag
Afstemning: 2    
Det er meget latterligt at sætte folk på bås på denne måde....Ren racisme og diskriminaton mod indvandrer
Jørn Madsen Danmark flag
Afstemning: 1    
Såfremt man ikke kan bestå denne prøve, vil det være helt urimeligt at kunne opnå dansk statsborgerskab. Uden forberedelse af nogen som helst art, svarede havde jeg 40 rigtige ud af 40 mulige ved prøven fra 6/6-2011, og jeg har også tidligere opnået haft alle rigtige.
Jonas Ursem Danmark flag
Afstemning: 1    
Det er latterligt at teste folk på den måde. Danmark burde være et forgangsland ikke et forbudsland hvor borgere skal testes og slet ikke på denne fuldstændige ligegyldige måde. Desuden er det spild af ressourcer.
Tanja Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg synes prøven er latterlig og den gør grin med udlændinge. De der har lavet prøven kan ikke engang selv bestå den. Selv Pia Kærsgård kunne ikke svare helt korrekt på et af spørgsmålene, hvordan i alverden skal en indvader så gøre det? Mine forældre har INGEN chance for at bestå den prøve, og jeg tvivler meget stærkt på om jeg nogen sinde kommer til at bestå og blive statsborger i Danmark, selvom jeg har boet her i 11 år, taler flydende og går på gymnasium!
Brian Danmark flag
Afstemning: 1    
Tåbeligt og pinligt. Dette har intet at gøre med om tilflyttere er gode velintegrerede borger som ønsker dansk statsborgerskab
Iben Danmark flag
Afstemning: 6    
Hvad får danskere til at tro, at vi er så specielle, at andre skal tvinges igennem disse latterlige tests!?! Drop prøven!!
Khalid Marokko flag
Afstemning: 3    
Hejsa Der har været meget kritik om prøven. forståetligt? ja det er det nok, da der er folk i DK der født, opvokset, taler og skriver dansk fejlfrit skal igennem sådan en prøve her. Da der er mangel på udd. i DK, kunne man lave andre alternativer, således at man f.eks. slap for en prøve hvis man havde klaret et vis niveau inden for udd. Personligt synes jeg at prøven indholder mange spørgsmål om DK i fortiden. Måske burde man sætte flere spørgsmål om det nutidige DK. samt har jeg opfanget nogen fejl som er i prøven, som slet ikke burde være der, taget i betragtning af at en prøve bør være fejlfri. ;)

DK har ikke historie Afghanistan flag
Afstemning: 0    
..
Karsten Lauritzen Danmark flag
Afstemning: 0    
god prøve
Malin Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er skidt
B. Nielsen Danmark flag
Afstemning: -1    
Det er både rigtigt og fornuftigt, at man skal have basal viden om det land, man vil bo og leve i. Det er uforståeligt for mig, at der er nogen, der ikke kan indse det.
indfødsretprøve
mouadh Tunesien flag
Afstemning: 0    
Det handler nærmest kun om at suge penge ud af folk. Det er også placeret i et tidspunkt så folk som har et uddannelse ikke kan tage den. Det er ubrugeligt informatiom man skal kune og glem efter prøven
Søren Peter Langkjær Bojsen Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er en overflødig symbol-instans
Ayat Irak flag
Afstemning: 0    
For folk der er født og opvokset i DK og endda er under uddannelse fx 2.g'er har svært ved samtidig at fokusere på det faglige, hvis han/hun skal bestå. Ligesom mig selv. Hvad med alle de danskere der ikke selv kan bestå prøven. Burde de ikke gå ned på politi-stationen og aflevere deres statsborgerskab, når de alligevel ikke opfylder de pågældende krav om statskunskaber!!!
Ida Danmark flag
Afstemning: 2    
Det er på ingen måde fair overfor nogen når ingen gang en dansker kan svare rigtig? Afskaf den!
Josefine Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg kan virkelig ikke forstå, hvad al den oldhistorie skal til for... Det er jo et fåtal af danskere, der rent faktisk gider beskæftige sig med det
David Iran flag
Afstemning: -2    
Jeg synes , alle udledning skal består den prove for at bliver danskestatborger

Said Afghanistan flag
Afstemning: 3    
Jeg synes, du først skal lære at stave rigtig, inden du begynder at foreslå hvad andre skal og ikke skal... Det er lige præcis sådan nogen som dig der har gjorde at en racistiske parti som DF har fået så meget magt i dag. Der må være et eller andet gal med denne prøve, siden ikke engang de fleste af dansker kan bestå den. Der er folk som er blevet født i dette land og nu går på universitet, og de skal nemlig også gennem denne prøve. DER ER SGU ET HUL I LOVEN. VÆK MED PRØVE.
Pernille Turunen Danmark flag
Afstemning: 2    
Du bliver ikke mere dansk af at kunne svare på de spørgsmål.
Kathrine Danmark flag
Afstemning: 1    
Den burde ikke eksistere, da det har intet med at gøre at være Dansker, at kunne svarer på nogle spørgsmål, som 90% af de danskestatborger ikke engang kan svarer på! Dette burde ikke bedømme, om man få dansk pas eller ikke gør. De fleste af dem der skal til denne prøve, har allerede afsluttet en 9 klasse, og er næsten mere dansk end vi er, og kan mere om dansk historie. Synes det er ud over alle grænser at denne prøve eksistere, og ved at MANGE andre, er med mig, om denne mening.
sofia Danmark flag
Afstemning: 0    
det er meget sværere
aymanov01@yahoo.com Sudan flag
Afstemning: 1    
Skulle handler om menneskelig udvikling og mere om nuværendes regler til at bevare miljøet og velfærd osv.
Sohaib Zahid Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg synes ikke historien er relevant så længe man kan sproget fejlfrit, har en uddannelse eller er aktivt fugerende på arbejdsmarkedet. Det er spild af tid og ressourcer for prøvedeltagerne, men også det offentlige der skal tilrettelægge opgaven og de resterende processer der ligger bag prøven. Derudover synes jeg, det er irrelevant at tage den når det ikke er ''almen'' viden for selv dem der er født og opvokset i landet og allerede besidder statsborgerskabet
mohammed kamal Tunesien flag
Afstemning: 1    
Jeg tro at det viktigt ,at mand hav minimum ide om danmark synfun og danmark istorie hvis man hav lyst at liv i danmark.
Rakin Afghanistan flag
Afstemning: 0    
En prøve burde ikke være afgørende, om man skal have samme ret som Danskere, men derimod ens engagement i samfundet.
Ahmet Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Det er da fuldstændig uacceptabel, at man som borger der født i Danmark skal tage denne latterlige test !
Rasim Albanien flag
Afstemning: 0    
Jeg synes virkelig det er for ringe at i lavet reglerne om fra 12 fejl ned til 8 fejl. Selv nogle dansker synes den er ikke helt nemt som man tror. Tænk mange indvandrer kan slet ikke bestå den her prøve. Jeg håber virkelig det bliver nemmere for os udlæninge i fremtiden!
indfødsretprøve
rajesh kumar maudgil Indien flag
Afstemning: 1    
jeg er opvokset i denmark og taler flyden dansk hvorfor skal optil prøven. min børn er født i denmark og går i dansk skole de skal ogse op til prøven det er ikke rigtig
mirela Rumænien flag
Afstemning: 1    
Hvor og Hvornår bliver de 200 spørgsmål offentligjort????
G Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
jeg følger nig diskrimeneret da jeg er født i landet og skal igennem denne test for at følge mig sikker når jeg skal en tur til mine forældres hjemland. jeg burde ikke straffes for at min far dengang takkede nej da i uddelte dem gratis, jeg burde tværtimod blevet spurgte da jeg blev myndig. så jeg synes virkeligt det er noget lort at lukke ud da jeg faktisk er ligeså dansk som resten af den danske bfolkning som også er født i landet.
Rodi Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Prøven burde være lettere. Jeg tror nogle dansker kunne have svært ved at svar på disse spørgsmål :)
Frank Hansen Danmark flag
Afstemning: 1    
Følger min kones forberedelser, og jeg er sikker som dansker født og opvokset her, til at dumpe, det er fuldstændig urimelige spørgsmål
raid Irak flag
Afstemning: 0    
hvem arbejder 10 år og han var været 11 år her i Danmark skal få indfødsret uden danne prøve.som Danskerne kan ikke bestå hvis i prøve dem.
nurgul Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
den burde være lidt lettere
vian Irak flag
Afstemning: 0    
der burde ikke være så mange spørgsmål om 1100 tallet og 1900, det total længe siden og ingen husker det, det simpetlhen for svært. vil meget heller have nyer spørgsmål og de nye tider.
Fatemeh Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at det er latteligt med den prøve, jeg synes at det er nok med at består 9 klasse.. Jeg er selv født i danmark men stadig skal jeg tage den prøve :O
hanif Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Der er noget spørgsmål, som er ikke så relevante at vide, og de gør det svær for mange og formindsker chancen for folk at bestå. Det fem spørgsmål, som I har skrevet her på siden, er en eksemple på , hvad jeg mener.....
Viktoria Rusland flag
Afstemning: 0    
det skal være svært!
hamoud Irak flag
Afstemning: 0    
nej
Mia Danmark flag
Afstemning: 0    
det er en prøve som danskere ikke engang kan gennemføre ..
Fatima Kuwait flag
Afstemning: 0    
det er uretfærdigt
Nahla Danmark flag
Afstemning: 0    
Prøven burde ikke eksistere..
indfødsretprøve
Duong Thi Thuy Vu Vietnam flag
Afstemning: 0    
Hvis man har boet mange år i Danmark. Man snakker dansk men er ikke vokser op i Danmark. Man opfører sig godt. Man arbejder flittigt og man har familien i Danmark, hvorfor skal man så have en indfødsretsprøve for at have en dansk statsborgeskab. Formålet med at have en statsborgeskab er at man bliver accepteret af et land som man har boet i mange år. Selv en alm. dansker kan ikke svarer på de spørgsmål som I har stillet, skal I så forventes af en udlænding kan det.
hej Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
jeg forstår bare ikke hvorfor man skal have sådan en prøve, det har vi ikke brug for.
zahir Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg har ikke tid til at læse, fordi jeg arbejde, skal være forskel mellem, aktiv og pasiv. tak
yasin Afghanistan flag
Afstemning: 0    
det bag svært. det en biznis
mm Filippinerne flag
Afstemning: 0    
skal skrive prøcist og mere forståelig spørgsmål .
annonym Iran flag
Afstemning: 0    
At kende Danmarks historie har ingen måder betydning for, hvor god en statsborger man er/bliver. Selvfølgelig er det en vigtig del, men personligt mener jeg ikke at prøven skal være altafgørende for hvorvidt man kan kalde sig dansker eller ej. Desuden burde prøven ikke gælde for studerende, da man i studernes tilfælde burde kigge på karakter/gennemsnit. Først og fremmest vil det være med til at motivere unge mht uddannelse og karakter, samtidig med at det ikke belaster skolearbejdet. Jeg håber at den nye regering vil ændre nogle af de nuværende kriterier. Vi er i Danmark fordi det er et dejligt land og fordi vi har intentioner om at være en del af og bidrage til samfundet og kulturen. Det er i hvert fald, mildt sagt, "udfordrende" at være 18 årig gymnasieelev og tænke på en prøve, som kan være meget afgørende for ens fremtid.
SELMA Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
ALT FOR DÅRLIGT!!!
Ismayil Danmark flag
Afstemning: 1    
når man er født her i danmark skulle man ikke op til indfødsretsproven vil jeg da mene
Nadira Afghanistan flag
Afstemning: 2    
det skal fjernes helt.
Annette Lolschou USA flag
Afstemning: 0    
Jeg tror på at 90% af alle danskere ville dumpe denne prøve! men det er udemærket at man skal vide noget om Danmark før og nu; dog...32 ud af 35 er lide skrapt nok!
Louise Damgaard Danmark flag
Afstemning: 4    
Nej. Fordi selve Lars Løkke og Helle Thorning, kan ikke består den. Og det ved jeg Pia K, hellere ikke kan klare.
Adel Marokko flag
Afstemning: 0    
Diskriminerende
fatmir Makedonien flag
Afstemning: 1    
intet med almen viden
Imad Irak flag
Afstemning: 0    
Perfekt
Katrina Polen flag
Afstemning: 0    
At være dansk statsborger burde ikke afgøre om man ved hvad Gesta Danorum er eller om der er 99 eller 98 kommuner i Danmark. Man burde i stedet for kigge på individets engegemant i det danske samfund, hvad den enkelte bidrager med.
indfødsretprøve
Haroon Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Jeg syntes at prøven er alt alt for svær.
Signe Egypten flag
Afstemning: 0    
DEN BURDE SLET IKKE EKSISTERE. HVORFOR SKAL DEN OVERHOVEDET EKSISTERES I DK, NÅR DET IKKE EN GANG EKSISTERES I ANDRE LANDE. NU MÅ DK ALTSÅ LIGE TAGE SIG SAMMEN OG SLAPPE AF!
ALICE HANSEN Danmark flag
Afstemning: 5    
Det er en hån mod mennesker, der har levet i mange år i danmark og har passet sit arbejde, betalt skat, og aldrig modtaget offentlig hjælp
Dilshad Irak flag
Afstemning: -1    
jeg synes det er godt at man har lavet sådan enprøve, men det burde være letter. så jeg kunne bestå prøven!

Ghulam Rasool Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Hej Dilshad, gik du for nogle siden i en sprogskole i alborg. jeg tror vi har været klassekamarater..hehe
farida Afghanistan flag
Afstemning: 1    
det skal være letter
Gentiana Albanien flag
Afstemning: 0    
det er fint at den eksistere, men det er da latterligt at det skal handle om danmark den gang med alt de års tal, det er ikke ens betydning med at man er dansker hvis man ved dk's historie den gang, da det kunne være bedre med dk idag og politiken idag, tage højde for uddannelsen og hvordan man intigrere sig bedst i det danske samfund,, da det vil give mere meningg,, og folk vil få muglighed for at intgriter sig bedre
sara Irak flag
Afstemning: 0    
der er bare for at får penger det kun det det handle om
zana Irak flag
Afstemning: 1    
de spørgsmål der kommer til prøven er ikke relivant
Naima Marokko flag
Afstemning: 1    
Spil af tid

sara Irak flag
Afstemning: 0    
det har rat i
Ellen Holland flag
Afstemning: 1    
At kende historien om Danmark har indtet at gøre med at være en god statsborger. Da vi tog testen i klassen 33 elev, fra 22-56 alder, var der kun 4 de ville have bestået testen!!!!!! Så når dansker ikke består, hvorfor skal andre så
Anita Danmark flag
Afstemning: 0    
spørgsmålene burde have relavans for at kunne forstå og fungere i et demokrati. Ikke historiske spørgsmål .
Daniel Serbien flag
Afstemning: 0    
Den skulle som sagt være letter...
sabiha Indien flag
Afstemning: 0    
Børn under 18 burde ikke tage ikke tage prøven!
Hassan Somalia flag
Afstemning: 0    
Det sku sveart, for fanden da. Og selv dansker kunne ikke svar rigtigt.
tafka Irak flag
Afstemning: 0    
jeg synes det er lort spørgsmål. jeg mener der skal være flere nutidige spørgsmål, det ikke at alle hat bestået. det er mange dansk som går i gymnasiet har ikke beståe hvordan kan vi beståe ? fra Odder kommune
indfødsretprøve
Mastoora Afghanistan flag
Afstemning: 0    
NEJ !! DEN BURDE IKKE EKSISTER
Abdol Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Det hjælpe ikke , næsten danskerne ved ikke om det, jeg har sprugt mange gang om spårsmål men de forstå heller ikke.
Arife Tas Tyrkiet flag
Afstemning: 3    
Jeg føler mig bestemt ikke mere test af at have bestået indfødsretsprøven, tværtimod føler jeg krænket over at skulle stilles til sådan en test, selv om jeg født og er opvokset i Danmark.
hasib Afghanistan flag
Afstemning: 2    
det jeg har at sige er. at jeg går på odensekatedralskole i 3.g. når jeg snakker med den test med mine klassekammerater, så siger de alle sammen "godt det ikke er mig for jeg have aldrig bestået den' det viser bare at der er ikke nogen af danker der kan det selv. så synes jeg bare at det skal fjernes helt.
Hawal Irak flag
Afstemning: 0    
Den er mega svært, og der er mange dansker som ikke kan bestå prøven.
Samir Afghanistan flag
Afstemning: 0    
fjern det
Gorm simonsen Danmark flag
Afstemning: 2    
Jeg vil ger4ne se hvormange af folketingets 179 medlemmer der kan bestå prøven
Emma Den Seje Danmark flag
Afstemning: -1    
Hullahbadullah
Signe Danmark flag
Afstemning: 0    
Den er jo rigtig svær. Det eneste jeg vidste, var noget jeg havde lært i folkeskolen. Jeg har ikke engang lært noget om alle de punkter I kommer omkring- og udlændinge har jo ikke gået i den danske folkeskole ? Det er ikke helt fair. Min folkeskolelærer har også taget testen, og hun bestod kun lige.
Elahe Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg synes at den er meget svær
Sirpa Möller Finland flag
Afstemning: 0    
Jeg tog den gratis pröve for sjov, men syntes den var svär. Jag har svärt at se nogen relevans med spörsmålene og det, hvordan en person kan klare at leve i DK og respektere den danske kultur. Ska i ha en test så spörge mindre om historie og mere om hvordan man skal leve i hverdagen, hvad der forventes i skolen og arbejdslivet, hvad er lovligt / ikke lovligt, hvor man kan söge hjälp og i hvilke situationer, endda hvordan man skal sortere sin affald (hellere end hvad Edingburgh-aftalen kendes som!).
cemile kilic Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
deer rigtigt svært prøve.jeg håber det bliver mere nemt.
L.B Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Prøven om statsbogerskab burde ikke gælde for dem, der har gået i folkeskole og har fået sig en uddannelse.. For man har jo lært alt om det danske samfund, og man kan sproget og følge med i alt.. ikke engang etniske danske kan svare på de latterlig spørgsmål eller kan bestå prøven.. Jeg forstår bare ikke hvorfor det er så vigtig for folketinget,at man skal kunne læse om skide vikinger og til prøve...
Ingrid-Elena Dogaru Rumænien flag
Afstemning: -1    
Det bliver spændende for mig at gå op til prøven!
masuma saifi Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg sonsa
indfødsretprøve
Eliiif Tyrkiet flag
Afstemning: 3    
Det er total langt ude , folk skal op til den prøve .de fleste unge er født og opvokset her . men kan ikke engang få en dansk pas .
Sara Marokko flag
Afstemning: 2    
Dybt urimelig at folk som er født og opvokset i Danmark, skal igennem en ligegyldig prøve. Jeg har ikke brug for at besvare sprg. om Danmarks historie før jeg er rigtig dansk. Hvis det at være dansker kræver at man tager sådan en test, så har Danmark ingen værdi og ligeledes intet stolthed. Som født i Danmark er man dansker? fordi mine forældre snakker et andet sprog end dansk så er der ingen betydning for hvor dansk jeg er? syntes bare det er dybt latterligt at man vil have udlændinge til at være dansk! Come on i har lige bekræftet fordi vores race så er vi det ikke. Giv os dog en chance! jeg nægter at tage denne test, end til i tilbyder mig det. Hvorfor skal jeg betale massevis penge til noget i vil have jeg skal testes som flertallet af det danske befolkning ikke engang selv kan besvare!
andreas Danmark flag
Afstemning: 0    
det er latterligt at almene danskere ikke selv kan svare på den!
Sara Pakistan flag
Afstemning: 1    
Jeg er født og OPVOKSET i dk.... Jeg føler mig helt dansker og alligvel skal jeg ìg nem en prøve. Sørgeligt!
shafiullah Afghanistan flag
Afstemning: 0    
den er forfærdeligt
suada Danmark flag
Afstemning: 1    
jeg er født og opvokset i danmark, jeg kan ikke se nogen mening med at jeg skal tage endnu en prøve i dansk, når jeg er uddannet folkeskolerlærer, men stadig bliver jeg set som fremmede i dk!!
Mark Danmark flag
Afstemning: 0    
Nej til prøven, fordi udlændinge kommer til at vide mere om DK end de indfødte danskere, på denne måde vil de "nye" danskere være mere berretiget til at kalde sig selv for "danskere" end de indfødte. Desuden, prøven ville være god for alle herboende mennesker, indfødte ligesom tilflyttede - som en slags "konfirmation" af sin danskhed.
Sibel Kucuckkaraca Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Testen sagt med et ord. Latterlig. Danskere eller indvandrere burde ikke tage en test for at bevise sit værd. Men i stedet bruge sin energi på få landet oppe og kører. Det gøres ved at komme ud på arbejdspladsen, tage en uddannelse for at komme ud på arbejdspladsen. Ikke bruge sin tid på at tænke om man består eller ej.
bobby Armenien flag
Afstemning: 0    
Det er dårlig tank fleste danskerne de ved ikke om det danske før og nu .
satheesan Sri Lanka flag
Afstemning: 0    
gammel årts tallet
farida Afghanistan flag
Afstemning: 0    
det skal være letter
sholeh Iran flag
Afstemning: 0    
prøven beviser ikke hvor integreret man er i samfundet. Jeg går på universitet og læser i dk men kender stadig ikke svar på mange af de spørgsmål. Det hænger næsten ikke sammen
Kim madsen Danmark flag
Afstemning: 0    
syntes det er noget fis, jeg er enig i at udlændinge skal lære og forstå dansk, men at de skal bestå en prøv for at kan blive sammen med deres danske mand det er forkert
silvia sevcik Argentina flag
Afstemning: -1    
I princippet, synes jeg ikke, sådan en prøve, er nødvendigt. Hvis det skal være, skulle det være, f.eks., 1 eller 2 sider (A4) skrevet stil, der handler om aktuelle temaer: Miljo, livet i landet o byen, energi og dens muligheder, opdragelse og atter opdragelse,hvordan DK udviklede sin demokrati, de politiske kræfter som er aktuelle og hvorfor. Der er mange andre vigtige emner, men der mangler vilje for en rigtig udvikling i udlændiges tanker.Det er det eneste forklaring, for så dumme, stive og døde spørgsmål, hvor man kan gætte sig i stedet for at tænke og kende den dynamik som er der i enhver samfund. Desuden, mener jeg, der skulle være 2 forkellige prøve, afhængig af den skoleniveau, hver person har.

Ben Yamin Israel flag
Afstemning: 0    
Danmark skal ikke ved hvordan skal UDVIKLEDE SIN DEMOKRATI. Simpelthen FORDI DK er den verdens skole for både humanitet og demokrati. Dansker er de klovest folk i verden og de ved godt hvad det skal gør....
noi gongla Thailand flag
Afstemning: 1    
hvis folk intresere sig for danmark kommer det af sig selv,den prøve er gag i hovedet.
indfødsretprøve
mia Hinke Danmark flag
Afstemning: -1    
Den er grotesk og har intet med integration at gøre. Jeg flover mig over at komme fra et land som dette.
PeterWinther Danmark flag
Afstemning: 0    
Denne proeve er kun lavet for at tilfredsstille DF skrot den og lav en der også kan bestås af almindelige danskere. Max 10 spoergsmål og så skal det vaere nutid.Der findes altså mange udlaendinge her i landet som gerne vil Danmark men de får ikke en chance på gr.af denne proeve.
Martin Sveegaard Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg er pæredansk og stemmer sågar på blå blok. Øverste etage fejler ikke noget og jeg plejer at klare mig langt over gennemsnittet i div, quizzer... men de 5 såkaldte svære spørgsmål jeg lige har besvaret, er helt ude i hampen. Hvis denne form for spørgsmål stadivæk skal eksistere, så skal de omhandle noget mere relavant end Gesta donorum og and lige så vanvittige spørgsmål
Sisse Danmark flag
Afstemning: 1    
jeg synes den er meget svær, de fleste danskere kan jo ikke selv bestå den.
Gustavo Bonavita Kahl Uruguay flag
Afstemning: 1    
Læsematerialen er meget interessant. Jeg synes at en skriftlig prøve er måske alt for nemt.
charlotte Australien flag
Afstemning: 1    
den var lidt for svær..
Christian Sloth Danmark flag
Afstemning: 1    
alt for mange danskere ville slev dumpe en saadan proeve...
zhila Afghanistan flag
Afstemning: 1    
jeg har deltaget i den gamle prøve og havde bestået det men jeg havde ikke ret til indfødsret. nu skal jeg op til den nye prøve som jeg synes det er meget sværet
Signe Danmark flag
Afstemning: 1    
Ingengang danskere svarer rigtigt på alle spørgsmål - overvej relevans mht., hvad der er nyttig viden i forhold til at kunne begå sig i det danske samfund. Fx er det nyttigt at vide, hvem der besatte Færøerne eller, hvad den første Danmarks historie hed? Spg. Vedrørende vores politiske struktur og nyere historie er relevant nok.
Turgay Durukan Danmark flag
Afstemning: 0    
Et individ af hvilken som helst etnisk baggrund der både kan tale, forstå, formulere og ytre sig på dansk kan efter egen ønske søge om dansk infødsret. Og det er så op til de danske myndigheder om individets kendskab og forståelse tillade sig til en infødsret.
Mark Danmark flag
Afstemning: 1    
Det svært at se hvorfor det er relevant at vide hvad "gesta Danorum" er, samt hvilke år DK vandt EM i fodbold ,lets face it det er 20 år siden .. move on!, eller hvorfor man skal vide DK's areal?! Denne test burde prøves i blandt danskere, bare for at se om vi overhovedet kan svare på den, jeg har en teori om at under 50% ville bestå! Det er baseret på de gange mine kammerater og jeg på universitetet har taget testen. Vi anser os selv som at være kloge og bevidne danskere, alligevel viser det sig at vi ikke kender svare på en stor procentdel, nogle spørgsmål var så absurde at vi ikke engang viste hvad pokker der var tale om!! Når ting ikke virker så smider man dem ud eller reparer dem... se nu at kridt skoene
Kaja Sri Lanka flag
Afstemning: 0    
Jeg er født i Danmark, men mine forældre er udlændinge. Jeg syntes det er åndssvagt med denne prøve. En som mig som er født i DK, kan ikke engang svare på dem. Mange udlændinge bidrager til den offentlige sektor, men de har så ikke samme rettigheder som en dansker. Hvorfor skal vi egentlig have sådan en prøve?
Esme Danmark flag
Afstemning: -1    
Det er ikke et godt emnevalg.
ABDULLAH MUHAMMED ALI Pakistan flag
Afstemning: -3    
DEN ER HELT VILDT FUCKED UP. OP I RØVEN MED DEN, FIK KUN 8 RIGTIGE UD AF 40 SPM. HVAD FANDEN MAND, KNEP JER SELV ELLER FIND EN HUND AT KNEPPE! JEG NØJES MED AT KNEPPE JERES PIGER MED ET PAKIPAS!.
Esben Rasmussen Danmark flag
Afstemning: 0    
Det jo fuldstændige vanvittige spørgsmål som ikke dokumenterer danskhed
indfødsretprøve
sanne Danmark flag
Afstemning: 2    
jamen hold da nu op, jeg er pære dansk og veluddannet, det er jo fuldstændig latterligt. der er rigtig mange af de spørgsmål som er så umulige at svare på. vi så pia k. i hvem vil være milioner???? der var ikke meget almen viden der, det er da godt det ikke var spørgsmål fra testen. umenneskeligt, irelevant, for meget...... der er hvad jeg kan sige om testen.
Gabriele Tyskland flag
Afstemning: 0    
Hej, har taget prøven mange gange for sjovt sammen med mine danske venner ..... ingen af dem kunne nogensinde bestå prøven .... lignende spørgsmål kunne jeg nok hellere ikke svare på selvom jeg er tysk statsborger Mon ikke at prøven mere skulle gå ude på at forstå / læse / skrive samtidlig med hvad man kan bidrage med i det danske samfund for en vellykket integration af udlændinge ?
Meral Danmark flag
Afstemning: 1    
Den er svær og ikke til at forstå.
Elif Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Den burde afskaffes
jensen Danmark flag
Afstemning: 0    
ubrugelig
Farzad Iran flag
Afstemning: 0    
Den er der kun for at gøre det besværligt! Tjener ingen formål.
rene andersen Danmark flag
Afstemning: 0    
mange er spørgsmål fra gamle dage folk lever i nutiden og ikke alle kan lære om danmark helt tilbage til 1700 tallet mange danskere vil aldrig bestå prøven, skal vi så miste vores ret
Pia Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg som dansker kan ikke svare på ret mange af spørgsmålene...
JEL Danmark flag
Afstemning: 1    
Spørgsmålene er jo latterligt irrelevante. Der er ingen spørgsmål om kvinde-kroppen eller sex eller hvor man køber hash. Det er da også at være dansk at interessere sig for andet end hvem der var kong langkål i 1700-hvidkål (sådan noget ved normale danskere ikke en skid om alligevel, så det gør testen invalid) Humbug der beviser at danmark ikke er styret af folket som de er flest.
Manar Danmark flag
Afstemning: 0    
Den er alt for svær.
Tariq Afghanistan flag
Afstemning: 1    
selve danskerne har svært at svar på det spørgsmål.
R-Tabel Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Spørgsmålene. er, behæftet med grammatiske fejl. Endelser er forkerte og sammentrækninger af ord, der giver en anden ordlyd.
Sarah Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er nærmest umuligt at svare på selv som dansker!!!
Thomas Danmark flag
Afstemning: 0    
Testen er en dårlig joke.
Kristian Grønbæk Andersen Danmark flag
Afstemning: 0    
Som 57 årig og med en samfundsvidenskabeli akademisk uddannelse er der overrraskende mange spørgsmål jeg ikke kan svare på. Det går meget bedre med trivial persuit.
indfødsretprøve
Ib Johansen Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg er så flov over at være dansker
maria Grækenland flag
Afstemning: 0    
jeg har boet i danmark 21 af mine 22 leveår, og dansk er mit modersmål. jeg har ikke prøvet testen endnu, men jeg har hørt den er pisse svær. Og at mange dansk fødte danskere ikke selv kan bestå prøven.
Morten Clemmensen Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg er DANSK, født og opvokset i DK, mine forældre og bedsteforældre er fra Lolland DK mere dansk blir´jeg vidst ikke.Jeg bestod IKKE, skal jeg flytte ???? hehe Gamle lorte spørgsmål, som i visse tilfælde er lavet, for at få folk ned med nakken. Der er fand´me ting i prøven, som du ikke engang blir´undervist i i skolen.... Er ellers DFér men det der er sgu da latterligt..
Daniel Hansen Tyskland flag
Afstemning: 0    
Jeg har fået dansk statsborgerskab gennem min mor, men er ked af på andres vegne, at de skal igennem det her.
Inga Litauen flag
Afstemning: 0    
Det er ok med mig
kim Afghanistan flag
Afstemning: 0    
dfårlig
Jørgen Danmark flag
Afstemning: 0    
Mere nutidigt og relevant.
Seher Tyrkiet flag
Afstemning: 3    
Indfødsretsprøven burde ikke eksistere, fordi selv de fleste danskere kan ikke svare på spørgsmålene,og DF snakker om at gøre prøven svære,fordi der er for mange der består den. Mon PK kan selv bestå sådan en prøve!
meral Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg syntes at det er blevet svære at få statsborgerskab i Danmark. Når man lever har og arbejder har burde det at være lidt lettere at få statsborgerskab.
Nizho Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at prøven skulle handle om hvad der sker omkring os nu. Handler om økonomi problemer i landet nu. Om vores pligter som broger i det her land. Mange indvandrer ser aldrig danske nyheder og ved ikke hvad der sker omkring dem. Det er vigtigere de ved hvad der sker omkring dem lige nu end hvad der skete for mange år siden, som på ingen måde påvirker vores hverdage.
Dubravko Butic Kroatien flag
Afstemning: 1    
Jeg har dansk gymnasiet, og har læst medicin i Århus og er danskudadnet læge. Dermed har jeg mere uddannelse gennemført i DK, end mange Danskere. Føler mig virkeligt diskrimeneret ved at blive tvunget til at tage denne prøve.
Sifatullah Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Hvorfor skal jeg kunne svarer på alle de spørgsmål, når selv danskere ikke kan ?? !!!
James B. USA flag
Afstemning: 2    
Hele formålet med prøven er ikke at integrere de "fremmede" men at skubbe dem væk!!!!
Yassine Marokko flag
Afstemning: 0    
Som udlægning undre man sig over, hvad det er, man skal vide, for at skulle kunne siges at kende dansk kultur. Man ved at der er en del danskere, der heller ikke kvalificerer sig til at bestå prøven. Men nu prøven er her for at blive,så må vi bare tage den. Personlig har jeg bruget indfødsretsprøve.dk i 3 måneder, og bestået med 38 ud af 40 i officiel prøve. Held og lykke til jer :)
N.S. Bulgarien flag
Afstemning: -1    
Ingen danskere med almindelig skolegang ville kunne svare korrekt på 50% af de spørgsmål I stiller. Det er under al kritik at I forlnager af nydanskere at kunne historiske og samfundsrelaterede forhold af så stor en sværhedsgrad. Det beviser endnu engang at Danmarks regering overhoved ikke er interesseret i lære kunsten bag integration. Det bliver aldrig bedre!
indfødsretprøve
Stephan Kantak Tyskland flag
Afstemning: 1    
Det danske samfund er et fællesskab, hvor alle skal bidrage til, at Danmark som nation fremmes og også de svageste får de støtte, de har brug for. Det kan man da godt som udlænding gennem at bo og arbejde her. At få dansk statsborgerskab betyder dog, at man får ansvar over for landet. Bl. a. må man vælge folketinget og må selv stille op til at komme ind i regeringen. Så er det mere end rimelig, at man har viden om historie, kultur, lovgivning mm. At der er så mange danskere, der ikke er i stand at bestå prøven, anser jeg som tegn på, at deres uddannelsesniveau ikke er så højt, som det idealt skulle være. Men så er de dansk fødte og har naturlig (medfødt) ret til at være dansk, og det er helt i orden. Men dem, der ANSØGER om dansk statsborgerskab, må efter min mening gerne leve op til de krav, man generelt ville stille til et ansvarsfuld og "voksen" menneske...
zigaa Irak flag
Afstemning: 1    
jeg har været op 3 gang og bestårt ikke. jeg synes prøven er alt for svær self men sidst jeg var op have jeg kun et fejl for meget. altså jeg synes faktisk at man skal læse bogen en gang eller to . så tror jeg godt alle ville komme til at bestå efter det . men hvis man selv går op og aner ikke en skid kan man da ikke forvente at bestå og du aner ikke hvad for noget svar der kommer , og synes bare ikke alle jer der ude skal sidde og prokke jer over i ikke kan bestå hallo læs bogen og prøv tag chansen og se hvad i dur til . burg kun et helt måned på bare læse den fucking bog , tro mig har selv været op 3 gang uden læse eller noget men 4 gang bestod jeg for tænkte der skulle fanme skal ske noget nu . så læste bogen færdig på en uge og synes selv det ikke var nok købte det her på siden for 250 kr , og det hjlæp meegt håber i forstår mig tag chansen og prøv . håber i alle består og alle os indvandre for den fucking pas vi fortjener det ligså meget som en dansker gøre.. <3<3<3<3<3<3<3
Karoline Danmark flag
Afstemning: 2    
Når en dansker ikke kan svare på spørgsmålene, hvorfor skal en udlænding så!?
sii Danmark flag
Afstemning: 1    
kunne være lidt lettere, da de fleste dansker kan heller ikke svare på disse spørgsmål
selma Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Det er bare noget lort det her man...
soner Tyrkiet flag
Afstemning: 5    
Jeg er 31 år og er født og opvokset i Dk. Dette er mit hjemland. jeg har taget uddannelse og arbejdet uafbrudt. jeg har aldrig begået det mindste kriminalitet. jeg taler perfekt dansk og er så integreret som man kan blive det men der er nogle ting man ikke kan ændre ved en person og det er identitet. Jeg ville aldrig kalde mig selv en dansker med mindre jeg er velkommen iblandt Dem, så ville jeg altid føle mig anderledes. Vis vi skal have en succesfuld integration her i landet, er denne prøve ikke måden at gøre det på. Tværtimod. Det skaber afstand mellem folkene. Det er altafgørende. hvorfor slipper en sydslesviger fra denne prøve som ikke kender Dk så godt som jeg. Infødsretsprøven er endnu et eksempel på at jeg bliver diskrimineret. Jeg har et par andre eksemler på diskrimination. Min kone er smidt ud af landet fordi der var formodning om tvang og den formodning det er der vel på alle par fra de lande vi kommer fra uanset hvem man er. De har ikke noget seriøst at komme med fx. ville De have bon fra indkøbene til vores bryllup. Ved i hvad jeg har en søn på 5 måneder jeg ikke har set de sidste 3 måneder. Vi havde planer om fremtiden bare for et halvt år siden og nu er vi begge mærket for livet. Det er et sandt mareridt at leve i Dk for mit vedkommende. Jeg skal bare have den prøve overstået.
Nermina Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Det er bare for at mindske så mange som muligt for at opnå den ret. Jeg fik afslag første gang p.g.a. at jeg er for godt integreret. Jeg synes at det er forkert for dem der er født her og har uddannelse og er i gang med at værre godt integreret i det danske samfund. Så længe DF har loven i sin hule hånd så vil der komme strammere regler indenfor området, bare vent og se...
Laurits Kure Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er latterligt. For at blive "optaget" i Danmarks "prestigeklub" er det nødvendigt at vide at nordisk mytologi oprindeligt blev kaldt Asatro? Det er der sgu da heller ingen danskere der ved !!
abdul Afghanistan flag
Afstemning: 2    
nej det synes jeg ikke fordi selv om du har boet her i 10 og er færdig med folkeskolen,kan flødende dansk skal du stadige tage dansk indfødsretsprøve. det værste er at du i gang med en uddannelse her i danmark og er færdig med gymnasiet. Er men så ikke egnet nok til at være en dansker men har jo stress nok i forvejen du skal jo tænke på dit uddannelse og kørekort, så det her. I bare sultende efter penge.
sara Irak flag
Afstemning: 0    
jeg synes det hanlde om penge og racisma. fordi danmark er et lille land i forhole til usa eller andre stor land at de for deres pas i 3 år og og i danmark 10 år for at vi kan for danske pas, og nu har vi også Indfødsretsprøv og hvis man ikke har en uddenles så skal man have spor 3 eller 9 klasser horfor skal man have så mange tine for at blive danske når danske ikke ved så meget om danmark. der kun 5 millioner der taler danske
Christian Danmark flag
Afstemning: 0    
Nogle af spørsmålene er simpelthen for svære.
Sibel Keser Tyrkiet flag
Afstemning: -1    
jeg synes det er lidt latterligt at dem, som er født i Danmark har LOV til at være dansk statsborger!?
Malwina Tranholm Polen flag
Afstemning: 0    
Jeg har boet i Danmark i 17 år, siden jeg var 9 år gammel, og jeg syntes bestemt ikke jeg burde tage en prøve for at blive dansk statsborger, især ikke når prøben er så svær at ingen af mine Danske venner kunne bestå prøven.
hemen Irak flag
Afstemning: 0    
den skulle vøret nemer
julia Rusland flag
Afstemning: 0    
den burde ikke eksistere.
indfødsretprøve
Hassan Syrien flag
Afstemning: 0    
Det er meget svære
Greta Litauen flag
Afstemning: 2    
Om man kan få dansk statsborgerskab, burde ikke afgøres vha. en eller anden prøve, men der burde være andre faktorer på spil. Jeg har nu boet i Danmark i 10 år og er praktisk talt opvokset her. Skal jeg føle mig snydt, når en udlænding får statsborgerskab efter at have boet i landet i et år, bare fordi vedkommende har lært svarene til prøven udenad, mens jeg skal knokle i skolen og gymnasiet og lære dansk sprog, historie og politik i 10 år og få ingen anerkendelse for det? Ja, det tror jeg nok, jeg skal!
Muhammed Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Den er for svær.
erik juul Danmark flag
Afstemning: 1    
det er kun politiker der kan finde på sådan noget de er og bliver ligesom børn (vil have deres vilje befolkningen til trods)
robert Danmark flag
Afstemning: 1    
simpelthen for dumt det her.....!!!!!
sine Danmark flag
Afstemning: 2    
Den er meget svær, selv for mange danskere.
Ümmü Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Det er latterligt at unge, der er født og opvokset i Danmark, som er intergreret i samfundet, skal igennem disse prøver.
Nicholas Danmark flag
Afstemning: 1    
Det er nogle fuldstændig ubrugelig spørgsmål, Det er de færreste dansker der kan bestå
sema Danmark flag
Afstemning: 2    
jeg synes slet ikke der skulle være prøve for dem som er født og opvokset i danmark. Der bliver sagt at, hvis man er født i danmark, er man dansker det gælder så også for indvandre, betyder det så at dem der er født i danmark er udlændinge. Det er uretfærdigt der er lige så mange som ikke er født i dk og som har fået Dansk pas.
karam Afghanistan flag
Afstemning: 0    
der for svært
Randi Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg synes det er irellevant om man ved hvem der har bestatte fæørerne i 1940, hvem den første gud i danmark var også videre, jeg gættede forkert så jeg bestod ikke og jeg er endda født af etniske danske forældre og opvokset i DK, skal der være en prøve burde den være lavet på en adne måde, da det vel handler om at blive integreret i vores samsund og ikke latterlig gjort fordi man ikke kan svare på for mig og andre danskere ligegyldige ting.
syed >shah Pakistan flag
Afstemning: 0    
jeg har noget kommentarer,hvis man bor her i land,så skal man bestået den prøve,kun den folk dem der har i vu.men dem der ikke være på skole det problem harr stå der.
Bilal Afghanistan flag
Afstemning: 3    
Jeg er enig med at man skal have bestå et indfødsretprøven for at ansøge om statsborgerskab. Netop fordi man er nød til at lære sproget, og komme dybere ind i samfundet. DERIMOD mener jeg indvandring er godt for det danske samfund. En udlændning tager en uddannelse giver samfundet penge til støtte men får 10 gange igen hvis vedkommende, får et job, uddannet. Vi skal ikke overskride grænser. Fordi det skrammer udlændinge, fra at komme til danmark og blive en del af det. Det er meget vigtig at politikerne har den mentalitet.
Saman Sultana Pakistan flag
Afstemning: 1    
Jeg mener indfødsretprøven kun er til dem som kommer til danmark og burde integrere sig. og ikke en person som mig som er født og opvokset i danmark har gået i vuggestue, børnehave, folkeskole, fritidshjem, handelsskole og har et fuldtidsarbejde nu. plus jeg betaler skat ligesom alle andre. Kan ikke forstå jeg skal op til en prøve når man er født her!
Beata Polen flag
Afstemning: 1    
tåbelig pengemaskine
indfødsretprøve
A.Jürs Tyskland flag
Afstemning: 1    
32 korrekte svar er jeg så dansker og hvor mange dansker kan svar på de ondsvage spørsmål
irisha Makedonien flag
Afstemning: 1    
jeg er enig i at der skal være denne prøve, MEN at folk som er født i Danmark og har opholdt sig i landet hele deres liv, IKKE burde stille op til denne prøve, da man jo allerede ER dansker!
maria Danmark flag
Afstemning: 1    
Nej, den burde ikke eksistere.
naima Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
syned det er hån mod mig, som er født og opvokset i Danmark. har dansk uddannelse.
samira Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
den er alt for svær
samira Somalia flag
Afstemning: 1    
jeg har været til pørve den 6.juni 2011 jeg har besået med 40 irgtige. tak for hjemsiden. jeg kunne anbefale til andre.
Almedina Montenegro flag
Afstemning: 1    
der er at for mange lige gyldige spørgsmål i testen, som selv dansker ikke kan svar på! hvilket jeg ikke kan se nogen meningen med.
mariam Pakistan flag
Afstemning: 1    
hej. har haft stor glæde af jeres pakke. bestod med 5 fejl.:)
Tanzeela Pakistan flag
Afstemning: 1    
Jeg har været til prøve den 6.juni. Jeg har bestået med 35 rigtige. Din hjemside var meget hjælpsom og jeg vil gerne anbefale til andre. Tak for hjælpen!
Gabriel Chile flag
Afstemning: 1    
racistisk prøve.
Edison Danmark flag
Afstemning: 1    
Ren diskrimination
Suzan Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg tog indfødretsprøven for eb uge siden, 6.juni 2011. - Og jeg bestod. Jeg blev overrasket over at have bestået, fordi jeg ikke havde regnet med at bestå. Nogle havde dumpet 1-3 gange! Takket være bogen Ny i danmark samt den her hjemmeside
Rikke Bjerglyng Danmark flag
Afstemning: 0    
Selve prøvens spørgsmål er af en sådan karakter, at selv ikke alle såkaldte danskere kan besvare dem.
yuksel Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
i kunne lave flere spørgsmål om politik. jeg bestod ikke pga. politiske spørgsmål. jeg synes der skal tilføjes nye spørgsmål jeg havde forberedt mig meget men der kom helt andet spørgsmål. :(
anonym Danmark flag
Afstemning: 3    
Indfødsretsprøven viser INTET om menneskers evne og motivation for at indgå positivt i et andet samfund. Den viser kun hvad folk i heldigste fald har lært ved at læse sig til det, eller ved tilfældigt at få klikket på det rigtige svar under testen ( gætteri ). Og så mener jeg i øvrigt, at hvis udlændinge skal tage testen, så skal vi indfødte også. For at kunne bevare vores indfødsret ! Så kan jeg godt garantere for, at landet hurtigt kunne blive affolket, og den er da helt gal mellem unge mennesker.
indfødsretprøve
Maria Pakistan flag
Afstemning: 1    
Jeg kan ikke se hvorfor den er relevant? Jeg har boet hele mit liv i Danmark, og nu skal jeg bevise at jeg er værdig nok til at bo i landet.
Margaret Storbritannien flag
Afstemning: 1    
Perssonlig synes jeg at det er tottal idiotisk.Min menning ,og jeg er sikker på at enorm antal af danskere uanset uddanelsesgrad kende ikke til DK historie særlig godt.Og må indrømme nogen slags rassisme i DK på lige food med Hitler ,. dog uden krig Mvh

Marie Schweiz flag
Afstemning: 0    
Det går bare realistisk!
DEniz Danmark flag
Afstemning: 0    
for svær, dårlige emner
ukendt Djibouti flag
Afstemning: 0    
jeg synes det er ikke nødvendig,
Nazish Pakistan flag
Afstemning: 1    
Latterlig indfødsretprøve som en almindelig dansker ikke engang selv vil kunne besvare eller bestå... Man burde skamme sig med udgive sådan en test:(((
Christine Danmark flag
Afstemning: 1    
Givet at store grupper leverpostejsdanskere end ikke kan bestå, er det vanskeligt at se, hvordan testen skulle være en indikator for danskhedsegnethed.
Else Jacobsen Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg har prøvet den der ligger på BT og kunne alles tammen - de burde være mere realistiskeomkring vores nutid der har relevance nu
Fanny Nicaragua flag
Afstemning: 1    
Fin idé, dog burde den henvendes til "nye" tilflytter og ikke os der er opvokset her og betragter os som dansk af sind.
ayten Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
det er meget sværet.gøre let lette
Raza Mustafa Pakistan flag
Afstemning: 1    
Syntes det er latterligt at have sådan en prøve. Giver ingen mening.
Per jellum Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg har lige svaret rigtigt på 39 af 40 spørgsmål, som burde være lette for mig som indfødt dansker. Det var de ikke! Hvordan skal en tilflytter klare den slags, hvis ikke gennem intensiv terpning? Det er ikke viden om samfundet og om danskernes mentalitet, I finder via denne prøve, men ansøgerens evne til at lære udenad. Det ville være mere relevant med spørgsmål omhandlende sociale konventioner og generel moral - hvis det absolut er nødvendigt med denne nedværdigelse af både "os" og "dem"
suzi Afghanistan flag
Afstemning: 0    
det er for dårligt
hamid Iran flag
Afstemning: 0    
jeg har beteler 200kr til spasmøler man der kommer ikk fra den spasmøler exzam
bahram Iran flag
Afstemning: 0    
ikke godt
khalid Afghanistan flag
Afstemning: 2    
6/6/2011 har været til prøvet men det var meget meget sværet fordi jeg har vøret to gang til prøven, sidste gang var det normal prøve den her gang var meget meget sværet der var så sværet spørgsmål som trode ikk på men danmark staten vil ikke have at uldaningen bestå af prøven danmark unde præse at en uldaning kan ikk bestå af prøven.... det er en prøve det er en bussinis for... det er en game ligsom amirica spiler i afghanistan....
indfødsretprøve
zara Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
fuck den der laver prøven !!!!!!!!! prøv om i selv kan bestå i forbandede dansker mannn :@
Sidsel Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg synes at det er uhørt at man forlanger at folk der gerne vil bo i Danmark skal kunne svare på spørgsmål som de fleste danskere ikke kan svare på
Ali Irak flag
Afstemning: 0    
jeg synes det er fair nok at de kom indfødtretsprøven, så kender man også mere om dansk historie osv, hvis vi vender den om så vil alle synes det er fair hvis det var i deres hjemmeland, så hvorfor ikke i Danmark. problemet er de flerste som er fra mellemøsten er utaknemlig, de har en mulighed her i landet som de vil går og drøm om i deres land, så være dog taknemlig forhelved da menneske!
Arta Albanien flag
Afstemning: 1    
Det er fuldstændig latterligt. Synes da slet ikke de fleste udlandske borger har brug for at besvare 40 spørgsmål for at bevise at vi er godt integreret her i landet, da ikke engang dansker kan svare på de fleste af dem. :)
R. Hansen Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg har en kone der lige er dumpet til prøven. Og hun har trænet og læst i månedsvis. Jeg er skolelærer og ved at 95 af vores danske 9. klasses elever også ville dumpe til prøven. De fleste danske ville dumpe ligeså. Kun danskere med en seriøs interesse i historie har en chance for at bestå, da der er mange spørgsmål om årstal og datoer. Prøven er en narresut og en skændsel for Danmark. De øvespørgsmål der kan købes her, er INGEN sikkerhed for at bestå, da man får nogle andre spørgsmål til prøven.
kim berntsen Ukraine flag
Afstemning: 1    
hej jeg er gift men en Ukrainsk kvinde, jeg er dansk statsborger født af danske forældre, jeg har tager den sindsyge test 3 gange, og er dumpet 3 gange. det må siges at være en ommer m.v.h. kim
Børge Døssing Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er meningsløst at lade et spørgeskema med tom nytteløs viden være grundlaget for dansk statsborgerskab. Ikke mange etniske danskere ville kunne klare kravene.
maliha Afghanistan flag
Afstemning: 0    
den er meget meget sværet
Kombez Bassir Afghanistan flag
Afstemning: 0    
For at blive statsborger skal vi vide, hvordan du omgås i det danske samfund, og prøven har ikke noget med det at gøre overhovedet. Jeg synes den er unødvendig. Desuden synes jeg, der er nok, at jeg er ved at gennemføre en STX uddannelse. Det siger meget mere om prøven.
hatia Danmark flag
Afstemning: 0    
hvor mange danskere kan svare rigtigt på alle spørgsmål?
ahmad Afghanistan flag
Afstemning: 1    
det er for svært
Zakia Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Det er det mest latterlige nogensinde der er opfundet. Man er god nok til at betale skat i landet,men ikke til at blive statsborger, når man oveni købet er født og opvokset her!!
siham Marokko flag
Afstemning: 0    
den burde ikke eksistere for dem da har boet her i lande, i mange år
ukendt Sri Lanka flag
Afstemning: 0    
Jeg er født i Danmark, jeg har været til mit hjemmeland en gang i hele mit liv. Kan ikke se meningen i, at man skal tage denne her prøve.
svetlan pedersen bjerringbro Litauen flag
Afstemning: 0    
det er godt frie prøver men man får ikke den udgave man har betalt for vi købte udgaven den 29-5-2011 men den 6-6-2011 har vi stadigvæk ikke fået login koderne jeg skal til pøve idag så jeg vil sige det har været spilt penge
indfødsretprøve
Nadia Spanien flag
Afstemning: 0    
det er fuldstændig latterligt!! PERIOID
Lida Afghanistan flag
Afstemning: 2    
hvad er det for en prøve??? selvom man tager prøven hvis man ikke har tidsubegrænse opholdstidelser kan man ikke får statbor??? jeg har været op tild indfødsretsproven og bestået fik jeg afslag fra interation ministeren om jeg kan ikke får statbor for jeg ikke har tidsubegrænset opholdtidelse kort??? hvad er det i er i gang med for at gøre folk dumt?? I giver mennesker problemmer hvorfor gøre i det? hver eneste dag laver i reglerne om og gøre i svære for mennesker????? har aldrig nogensinde hørt noget om den lorte prøve fra noget andre lande???
Luna Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg er dansker og kan ikke bestå prøven selv !!! hvad sker der???
sheringul jan Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg skal til prøven imorgen. er bare nervøse. selvom jeg har forbredt mig. håber virkelig jeg består den her gang:)
ismail lopez Cuba flag
Afstemning: 0    
hvorfor har de andre lande ik nogen prøve??
smara Irak flag
Afstemning: 0    
den skal værer lidt mere næmmere næste gang
Vaha Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: -1    
Det er langt ude at man skal op til prøve for at blive statsborger, man skal vurdere om man er en god borger, har et job, uddannelse, børn som skal leve videre i danmark osv. at man ikke udnytter samfundet i stedet for den her prøve, for enhver som har lidt jerne og kan læse materiale kan godt bestå denne prøve, men tag de samme personer som har været op til prøven, og har bestået den om de så kan bestå den igen et par år efter uden at læse igen.... Det tror jeg ikke, så det er urimeligt at denne prøve findes..
Surab Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Hvorfor er det endelig at vi indvandre skal vide alt det her, når ikke engang en dansker fra 3.G ved det. Og alle de spørgsmål med at hvem var Harald Blåtand og hvem vandt EM i fodbold, hvad skal vi endelig bruge dem tid efter vi har bestået prøven og har fået passet. Ikke engang Pia K kan svare på alle spørgsmålene også vil hun have at vi skal gøre det. Jeg har boet her ca. i 10 år og følger jeg mig meget mere dansker end afghaner. Og jeg forstå ikke hvorfor skal vi unge til denne indfødtsretsprøve. Og prøv engang tænk på de gamle som der har det svært at læse dansk og forstå dansk især nar det er så svært at lære det danske sprog
Hej Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Hvorfor er det endelig at vi indvandre skal vide alt det her, når ikke engang en dansker fra 3.G ved det. Og alle de spørgsmål med at hvem var Harald Blåtand og hvem vandt EM i fodbold, hvad skal vi endelig bruge dem tid efter vi har bestået prøven og har fået passet. Ikke engang Pia K kan svare på alle spørgsmålene også vil hun have at vi skal gøre det. Jeg har boet her ca. i 10 år og følger jeg mig meget mere dansker end afghaner. Og jeg forstå ikke hvorfor skal vi unge til denne indfødtsretsprøve. Og prøv engang tænk på de gamle som der har det svært at læse dansk og forstå dansk især nar det er så svært at lære det danske spro
Christina Filippinerne flag
Afstemning: -1    
Glæder mig til prøven :)) Skal bare bestå! Held & Lykke til alle andre på Mandag..
aghsan Irak flag
Afstemning: 0    
det er sværet spørgesmål som kommer i testen engang en dansker da kan svar på den
zakariya Somalia flag
Afstemning: 0    
jeg synes, at det er urimeligt. at en ung mand som mig skal op til, sådan et prøve for at blive dansker..jeg kom til landet der jeg var 14 år gammel i dag er jeg 26 år gammel. hvorfor er der ingen, der havde sagt til mig. at skal søger til danske pass. staten kunne godt skriver til en, når det synes, at personen er egnet til og få danske borgerskab. skam over den danske stat..
zakriya Afghanistan flag
Afstemning: 0    
nej
hasan Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
for dårligt man ... andre lande for med det samme men i danmark skal man i prøve hvad sker der lige man
Gazal Afghanistan flag
Afstemning: 0    
På baggrund af en prøve kan man ikke definere hvor vidt man er dansk eller ej. Prøven er fuldkommen latterlige. Spørgsmålene burde omhandle danske værdier, og mere aktuelle ting.
indfødsretprøve
Raceren dansker Niels Jørgen Friis Danmark flag
Afstemning: 1    
Den er totalt syg. Jeg havde 3 ud af hvem. Hvem er den syge hjerne der har udviklet dette. DF nazistpartiet med de 3 syge ledere.
Khatera Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Den burde ikke eksistere for dem der er blevet født og opvokset i dk !!
Tom Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er FOR latterligt.
Teuta Albanien flag
Afstemning: 1    
Jeg synes at når danskerne ikke en gang selv ikke kan svare på dem, hvorfor skulle vi som nydansker kunne vide alt om dk. Det handler vel bare om at kunne sproget og fungere i det danske samfund som en dansker. Jeg synes det er forkert at bedømme om folk kan eller ikke kan på denne måde.
lg Danmark flag
Afstemning: 0    
Fuldstændig tåbelig prøve/test ... det handler vel i bund og grund om at man er aktiv medborger, frem for og skulle have paratviden om Danmark. Min datter går i 2g, de skulle prøve testen - 4 bestod - og var altså dansker... Tåbelig prøve/test
Dian Kjærgaard USA flag
Afstemning: 0    
Der er for mange ligegyldige detaljer. Fokus burde være på de store historiske linier plus det politiske system, lovgivning, og borgernes rettigheder og pligter.
Wali Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg synes det er ikke retfærdigt gjort. Mens oprindelige dansker ikke kan bestå i denne prøve, hvorfor skal udlændingene? Som en god borger, skal man klar sig i det danske samfund, arbejde og taler dansk må det være nok at være dansk. Jeg håber at bestå i prøven d.06 juni 2011. Held og lykke til mig selv. Hura
anonym Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Jeg er født og opvokset i Danmark. I virkeligheden ønsker jeg kun det danske pas, fordi der hele tiden opstår problemer i lufthavnen ellers kan i stikke det skråt op. Sarah du kan aldrig være 100 % dansk, om du så spiser svinekød eller giver den onde guffer, så vil du stadig være Sarah fra Irak. Det er i orden man integrere sig i samfundet, men at assimilere sig, det er fandme ikke i orden.
amal Irak flag
Afstemning: 0    
:(
dan Makedonien flag
Afstemning: 0    
jeg tro det er alt for meget
Asiye bakir Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at det er uretfærdig for os der er født og opvokset i Danmark. Jeg er lige så dansk som jer. Mange af mine danske kolleger kan ikk svare på spørgsmålene. Hvordan skulle vi kunne det.
suzi Afghanistan flag
Afstemning: 0    
det er dårligt
Sarah Irak flag
Afstemning: -1    
Jeg studer på stx, og jeg har danske venner. Jeg spiser dansk mad, og går i "dansk" tøj. Jeg har boet i Danmark, siden jeg var 4 år. Jeg kender ikke noget til Irak, og ser Danmark som mit hjemland. Hvorfor skal jeg tage prøven? Jeg føler mig 100% dansk. Hvad skal prøven gør godt for? Jeg går rundt lige nu og har dårlig selvtillid. Jeg føler, ikke at jeg bliver behandlet som mine andre venner. Hvad skal den her prøve gør godt for? Det eneste den gør ved folk, er at give dem mindre selvtillid- og få dem til at føle sig anderledes. Hurra for indfødtretsprøven, som ikke burde eksister :)

Ukendt Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Det er helt latterligt at opfinde sådan noget som dette!Hvor mange gange skal en udenlandsk borger læse den bog for at kunne forstå Danmrks historie,hvor imod en dansk statsborger ikke kender til??? Det er bare ikke til at forstå, men hvad kan man gøre??
jass Indien flag
Afstemning: 0    
det er vigtig think
Anonym Polen flag
Afstemning: 2    
En god statsborger er ikke nødvendigvis en borger med god paratviden. En god statsborger er en borger, der ved, hvordan kulturen er, hvordan vedkommende skal klare praktiske problemer (f.eks. tast-selv o.l.). Det tager denne prøve ikke højde for.
indfødsretprøve
Nikola Serbien flag
Afstemning: -1    
det for latterligt
Kirsten Pedersen Danmark flag
Afstemning: -1    
Jeg prøvede lige de 5 spørgsmål her på siden og svarede forkert på 4 af de 5. Godt jeg er født og opvokset i Dk, har danske forældre og har gået i dansk skole, ellers var jeg aldrig blevet dansk statsborger. Hvad er meningen med at skulle vide sådan nogle meget mærkelige og totalt ubrugelige oplysninger????
abdulhakimjawid Danmark flag
Afstemning: 0    
jeg kan ikke åbne min pakke
svetlana P Litauen flag
Afstemning: 0    
prøven er ok men den skal om handle flere nutids ting da der ikke er mange indvandre der kan svare på ting der foregik for over 100 år siden der er mange danskere der ikke kan svare på disse gamle ting også
huhu Irak flag
Afstemning: 0    
der burde være letter
Duygu J. Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Jeg kan ikke se sammenhængen i at man skal kunne svare på spørgsmål omkring Hvad den første konge hed, hvornår blev rundtårnet bygget osv, det kan man ikke bruge til noget! Det burde istedet være spørgsmål omkring Danmark NU (politik, historie, samfund. Det andet er ren udenadslære og efter prøven er alle svarene glemt - for der er ingen grund til at huske på hvornår rundtårnet blev bygget :). Held og lykke til alle der skal op til prøven.
Erik lemcke Danmark flag
Afstemning: 2    
Har lige besvaret de 5 svære spørsmål. Var kun helt sikkert på et svar. Kunne regne et andet ud og gav et godt gæt på et 3. Er en veluddannet dansker i 60'erne som læser og lytter meget og er interesseret i såvel historie, politik og samfundsforhold og går alligevel galt i byen med 2 af besvarelsen. At personer med udenlandsk baggrund skal kunne huske alle disse detaljer kan efter min opfattelse ikke forventes og har mege lidt betydning for om vedkommende er og vil blive velintegreret Med venlig Hilsen Erik Lemcke - erik@lemcke.dk
Kannan Sri Lanka flag
Afstemning: 0    
De går ud på begrændse demokrati og beholde magten.
shakib Afghanistan flag
Afstemning: 0    
danmark er den eneste land på jorden, hvor man skal kunne består indfødsretprøve for at får statsbor.

mojeb Afghanistan flag
Afstemning: 0    
nej faktisk.. i england skal man også
lena Albanien flag
Afstemning: 0    
det er dårligt fordi dansker folk kan ik den test selv
fadumo Somalia flag
Afstemning: 1    
hvorfor skal man være op til indfødsretsprøven når man ha boet her i mange år...jeg forstår det ikke..
Simon Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er uretfærdigt, at over halvdelen af de etnisk danskere der tager prøven ikke kan blive danske statsborgere.
khalid yousufi Afghanistan flag
Afstemning: -1    
man blive ikke dansk bare for at bestå den her prøve. personlig jeg sidder bare og lære det for prøven skyld, for at bestå det og få mit pass, resten er jeg ligeglad med, fordi det er ikke nogle med integretion og gøre, det er bare et krav fra regering og sige nej til et multi kulural samfund. som et undersøglese vist at selve politiker ikke kan bestå prøven, selvom de er alle sammen danske, blev født og opvokset i danmark.
sakineh Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg synes det er okay for os at tage prøven, men det er meget svært omkring danmarks historie gennem tiden.... Ellers synes jeg det er okay at tage prøven, så kan man være stolt af sig selv hvis man består' den.
rami hatem Danmark flag
Afstemning: 0    
dum prøven i vil giv indvandrer in hovedpine
indfødsretprøve
franck Comorerne flag
Afstemning: 0    
DK ER TIL GRIN MANNNN. arbejder, går i skolen, betaler skat som andre dansker osv. og passer mig selv men det er ikke nok for at få danske pas.. pia du er helt væk og til grin mannn. flov diig. smutter tilbage til mit hjemland når jeg har fået et uddannelse og tjene penge.. det kan ikke være rigtig det her mann, man ikke engang frit vælge hvem man vil gifte med.. halloooo kom mannn
Shaiq Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Der er sagt nok af fantastiske kritiske kommentarer for at tilføje flere.
Sana Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg skal snart il prøven igen, jeg synes den er alt for sværere håber du vil bliver letter i fremtiden. :(
wahid Jordan flag
Afstemning: -1    
Man burde oveveje den enkeltes situation. Jeg er opvokset i Dk har gået i børnehave, folkeskole, på Hf og læser nu på seminariet. Jeg synes det er absurt at jeg skal igennem en test som denne. Den beviser ikke min danskhed på nogen som helst måder...
Helin Irak flag
Afstemning: -1    
Det er helt meningslyst at vi skal op til sådan et prøve for at opnå statsborgerskab, mange af os er kommet fra a vi var helt små, vi er blevet opdraget i et dansk samfund som mange andre etniske dansker, jeg forstår ikke hvorfor man skal adskille mennesker på denne måde, og sætte folk i kasser..
S Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 1    
Synes ikke at man ud fra prøven kan vurdere hvor integreret/dansk en person er. Alle kan lære spørgsmålene udenad!!! Så en lidt mere menneskelig vurdering af dette kunne jeg godt tænke mig!
Prius Leth-jørgensen Indien flag
Afstemning: 1    
Jeg synes at det er en rigtig god ide at have sådan en test. Hvis man vil gerne opnå borgerskab, er det yo nødvendig at ved basis historie, politik og hverdags emner af landet.
Anti Racist Trinidad og Tobago flag
Afstemning: 0    
Svarmulighederne er ikke udtømmende. Der bør være et felt med: "Pia Kjærsgaard og c/o siger"
riyad Irak flag
Afstemning: 0    
Hej, der skal være lettere
Maryam Ahmadi Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Det er bare ironisk at stille så høje krav til folk med et andet etniske bagrund, når man i regering kan ikke engang svare rigtigt. Det er en indirekte måde at sige Nej tak til flere nye-dansker..

ali.yusufi Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg er fuldstændig enig med dig .det er bæst at sige nej tak
Jason Danmark flag
Afstemning: 0    
Indfødsretprøven er en ligegyldig prøve, den eksisterer kun fordi politikere er bange for indvandre og det ukendte! Det ville jo være hvis forfærdeligt hvis vi fik det lidt bedre... Eller hvad? Tag lige og tænk over hvor fantastisk et multikulturelt samfund kunne være, i stedet for hvor forfærdeligt det er at nogle damer går med tørklæde.
sargon b.zomalan Iran flag
Afstemning: 0    
jeg synes at når man bor her i landet i 25 år, skull man meget gerne behandles med respekt frem for at stå model til altmuligt divers prøver, som selve etniske dansker dumper med stort sandsynlighed.
Mahdi Irak flag
Afstemning: 0    
Det håbløst.. Fuldstændig håbløst.. og den burde slet ikke eksister.. Denmark er det land som har aller værst stramninger mod udlændinge lovene. Ufatteligt.
A Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
FAIR nok fatima fra somalia der lige er kommet til landet, el. for den sags skyld mustafa fra tyrkiet, skal op til den tast, for at bevise noget overfor det danske system osv. men hva med os der er født og opvokset her, har gået i folkeskolen, arbejdet er på den rigtige side af loven,?? hvorfor SKAL vi gå igennem sådan en hovedepine? det simpelthen ikke fair, og umenneskeligt og der syntes jeg det danske system modsiger sig selv... Det kan kan de godt tag op til overvejelse, og se det for for os unge DASNKER s side... vi har ligeså meget ret til det pas uden besvær.. jeg har sku ikk valgt at blive født her, el. at mine forældre i sin tid ikk har søgt om statborgsskab. det uretfærdigt.. og vi kan skrive så mange ting vi vil, i den sidste ende vil vi alligevel ikk blive hørt!!!! Det for dårligt
Ayse Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Den er tant for hård og meget svær.. syntes godt man kunne være lidt lettere.. Når selv "danskere" ikke engang kan svare på halv delen af spørgsmålene.. men kan selvføgelig også forså tanken bag det med at belærere om danmarks historie osv. hvilket er relavant og vigtigt.. men kom nu, giv lige folk en chance
indfødsretprøve
Jakob Danmark flag
Afstemning: 0    
Synes det er en usmagelig måde at vurdere mennesker på.
ayten coskun Afghanistan flag
Afstemning: 1    
det er svært,det skal være let lettere.fordi vi har ikke vokse op i danmark.vi har ikke læst i folkeskole.o.s.v.
Nadine Danmark flag
Afstemning: 0    
Er født i Danmark har boet her hele mit liv (18 år) Denne her prøve kommer til at påvirke min uddannelse super meget, fordi det er vigtigt ! Så der burde ikke være spørgsmål om fodbold osv !
kezzi Danmark flag
Afstemning: 1    
jeg synes ikke det er fair at en som er født i danmark skal op til denne prøve bare på grund af man er andenetnisk.... synes det skulle overvejes.....
mehmet Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
den er helt galt
Lena Albanien flag
Afstemning: 0    
Det ikke fair mod os som er opvokset her hele vores liv eller som er født her
Alfredo Irak flag
Afstemning: 0    
Den burde ikke eksistere.
Aisha Pakistan flag
Afstemning: 0    
DEN BURDE IKKE EKSISTERE, DA EN DANSKER SELV IKKE KAN SVARE PÅ DE SPØRGSMÅL DER BLIVER STILLET.
Tommi Falk Petersen Danmark flag
Afstemning: 0    
En prøve som denne kan halvdelen af den danske befolkning ikke bestå. At prøven derudover har været fejlbehæftet er en skandale. Intet mindre! Derudover er det en syg tankegang at et menneske vis forældre har boet i landet i 10-15-20-40 år før mennesket er født, alligevel skal op til en sådan prøve! Hvad er det for et signal at sende? "Ja, du er jo godt nok født her, og kender INGEN i dit 'hjemland', men vi vil lige se om ikke du kan smides ud alligevel"... Fy for h****** et menneskesyn at have... Jeg synes udviklingen er uheldig og uhensigtsmæssig. Hvis vi beder nogen om at blive gode medborgere, så må vi også behandle dem som sådanne! Tommi Falk Petersen Humanist

Jaja Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Helt enig! Det er noget værre bras, at 2. generations invandrer som er født og opvokset her i landet, har integreret sig til samfundet, afsluttet folkeskolen og måske endda videruddannelse, alligevel skal bestå den her håbæøse prøve, for at få dansk statsborgerskabskab. Personligt synes jeg ikke, at man bliver "mere dansk" eller integreret af den her prøve, men en ting er sikkert; total hovedpine af alle de her spørgsmål.
Dilan Danmark flag
Afstemning: 0    
Helt ærligt! Hva er det for noget! Lattereligt! Jeg er født og opvokset i Danmark. Jeg lever som en danskere jeg går i skole arbejder.. hva fanden vil i mere ha? Forresten find 5 danskere på min alder som kan svare på disse spørgsmål!!
khalid Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg tror det er godt med at tage til den der prøve men jeg tror ikke man kan finde nogle ud af det. desvære man kan ikke blive interegeret i det danske samfund for at lære om gamle konge osv..
anonym Turkmenistan flag
Afstemning: 0    
synes i at jeg skal købe undevisningspakken
george west USA flag
Afstemning: 0    
inhuman towards everybody, even a dane cuoldnt answer correctly
Lissi Jensen Danmark flag
Afstemning: 1    
Den bør ikke eksistere, der er mange andre måder at integrere sig i det Danske samfund på.Det er rimeligt at man taler og forstår dansk, men der er mange med læseproblemer efter 9 år i den danske folkeskole, det syntes jeg ikke hænger sammen. I gamle dage fik man en anbefaling fra sit arbejde, det kunne vel også være en mulig målestok på om man har forståelse for det danske samfund og ønsker Dansk statsborgerskab.
Fatime Albanien flag
Afstemning: 1    
den indførsret skulle ikke eksister , fordi en gang dansker kan ikke klare sig den prøve.
indfødsretprøve
Abdi Somalia flag
Afstemning: 1    
flest af det spørgsmål der indgår i prøverne er ikke relateret med danmarks historie

sandra Haiti flag
Afstemning: 0    
vi indvandre vi har brug for danmark men hello det er også på tid at vide at danmark har også bruge for os. jeg tro at mange dansk ønske vi har det godt her,men det vil aldrig ske når altid finde noget nyt for at gøre os ondt og ked af det.jeg har ikke dansk pas selvom jeg bo her i 14år se danmark som mit land.jeg tjene omkring 375000kr.om år fordi jeg arbejder meget. indfødsretsprøvet vil ikke gøre mig danske mere end jeg føller jeg af især når jeg rejse på ferie,hvis politikerne tænker over dette prøve det må se at den ar meget diskrimine sådan blive man ikke en delt af et land.der mange mennesker som har danskstasborger der ikke taler skrive og ikke haft job i danmark før alt det dummest prøve.I skal lave om på den.jeg fået ingen hjælp til integration ved denne prøve tak
Benita Iran flag
Afstemning: 1    
Den burde baseres på hvor integreret man er i samfundet, samt uddannelse og arbejdsforhold. HVordan det danske samfund er, og ikke hvilken konge der levede hvilket år
Charlotte Danmark flag
Afstemning: 3    
Det ikke igen mening at udlændinge skal vide, så mange ting som en almen dansker ikke engang ved. Og de bliver ikke bedre dansker af denne prøve.
Senaida Hedzic Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 1    
der brude ikke være så mange årstaller man skal huske på, og så skulle det handle om her on nu eller gå 20 år tilbage, det er sku da ikke relevant hvad der er sket i 1100 talet eller 1600 osv. og hvem har skrevet hvilket digt, hvilken bog osv, hvem kongen var i 1800 talet, det er jo her og nu.. amn skal ikke skame sig fordi man ikke ved sådan nogle ting, men man burde derimod skamme sig hvis man ikke ved hvad der forgår her og nu og hvad dronningen hedder dagens dag. det er fint med en prøve, og det støtter jeg også fuldt ud men spørgsmålene/ prøvens indhold sku man lave lidt om på.
Abdel majid Obari Marokko flag
Afstemning: 1    
DEN ER TIL GRIN, os som har boet i Danmark hele vores liv, og ikke har danskstatsborger, burde ikke blive behandlet som dem der flygter ind i landet, og dem som nu er under 18 og kun kan får opholdstilladelse 2 år af gangen, bliver nødt til at knokle dobbelt så hårdt, fordi I synes, prøverne er for nemme, selv om i ikke engang selv kan svare på dem. Jeg er 16 går på gym, og alligevel skal jeg arbejde for at få point nok for at blive 2 år mere. Hvis danmark virkelig er sådan et godt, og demokratisk land, burde denne test SLET IKKE være der, til dem der er født og opvokset i danmark. Jeg har givet denne prøve til min klasse, og INGEN af dem kunne bestå, og det kan 90% af danmark ikke, hvis de skulle op.
Mohamed Ahmed Somalia flag
Afstemning: 1    
jeg synes ikke, at det her er måde, udlanding integrie sig i danmark's samfund .
ali Pakistan flag
Afstemning: 1    
jeg synes ikke den burde være så svære mening med prøven er at folk skal kunne tale vores sprog og let kunne kommuniker med hinanden uden problemer. hvorfor har de lavet prøven så svære at man skal huske Danmarks historie. indfodsretprove.dk kan måske en gang gå ud på gaden og stille de samme spørgsmål til dansker så kan vi se hvad der så sker.
Cecilia Brasilien flag
Afstemning: 1    
Der er helt OK med en indfødsretprøve men spørgsmålene burde være mere relevante. Nogle af dem hører til småtingsafdeling.
Lisa Danmark flag
Afstemning: 2    
jeg synes at den skal være lettere.
rabia Pakistan flag
Afstemning: 0    
det er totalt ubrugligt.
Ayse Yasar Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Jeg synes det er unfair at vi som er født i landet skal sammenlignes med de andre som ikke er født i Danmark. Vi integrer os i samfundet med at tage en gym.udd. men alligevel bliver VI sammenlignet med de andre.Hvorfor os? En ung som er født og opvokset med danske normer og vørdier i Danmark, dog bliver ikke accepteret som dansker. Her er prøven en symbol for adskilelse blandt befolkningen. Jeg mener at regeringern skulle overveje at gøre det muligt for os der ER født og opvokset i landet.

CH Afghanistan flag
Afstemning: 3    
Jeg giver dig ret. min familie kommer fra Tyskland jeg er fød opvokset, her i Danmark har folkeskole og videre gående uddannelse i Danmark og jeg skal op til prøve for at vise at jeg er god nok til Danmark. Jeg og andre lige som mig som altid har vøret her bliver ikke mere eller bedre danske af denne prøve. Jeg har prøve den flere gang på nettet og er ikke engang i folkeskolen blevet undervis i mange af de ting de her forlanger jeg skal vide, igen jeg kender som her dansker af flere generationen. Derfor og fordi den intet giver så burte den ikke eksister
Greta Litauen flag
Afstemning: 1    
Jeg mener bestemt ikke, at en prøve kan afgøre, om man er velegnet til at blive dansk borger eller ej.
søren Danmark flag
Afstemning: 0    
jeg synes at den ikke burde eksistere
toto Irak flag
Afstemning: 0    
jeg har allered læst bogen men det er ikke så nem og huske til prøven

YADIN Irak flag
Afstemning: 2    
JA DER ER RIGTIGT DEN ER MEGET SVÆR
asmi Danmark flag
Afstemning: 2    
i fremtiden skulle være letter
indfødsretprøve
mohammad Danmark flag
Afstemning: 1    
den skal være lettere
Mathew Irak flag
Afstemning: 1    
jeg er selv bestået eksammen, men jeg kunne ikke forstå elle huske, hvad eksammen handler om. jeg synes, at det ikke er på den måde, skal udlanding integrie sig i dansk samfund.
magayon Danmark flag
Afstemning: 1    
At dele mennesker op i a og b mennesker er så uhørt racistisk, at jeg skammer mig over at være dansker. Vi deler folk op efter, om Danmark kan profitere på dem, eller om "der kun er udgifter" forbundet med dem. Altså lige som med slaverne. Nogle kunne vi sælge og skabe profit på, og de andre kunne vi ikke bruge og var således unyttige og uønskede. Er beskømmet over at vi er nået et sådant primitivt dyrisk stadium her i landet!!!
Mireya Chile flag
Afstemning: 0    
Den er svær selv for Danskere.
Khatera Rahmatullah Afghanistan flag
Afstemning: 0    
men kun for dem som IKKE har folkeskole afgangsbevis, men dem der er født i landet og dem der har folkeskole afgangs bevis burde ikke gå op til prøven.
Lina Hashim Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg synes ikke at denne prøve handler om Danmarks historie alene. den er ikke et bevis på at man er integreret til at være dansk borger. Der ikke mange spørgsmål om kulturen, byerne og til den nyere generation.
Rangle Turkmenistan flag
Afstemning: 0    
Kudos! What a neat way of thninkig about it.
ingelise Danmark flag
Afstemning: 0    
det bør komme an på, om et meneske vil Danmark, ikke om de kan besvare nogle spørgsmål rigtigt,der er såmænd mange som er født og har boet i Danmark i mange år, som ikke ville bestå prøven
santos Brasilien flag
Afstemning: 1    
simpelt svar: det er for latterligt.
Poul Erik Larsen Danmark flag
Afstemning: 3    
Første grund er, at mange danskere ikke en gang kan bestå prøven. Jeg er ansat på en skole, og alene hos lærerne har der været personer der kun lige netop kan svare 35 rigtige, og nogle kan ikke opnå 35 rigtige. Anden grund til den ikke burde eksistere er, at man allerede skal opfylde et hav af krav før man får indrejsetilladelse. Så hvis man er gift med en dansk statsborger burde man kunne få ophold og statsborgerskab uden problemer hvis man ønsker det. Man kan stadig opretholde de 7 år før man kan få varigt ophold, for at imødegå fornuftægteskaber. Og danskeren skriver jo også under på at denne vil hjælpe, vejlede og uddanne sin ægtefælle til at kunne klare sig i det danske samfund. Så alene der burde man være under straffeansvar. Hvis man som indvandrer ikke er gift med en dansk statsborger bør der vel for begge personer være en form for prøve, hvis man vil være dansk statsborger. Men det bør stadig være almene spørgsmål, og noget om hvordan man klarer sig i det danske samfund, og ikke så meget om hvornår dk vinder EM i fodbold og Kalmarunionen. Det er der jo mange danskere der heller ikke ved noget om.
Peter Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg synes den er helt ok. Dog burde det pensum man skulle læse være langt mere omfattende.
roshna Irak flag
Afstemning: 0    
jeg synes ikke at man skal op til den her prøve når man har boet i lang tid og når man er integreret. jeg dumpede første gang pga. 2 forkerte spørgsmål- det er noget L..T
sssss Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
den burde ikke være gældende for personer med en folkeskoleafgangseksamen!!!
Ramanan Sri Lanka flag
Afstemning: 0    
Går ud over de vel integrerede
feda Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Det er meningsløs med det helle spørgsmål jeg tror ikke dem har lavet regler på indfødsretprøv det kan selv svare korrekt
indfødsretprøve
anne jepsen Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg er både for og imod. Meget afgørende med relevante spørgsmål i testen, ellers må man finde på noget bedre. Jeg tænker lidt at hvis man som dansker ikke kan bestå denne test, så er det noget langt ude at afkræve det af indfødsret-søgende...
Anna Pedersen Polen flag
Afstemning: 1    
ER enig med flertallet. Prøven er fyldt med spørgsmål som burde erstattes med relevante spørgsmål! Jeg har boet i DK siden 1987, og er nervøs for om jeg kan bestå denne prøve. Er ikke stærk på historie, så tvivler på at jeg kan gennemføre den.
Seyma Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
jeg er født og opvokset her i Danmar, efter min mening synes jeg at os der er blevet født og opvokset her i Dk ikke skal tag den prøv. vi har gået skole her vi kan danskernes kultur og religion lige så meget danskere gør. selv min lære ikke kunne svar på de fleste af spørgsmål og hun er dansker? erlig giver det mening i stiller os spørgsmål som i selv har svært ved ?
Dana Irak flag
Afstemning: -3    
jeg kom til dk da jeg var 3år og nu det sige at jeg ikkedansk
Dennis Skov Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg synes det er dybt uretfærdigt overfor udlændninge her i landet Danmark. Jeg har kammerater som kommer fra udlandet, som ikke er dansk statsborger, men ønsker at blive dansk statsborger. Men de nægter at tage indfødsretsprøven, på grund af, at man skal betale for det og spørgsmålene der bliver stillet er dybt latterlige og ligegyldige. Bare fordi man har bestået prøven, er man jo ikke 100 % dansker. Man vil stadigvæk være 50 % det land personen kommer fra og muligvis 50 % dansker. Afskaf indfødsretsprøven!!
Amina Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Den er lidt svær
Rie Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er noget pladder med sådan en prøve, helt igennem en pinlig sag.
sizi Afghanistan flag
Afstemning: -1    
det er meget dårligt med det der prøv den burde ikke eksistere
Niels Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg som dansker kan ikke engang svare på test spørgsmålene - hvilket formål har de da? Skal jeg nu levere mit pas tilbage? Eller skal jeg måske klage over folkeskole/gymnasie? Synes at dette er den rene diskrimination.
Kirsten Henningsen Danmark flag
Afstemning: -1    
Hvis man SKAL ha' en prøve - jeg er ikke sikker på, at det er nødvendigt - så skulle prøven være så tilpas let/svær, at indfødte danskere også består prøven.
Rene Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er fuldstændig sort at stille spørgsmål indenfor emner der er lavet efter samme læst som en kulturkanon hvor der kun er en side af sandheden. Måske det ville give mening at tage skyklapperne af og se om de mennesker der ønsker at blive en del af det danske samfund kan bidrage til udviklingen heraf.
Lina Irak flag
Afstemning: 0    
Det er nogle underlige spørgsmål, der bliver stillet. Det er ikke noget man går og tænker over, og husker..
Sarah Irak flag
Afstemning: 0    
det er meget svært.....
Lulu Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg vil mene at den er for svær, og forstår det godt, men giv dog, dem som ikke får undervisning i skole e.l. en chance for at forblive i landet, der er jo en grund til at de forbliver i Dk, selvom deres hjemmeland er et fint nok land at bo i.

YASIN Irak flag
Afstemning: 0    
HVAD MENE DU
Amela Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Prøven er simpelthen for svær også for os, der har været her siden de var 5 år (de sidste 18 år)
indfødsretprøve
Jacob Faurby Danmark flag
Afstemning: 1    
Mener ikke at en prøve viser om man er egnet til at bringe noget godt med sig. Det menneskelige bliver ikke testet. Dårlig ide hele vejen igennem.
aase pedersen Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er meningsløst med disse spørgsmål.De er i øvrigt for svære, specielt i beteragtning af, at en stor del af danske statsborgere (indfødte) ikke ville kunne svare på dem, men man har vel ikke tænkt sig at smide indfødte danskere ud af landet?
Shiraz Karim USA flag
Afstemning: 1    
Jeg kom til DK da jeg var 8 år gammel. Jeg har gået i folkeskole og har været gymnasie studerende i 3år. Da jeg kan det danske sprog og den danske kultur er det urimeligt at jeg og alle andre som har den samme eller lignende situation som, skal tage prøven. Desuden så bliver man ikke mere dansk af den information prøven indeholder.. Så nej tak fra mig..
hemmelig Cameroun flag
Afstemning: 2    
det er for vildt den prøver,den er så fucking svært mann.. i gøre det ikke nemmerefor os altså helt ærlig. fra det første, på den måde i stille spørgsmål på er svært, i ved godt at det er udlænding der skal op i prøve. hvorfor ikke fra det miste stille spørgsmål på let dansk som vi kan forstå ( altså dem der ikke har boede her i langtid ligesom mig) ud over det i stedet for at stille spørgsmål om ny Danmark det danske regler osv. så kan man også lære det danske system at kende på den måde. jajaja ved det godt der mange stavefejl men gøre mig bedste.
mikkel Danmark flag
Afstemning: 1    
jeg synes det er meget sværet eksamen
Ulrick Hansen Danmark flag
Afstemning: 1    
fordi jeg er selv født her og opvoksede her! fatter ikk jeg skal til en prøve for at bevise jeg er dansker!! og hvis jeg os skulle kunne den godt være lettere!!!!
Nasro Somalia flag
Afstemning: 1    
Jeg synes indfødsretsprøven burde være egenet til dem som ikke er integret nok i Dk, men jeg synes det er trist at f.eks en som har boet i Danmark siden man var seks år skal i gennem den. Ikke fordi man skal have særbehandling på den måde, men i det meneste kigge hvad vedkommende har af baggrund skole gang arbejde osv.....
Ole Danmark flag
Afstemning: 2    
100% af mine danske elever med danske aner mindst 5 generationer tilbage dumpede. 75% af deres forældre dumpede. Kan man måle danskhed og sindelag med paratviden og uddannelsesniveau???? "Big brother is watching you" George Orwell "1984"
sabor Afghanistan flag
Afstemning: 2    
Jeg synes det er prøbe bara dårlidt
hassan ali Irak flag
Afstemning: 0    
det er dumt
malou Bangladesh flag
Afstemning: 0    
hahah prøve
Helle Larsen Danmark flag
Afstemning: 1    
Mange danskere ville ikke kunne bestå prøven, hvordan kan vi så forlange at udlændingene kan? Et krav derimod burde være danskkunskab
hind Irak flag
Afstemning: 0    
den er så svært
Melva Filippinerne flag
Afstemning: 0    
Prøven er lidt forvirrende mht. spørgsmål. Det kan godt være lave om nyt spørgsmål som ikke så besværligt.
khalid Afghanistan flag
Afstemning: 0    
dansk indfødsret er meget sværet det er ligsom men skal til død straff test
indfødsretprøve
benjamin Danmark flag
Afstemning: 1    
der er alt for mange der dumper er det fær? dem der kommer til dAnmark og bliver gravide skal også have lov til at bo her fo hvad skal de gøre når de nu skal have familie her? dem der bliver født i Danmark skal da også have lov til at være her til de ikke gider mere for ellers skal de jo bare hend til et frammede land
Julie Hansen Danmark flag
Afstemning: 0    
For svær også for danskere!
CAVE Danmark flag
Afstemning: 0    
jeg synes det er forfærdeligt at en prøve er i så høj grad selektiv. Det kan da ikke være rigtigt at diskrimination skal gennemsyre hele vores samfund?
Julie Danmark flag
Afstemning: 0    
Den prøve skal slet ikke eksistere.
Linda Marqus Irak flag
Afstemning: -1    
Synes den er for svær, og urealistisk. Det er bare ikke fair. Er næsten født i DK og vil selv dumpe prøven, Selv Dansker kan ikke klare prøven. Det er fint med en prøve men der burde være grænser for sværhedsgraden.
henrik Danmark flag
Afstemning: 1    
det er tåbeligt man skal vide ting som ikke engang indfødte danskere ved
Lars Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er dybt inhumant at stille andre mennesker overfor en test med spørgsmål som mange endda historikere end ikke kan svare på. fx. mindst halvdelen af de nationale værdier der henvises til i spørgsmålene, tilhøre en anden tid. Kort sagt har jeg personligt svært ved at gennemskue hvad den enkelte skal bruge (Gesta Danorum) til i en eventuel erhvervs situation. Jo, folk må være åbne overfor nye forhold såvel nye værdier når man kommer til landet. Det skal respekteres. Men her kunne findes alle mulige andre alternativer. Men at den enkeltes skæbne afhænger af om man består en "tip en 13" er dybt sørgeligt at være vidne til.
Alice Danmark flag
Afstemning: 0    
Mange af spørgsmålene er svære at besvare, selv for danske danskere.
safaa Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er virkelig sværet. Jeg har boet 10 år i landet; og jeg går i HF, og det er virkelig sværet. ikke for noget men hvis folketinget vil ikke give dansk statsborgerskab, så lad være, de skal ikke tager en hel mase penge, og til sidste man ved ikke om man får den eller ej.
selma Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
dårlig ting man skal igennem!
arzu Danmark flag
Afstemning: 0    
den burde ikke eksistere
Hamid Afghanistan flag
Afstemning: 0    
være lettere
Neelam Pakistan flag
Afstemning: 0    
hej allesammen, ville lig spørger om jeg har hørt fra noget andre om ny betinglse ny regler for indfodsretsprove, har hørt om der kommer nogle spørgsmål der skal svar skrifligt, er der nogen har også hørt ville meget gerne høre om det??
Hassan Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg dumpede flere gange og synes virkelig at den er svær og at den slet ikke burde eksister ligesom i Sverige hvor man får det automatisk efter 5 år.
karsten Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg syntes at vi er blevet for amerikaniseret. Denne test er irrelevant. Spørgsmålene er ofte fra en periode som ikke engang en indfødt dansker kan svare på. Har nu taget testen 5 gange og landet på 28/29 rigtige og det ikke fordi jeg er dum. Men spørgsmålene har intet med nutiden at gøre, som må være mere relevante for en ny borger. Skrot testen og lad folk få et visum og lad os se om de kan integrere sig i samfundet. Hvis ikke ja så er det selvfølgelig ud.
indfødsretprøve
Jeanette Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg er dansker og kan ikke svare på mange af spørgsmålene... De burde handle om demokrati, etik og moral i vores samfund og vores værdigrundlag. Det er vigtigere at nydanskere forstår hvordan vores system er skruet sammen og hvordan vores menneskelige kultur er. fremfor at kunne ting fra vores forhistorie som de fleste almindelige dansker heller ikke kan svare på.
Pylle Danmark flag
Afstemning: 0    
Mere hverdag og almene spørgsmål
Lars Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg er over 50 år og født og opvokset i DK. Har dansk studentereksamen men kan ikke svare på de "5 sværeste" spørgsmål. Gad vide hvor mange andre "rigtige" danskere som kan det?
Mokhtar Irak flag
Afstemning: -1    
Synes folk som har boet i Dk mindst 5 år og ren straffeattest burde få det uden denne prøve. og med uddannelse .. synes heller ikk de kan forlange mere. vi tog denne test på min skole. tror der var 95% der dumpede.. så???
Noor Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Det er latterligt. Alle de spørgsmål der skal svares på, kan ikke engang danskerne selv svare på. Hvorfor skal I forvente så meget?
dk Kina flag
Afstemning: 0    
ingen

gonca Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Jeg synes at indfødsrets prøven burde være for dem der ikke har integreret sig nok her i Danmark. Jeg synes slet ikke at det er fair for dem, som har boet her siden 1970.Er opvokset her i Danmark og ser Danmark som mit hjemland og mine børn som er født her i landet de skal også op til optagelses prøve det er for dårligt de har aldrig boet andre steder og de går i skole og er ved at tage et udannelse. Jeg synes, prøven er ydmygende og diskriminerende på mange punkter. Hvad er formålet med denne prøve? Teste folks paratviden? Jeg ser ikke den prøve, som en prøve som fortæller hvor god en statsborger man er..det er bare for at gøre os til grin.. Dansker gøre det bare svære for os så vi kan skride hjem men det kan de godt GLEMME...

Rasha Irak flag
Afstemning: 2    
det er sindsyge det her jeg har været op en gang og har bestået i den og nu skal jeg igen, pga. at den er ikke gyldigt mere..... og hvordan har i tænkte på de gamle skal kunne alt dette spørgsmåler?`
Saad Syrien flag
Afstemning: 3    
Forstår ikke hvad de stillede sp. har noget at gøre med at kunne fungere i DK
Huz Spanien flag
Afstemning: 2    
Hvad sker der for alle de datoer man skal kunne huske !! .. Man bliver skuda sindssyg man.
Mohammed Irak flag
Afstemning: 6    
Jeg synes at indfødsrets prøven burde være for dem der ikke har integreret sig nok her i Danmark. Jeg synes slet ikke at det er fair for dem, som har boet her i mere end 10 år og taget folkeskolen, går på en en ungdomsuddannelse og har et arbejde. Jeg har fx. boet her i 11 år, jeg har været i arbejde siden jeg var 12 år, og jeg går nu på gymnasiet og har ingenting på straffeattesten, men går men angsten om at blive smidt hjem på et tidspunkt? Hvor dansk er blevet det sprog jeg taler bedre end mit modersprog. Jeg må ikke engang få ubegrænset opholdstilladelse, 11 måneder efter jeg søgte får jeg det så men kun med 1 års opholdstilladelse. Uretfærdighed!
Ahmad Irak flag
Afstemning: 1    
Tag jer sammen.
mahmmood Afghanistan flag
Afstemning: 0    
det spiller tid

Amal Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg synes at meget sæver
Renato ezban Egypten flag
Afstemning: 2    
Princippet om en prøve som betingelse for statsborgerskab er forkert. Kriterierne for statsborgerskab burde være objektive. Derudover har den nuværende prøve en social skævhed. Jo højere uddannelse man har, jo bedre chance vil man have for at bestå. Er prøven blevet testet på etniske danskere? Det ville være interessant at se, hvor mange, der kan bestå den.
Carsten Cramon Danmark flag
Afstemning: 1    
Der er tale om et statsovergreb med denne prøve
Louise Danmark flag
Afstemning: 2    
Puha hvor synes jeg denne prøven er svær
jawad Afghanistan flag
Afstemning: 4    
det er så strees,jeg synes det er så sværet selv danskerne kan ikke svar,derfor den burde være letter
indfødsretprøve
Maria larsen Danmark flag
Afstemning: 9    
hvis man har været her mere end 10 år, burde der ikke at være betingelser, man burde få sin gratis!
jette Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg meneer det er dybt diskriminerende at det skal være afgørende om man må bo i et land om man f eks ved hvilket land der besatte Færøerne i 1940. Jeg tror ikke det fremmer integrationen.
US Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er totalt urimelig- Dansk Folkeparti har på utålelig vis sat dagsordenen igen. Det må være et ufravigeligt krav til Socialademokrater om SF at denne prøve bliver afskaffet i samme øjeblik de får regeringsmagten!
June Danmark flag
Afstemning: 3    
Jeg er et eller andet sted glad for at jeg er født Dansker... -ellers tror jeg ikke at jeg ville blive det!!!
Ukendt Iran flag
Afstemning: 4    
jeg synes det er latterligt at man er født og opvoksede i danmark og at man skal tag prøven :S det er pisse irriterne
Erik Kall Danmark flag
Afstemning: 0    
Savner helt relevans. Er kun et knæfald for DF.
Line Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg mener ikke at menneskers værd skal måles i tests. Jeg går ind for lige ret og lige muligheder. Er i øvrigt lige dumpet i de fem ?, så jeg må vel finde et andet himmelstrøg en DK. Tak for lort Birthe!!
Mark Danmark flag
Afstemning: 5    
De spørgmål har intet med at være dansker at gøre. Ikke engang mange danskere kan svare på disse spørgsmål. Så må man jo konkludere, at vi lyver for os selv og det eneste formål prøven har, er at gøre livet besværligt for nogen, der allerede lever i usikkerhed.
Jonas Danmark flag
Afstemning: 4    
Dette prøver er for latterligt
louise drammeh Danmark flag
Afstemning: 2    
så heller på om mennesker fungeret i det en så dejlige danmark....
Ahmedo Pakistan flag
Afstemning: 4    
Efter mit synspunkt bør denne prøve også tages af danskere såvel som indvandrere, for hvis det er et spørgsmål om at få flere folk til at tilegne sig viden om de danske normer, værdier og ikke mindst samfund, så skal den tages af alle, ja lige fra Fru Hansen til de stakler som kommer til dette land for at opnå statsborgerskab. mange ting er irrellevante i prøven, hvilket ikke overrasker størstedelen, selv ikke mig som er opvokset og født i DK.Dog skal det også understreges at mange af spørgesmålene er relevante, men dem kan man også opnå indsigt i fx igennem skolen. Sidste men ikke mindst, tak for at du læste ovenstående :)
Salih Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Spild af tid når man har gået i skole i Danmark i 13 år!
subaskaran Sri Lanka flag
Afstemning: -1    
syntes det er helt okay, at gøre det svørre for udlændninge, at bare få alt gratis. Når man er i et fremmed land, så er det mere vigtig at kende det land samt dets historie samt love, men når det er sagt, så burde testen ikke findes for dem som har taget en uddannelse, som feks. mig selv, har gået i folkeskolen fra 1-10. derefter på HHX, taget en handelsøkonom og pt igang med en finansøkonom i Hobro og har boet i danmark mere end 15-20 år. Her burde disse havet givet nogle points eller erstatte denne test. For den er meget meget svære. jeg havede på de fleste 1-3 fejl, men der var skam også to af dem hvor jeg kom helt oppe på 5-7 fejl. Set i helhed, så vil et pointsystem, være en mere fair og humminitære måde, samt gøre Danmark mere imodtagende omkring deres udlændninge politik:P hilsen subas fra randers
pimchanok nainet Thailand flag
Afstemning: 1    
Det er fint at opgave er lidt svært, hvis man ikke interesse sig til at lære danske kultur eller videre noget om de dansker samfund så skulle man ikke har ret til at være dansker men det burde da være lidt nemt da vi er ikke komme jo fra et andet land kan dog ikke være perfekt nok..
swh Danmark flag
Afstemning: 2    
Spørsmål er helt irrelevante for tilværelsen i Danmark, og de færreste "rigtige" danskere ville kunne bestå
indfødsretprøve
SAJAD Irak flag
Afstemning: 0    
GODT
kim Vietnam flag
Afstemning: 2    
selv en dansker kan ikke svare på alle de spørgsmål!
Ea Danmark flag
Afstemning: 2    
Jeg synes, at den burde afskaffes lige nu og her. Det er nok noget af det sjoveste, jeg længe har prøvet - eftersom at jeg selv ikke ville kunne blive dansk statsborger, da jeg selv har taget testen. AFSKAF AFSKAF AFSKAF
katrine Danmark flag
Afstemning: 2    
det er bare for meget, for de unge, som har levet her hele deres liv
Ali Irak flag
Afstemning: 1    
Jeg synes, at det skal være som første gang, der var kun 200 spørgsmål to læsning og det var nok og vigtig information.
Albert Bloem Holland flag
Afstemning: 0    
Jeg mente i første omgang at det også var nogen latterlige spørgsmål. Men det er mening at man læser det materiale om Danmarks historie, så kan man godt besvare dem. Jeg kan efter at have læst det meget bedre forstå fx det forhold mellem Danmark og Sverige.
Darko Serbien flag
Afstemning: 3    
Indfødsretsprøve er en skændsel for Danmark når man ser på hvor meget staten går op i menneskerettighederne. Det er ens eget valg om man vil sættes ind i et lands historie, love, personer osv. Selv de etniske danskere med de høje uddannelser dumper disse tests, som siger intet om hvor velintegreret man er i landet. Hvis man har et arbejde på et større offentlig sygehus, hvor man i hele ens arbejdstid har kontakt med danskere og snakker rigtig godt dansk, og skriver lige godt, betaler skat, møder op på arbejdet hver dag, har et barn i børnehave hvor ens barn er den ene af 2 udenlandske børn (resten er etniske danske børn), ejer et parcelhus ud på landet hvor 99,xx % er etniske danskere, naboerne er danskere som man omgås med, ser og følger med i dansk fjernsyn selv om man har kanallerne fra ens hjemland via parabol, opdrager fælles barn efter de bedste værdier taget fra Serbien og Danmark, og er desuden gift med en det har erhvervet dansk indfødsret for nogle år siden, dvs. gift med en dansker, hvem kan så komme og sige at man er mindre integreret og mindre værd at give dansk indfødsret. Ingen test kan vise det velintegrerede billede af denne person, og dog, personen er blevet frarådt at søge, for man går mest op i test. Hvem har tid til at satte sig ned og lær udenad 6-700 spørgsmål når man har en arbejdstid 10:45-19:15 og et barn på 5 år man næsten aldrig ser på ens arbejdsdage. Og dog, så kan børn af de etniske danskere det bor i udlandet søge om dansk indfødsret inden de fylder 18 år (og som regel får de det) komme på et eller andet tidspunkt tilbage til Danmark intet vidende om dansk kultur, historie eller noget, for det gad forældrene ikke lære deres barn noget om da de boede i et andet land, og måske vil det barn være som en belastning for samfundet i form af en bistandsklient. Har den person så flere rettigheder til dansk indfødsret end den første person jeg har omtalt længere oppe i kommentaren? Nej vel. Men det er realitet. Jeg ved godt at det er langt ude og at det er ikke så mange tilfælde som de 2 nævnt her, men principepet er at alle har krav til ens behandling, til at blive set ens på. Derfor mener jeg at indfødsretsprøve burde afskaffes da den er intetsigende. Det er en ren bureukratisk undskyldning for at bevare Big Brother tilstande og administrative arbejdspladser. Med venlig hilsen, Darko
Farid Zahidi Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Jeg synes, at prøven var helt svære, uforstålig, urelevant til emnet og meningsløse. Den kunne være letter og mere brugbar til fremtiden. Hvorfor skal man bruge sin tid, penge og hjerne for at lære, om for eks. (hvornår Agentyr blev døbt eller lignende). Den slags spørgsmå er helt piat og uforstårligt, synes jeg. Og man kan ikke bruge det til nogl. Hilsen Farid
Nicholas Elston Storbritannien flag
Afstemning: 3    
Man burde ikke skulle "testes" for sin "danskhed" når man er født og opvokset i landet.
susan lennert Danmark flag
Afstemning: 1    
størtedelen af danskerne vil ikke selv kunne bestå testen, ikke engang jeg. Jeg kun 24 rigtige, og er 20 og er ved at tage en HF. Det er rent ud racistisk, og diskriminerende.
dk'fremtid Algeriet flag
Afstemning: 1    
I kommer ingen vegne med det her.
Birthe Kruse Danmark flag
Afstemning: 3    
Det er både uværdigt, ligegyldigt og diskriminerende at forlange denne prøve
viggo johansen Danmark flag
Afstemning: 2    
helt urimegt
gabriel stefan Rumænien flag
Afstemning: 2    
prøven e meget svæart , en gang danskene kan svare på det,,,!!!!!!!

Ingrid-Elena Dogaru Rumænien flag
Afstemning: 0    
Jeg synes ikke, at det var slemt.
Sofie Danmark flag
Afstemning: 2    
Fint at testen udføres, men nogle af spørgsmålene er simpelthen ting som ikke engang danskere, født og opvokset her, kan svare på!
indfødsretprøve
Helle Danmark flag
Afstemning: 2    
Prøven handler for meget om historie, litteraturhistorie o.lign. Spørgsmålene skulle i højere grad handle om livet i Danmark. Spørgsmålet om abort er f.eks. relevant, men andre emner kunne f.eks. omhandle dagligliv på job, uddannelsesinstitutioner m.m.. ligesom almindelig lovgivning som færdselsregler m.m. også er vigtig at have indsigt i, når man skal integreres i et andet land. Prøven må endelig ikke blive en elite-prøve for en bestemt samfundsklasse. Dette ville være diskriminerende og udemokratisk.
Sophie Amalie Drachmann Danmark flag
Afstemning: 2    
"Der er noget galt i Danmark " Jeg er en dansk kvinde, har studentereksamen samt lang videregående udd. Pt. Kandidatstuderende. Jeg har taget denne test og kæreste venner, hvad er det vi byder andre mennesker?! Ligegyldige historiske spørgsmål som end ikke vor venner inde på Borgen ville kunne svare entydigt på! Jeg synes spørgsmålene i denne prøve er latterliggørelse af andre mennesker og ikke mindst en latterliggørelse af det danske samfund - at finde på sådan noget - pinligt! En historiker ville om nærmest kunne være i tvivl om at kunne svare korrekt!
Sandra Mauritius flag
Afstemning: 1    
Jeg synes, der er andre tinge, som er vigtigere at vide og kunne end de mærkelige tinge, som prøven omhandler.
Ruth Jensen Danmark flag
Afstemning: 2    
Jeg er 70 år, veluddannet og har levet hele mit liv i Danmark, men jeg er ret sikker på at jeg ville dumpe til prøven. Prøven er dybt diskriminerende. Folk uden boglig uddannelse har ringe chance for at bestå
Ditte Danmark flag
Afstemning: 4    
En indfødsretsprøve som selekterende proces burde ikke findes i en verden, som gerne vil betegne sig selv som "human".
louise Danmark flag
Afstemning: 1    
den er for svær
Farid Afghanistan flag
Afstemning: -1    
jeg er helt enig med prøve, jeg mener at man skal tests til statbogerskab, men der er mange dume spørgsmål, som ikke er nødvendige at lære.

zara Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
ER DET FORDI DU HAR BESTÅET DEN
Seema Afghanistan flag
Afstemning: 4    
jeg har været op i december bestod med 5 fejl... men Jeg kan simpelthen ikke forstå meningen med den prøve. Når selve danske danskere ikke selv kan svare på soørgsmålene synes jeg ikke det er færd med den prøve. Jeg har haft prøven med mig for at undersøge om nogle af mine lærere kunne klare den, og det er overraskende nok kun få der kan svare på de fleste.
Seema Afghanistan flag
Afstemning: 7    
Jeg synes, det er et af de mest latterlige tests, man nogensinde har tænk på. Hvordan hænger det overhovedet sammen, at man skal op i sådan en dum prøve, når man har boet i Dk næsten hele livet? Jeg blev student med et gennemsnit højere end de danskes og alligevel skal jeg tage en prøve, mine klassekammerater selv dumper til! At man har bestået en studentereksamen burde være nok til at få statsborgerskabet - andet er kun "se mine muskler" fra Danmarks side. Hvordan skulle spørgsmål om ting, der skete for flere tusinde år siden gøre integrationen lettere? Jeg har ingen ord, der kan beskrive, hvad jeg føler af væmmelse mod den prøve. Desuden er det total udnyttelse at lade os betale hver eneste gang for prøven - materialet burde gså være gratis, nu prøven j faktisk er påtvunget af folk, der ikke selv kan klare halvdelen af spørgsmål. så hvordan vi kunne det???? latterligt prøve.
yassin Somalia flag
Afstemning: 2    
2 gange har jeg været op til indfødsretprøven. og begge gange har jeg bestået, håber ikke reglerne bliver lavet om igen.. der er snak om, at der muglivis bliver fjernet de 3 svar muligheder der nu :) p.s denne her hjemmeside er syg...
Uffe Gaden Danmark flag
Afstemning: 0    
Den er skammelig.
Nadja Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er simpelthen for langt ude at man skal kunne svare på spørgsmål af den sværhedsgrad - det har jo intet integration med at gøre, men med udenadsære - i allerhøjeste grad!
Karin Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er helt hen i vejret, at jeg som 18 årig, født og opvokset i dansk plejefamilie, taler kun dansk og går på gymnasiet, skal bestå en prøve, som mange alm. danskere ikke kan bestå. Jeg vil så gerne være dansk statsborger, så er jeg ligesom de andre.
Christina Bengtsen Danmark flag
Afstemning: 0    
Den er simpelthen urimeligt svaer
Mina janii Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg skal op til prøve til june . har hørt at den ret svært. jeg læser bogen men jeg glemmer næsten alt efter kort tid. hmm hvad kan jeg gøre for at forbedre mig ? sådan jeg inshallah bestå prøven :D?

yassin Somalia flag
Afstemning: 0    
bogen er delt op kapitler. tage et kapitel af gangen og skriv masser af notater. få nogen af din familie til at stille masser af spørgesmål omkring den kapitel du har øvet dig på. gennemføre de test der ligger på denne her hjemmeside. øv dig hver dag. så er du næsten sikker på, at du bestå insha allah :)
indfødsretprøve
Jal Danmark flag
Afstemning: 0    
Den er så svær, at selv danskere dumper i den, hvis de skulle prøve den.
fatma Irak flag
Afstemning: 0    
Emnerne burde ikke omhandle så meget om historie
marwaggggggg Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg bestod ik med 9 fejl yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuha
sarah Meinertz Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg synes det er dybt latterligt, at folk skal svare på nogle spørgsmål de fleste danskere heller ikke kan svare på! Jeg kan godt, men der er rigtig mange jeg kender der ikke kan.

hahaha Jamaica flag
Afstemning: 0    
enig med dig søde
Ann Danmark flag
Afstemning: -1    
Latterlige spørgsmål, som intet har at gøre med at være en gos dansk borger.
Dina Rusland flag
Afstemning: 0    
Den burde være let nemer, jeg har prøvt næsten 7 måned til at øve mig på den, men det gik ikke særlig godt. jeg går i skole og har også meget opgaver, og jeg tænker meget over at blive danskstatborskab, for at kunne være en del af Denmark, som jeg føgler at jeg er en dansker.
Lamin Gambia flag
Afstemning: 0    
Jeg har netop bestået prøven, og mener ikke at den var så vanskelig som alle går rundt og siger;s.. Selvfølgelig er det lidt underligt at man skal vide hvad datidens kusntmalere eks. hed, men hvis du bare øver dig- med bogen man kan øve sig på, og evt købe nogle fiktive tests så vil du 100% bestå. Det eneste negative var prisen for at kunne gå op. Al for dyrt når man tænker på, at man yderligere skal betale 1000 eller hvor meget det nu var, for selve ansøgningen.
Janus Danmark flag
Afstemning: -1    
At kræve at bestemte ting i fortiden skal være grundlæggende for samfundet er nopget national konservativt pjat. I stedet burde man satse på at hjælpe mennesker med at blive biddragere til samfundet.
noor Irak flag
Afstemning: 0    
Det er meget sværet. selv dansker siger det er meget sværet spørgsmål
EC Tyrkiet flag
Afstemning: 5    
Os som har boet i DK, siden vi blev født og opvokset, taget folkeskolen fra 0-9 klasse og som har en anden uddanelse. Burde slet ikke tage den prøve. Hvis du spørge en anden en fra gaden om de spørgsmål, er jeg 100 procent sikker på, at de ikke kan svare på dem. Hvorfor skal vi kunne svare på alle de spørgsmål, som de engang selv kan svare på. Hvad er forskellen mellem dem og os ?. Spørgsmålet er hvorfor skal man vide alle de spørgsmål. Det beviser der ikke man er dansker. Du øver spørgsmålene også glemmer du dem efter 10 dage. Hva vil det gøre forskel selv om vi havde bestået prøven. Vi bliver den samme person som vi altid har været og lever på samme måde. Hva skulle en prøve gøre forskel på.
Bjørli Lehrmann Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg har lige gennemkigget den gamle prøve, men det Danmark jeg beskæftiger mig med, er slet ikke til stede. Hvor er Danmarks natur, dyr, planter, klima, vejr, geologi henne? Som naturvejleder oplever jeg tilflyttere, der ikke tør gå i skoven, fordi der er vilde dyr og slanger. Er det ikke vigtigt at vide noget om den danske natur og dens muligheder?
anonym Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Har lige været op til prøven og jeg ser ikke noget negativt i prøven bort set fra prisen, da jeg mener at det godt kan være svært for en studerende som jeg at både skulle betale en hel del penge til både prøven og til politiet når man skal søge om borgerskabet.
mette Danmark flag
Afstemning: 1    
det er latterligt. det er dumt at dem der er født, og opvokset i danmark burde ikke komme op i prøven.
<33 Somalia flag
Afstemning: 0    
jeg er faktisk enig med formålet om, at tage prøven for at blive dansk statsborger. Men problemet er, at det er ret svært for de fleste forældre med andet etnisk baggrund. Fordi de måske ikke er god til sproget, or something BUT STILL. Jeg synes det er uretfærdigt ,at prøven skal være så svære. bogstavligtalt selv vi unge som er født ,eller opvokset her i dette land har svært ved det. Hvad snakker jeg om, jeg mener selv nogle dansker kan ikke klarer det. Hvordan kan man så forventer,at vores forældre skal kunne. Men vi unge som allerede kan sproget, kan jo altid læse os op til prøven hvis man kan sige det sådan. Nok om det jeg synes ellers det med prøven er god. For synes hvis man vil noget, skal man også gøre sig fortjent til det. Peace out people.
Didde Gökpinar Danmark flag
Afstemning: 0    
Hvad er det der gør en dansker til en dansker? Vi er alle sammen mennesker og vi lever i en globaliseringens tid, hvor vi som en del af vores udvikling tager nye kulturer til os. Man kan ikke bremse den udvikling. Jeg tror mere på en løsning, hvor vi forbedrer vores integration af dem der er her, for en test med de spørgsmål der er vigtige for dig som dansker indeholder ikke nødvenigvis de ting der er vigtige for mig. Det vigtige er at man med de resourcer man har vil deltage i og tage ansvar for samfundet, som ellers ikke kan fungere.
indfødsretprøve
Anders Danmark flag
Afstemning: 0    
regeringen, mener jeg lægger op til i skoler og på gymnasier at viden er noget man skal kunne slå op og finde ud af mere end det er udenadslærer.
kt Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Eftersom jeg havde læst hele bogen, taget noter, og genlæst alle mine noter, sådan at jeg huskede de fleste datoer/begivenheder osv. udenad, var prøven ikke så svær. Brugte ALT for meget tid på forberedelsen, som jeg altid gør med eksamener osv., men "better safe than sorry" , og er ærligt talt ikke en af dem, der bare kaster 660 kr. ud af vinduet! Anyway, bogen var lidt mærkelig, her er et udsnit: "Siden danskerne sagde ja i 1972, har der været afholdt fem folkeafstemninger om ændringer i EU-samarbejdet. Og alle seks gange har befolkningen været delt i to lejre. Fire gange har et flertal af danskerne stemt ja.  " Lidt misvisende vil jeg selv mene..Var der 5 eller 6 afstemninger? Desuden bør den opdateres, da kriminel lavalderen blev sænket i sommers fra 15 til 14 år ! En klage jeg har omkring prøven, er datoen for prøvens beliggenhed. Juni-måned betyder for NOGLE af os eksamentid. For STX-studerende der lige er fyldt 18(typisk 3.g'er), er december heller ikke just godt, da det er SRP-tid. På baggrund af ovenstående grunde håber jeg, at der vil være andre tidspunkter for prøvens afholdelse i fremtiden, så vi kan have vores fulde fokus på studierne..
Morten suszkiewicz Danmark flag
Afstemning: -1    
Hvorfor akal igennem en prøve med spørgsmål som "indfødte" danksere ikke engang kender svarende på? Tåbeligt.
Zohra Afghanistan flag
Afstemning: -1    
jeg har været op til prøven for tredje gang og jeg sikker på at jeg dympet, jeg synes det var alt for svært jeg var helt stumbe til sidste, plzzz folketing hvorfor gøre i sådan noget dårligt over for dansker?? hvorfor er i så onde mod udlænding?? men alligvell bestå man prøven en dag, så hvorfor giver i stress og problemmer til folk??? i vil godt at vi har hæft dårligt i krigen og havde mange problemmer? så hvorfor hvorfor så svært prøve?
Martin Knudsen Danmark flag
Afstemning: 0    
Drop nu den prøve! Jeg er etnisk dansk blå-øjet, lyshåret og veluddannet dansker og jeg føler mig fortabt i den prøve! Drop den - den har absolut INTET med dagens samfund at gøre. Vågn nu op!
aseel jasem Irak flag
Afstemning: 1    
det giver jo ingen mening, når selv de danske borger ikke kan består prøven.
Alba Makedonien flag
Afstemning: 0    
Den burde ikke eksistere!!! SLET SLET ikke for os som er FØDT og OPVOKSET i Danmark. Gået i Folkeskole og gennemført Gymnasiet !!!! Total latterligt.
Donya Iran flag
Afstemning: 0    
jeg syntes det er altfor latterligt når selv PIA KJÆRSGAARD OG MANGE ANDRA FOR FOLKETINGET IKKE KAN SVAR PÅ DISSER SPØRGERSMÅL, SÅ SKAL VI UNGE SIDE OG SVAR PÅ DEM! OG DET HANLDER IKKE OM HVOR MAN KOMMMER FRA SYNTES BARE DANSK FOLKEPARTIG SKAL TIL AT KØBE NOGET HVID SUKKER OG SPISE LIDT SÅ DEKAN BLIVER LIDT SØD! HOLD OP MED AT SPISE SURE TING!
Kiro pezevengoglu Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
jeg er en rigtig dansker og har vøret til prøven nøsten 12 gange for at bestå en prøve som virklig er let det os nok fordi jeg ikke øvede mig den sjoveste spørgersmål var om man måtte slå børn i danmark og jeg svarede ja :D det ikke for sjov min mor kalder mig for geriiizekali:D
orhan øzturk Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
eejjj men altsååå den kunne godt have været lidt nemmerere og baseret på nutid end datid...Tangoo
Ali Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Danmark vil gerne have at udlændinge skal blive til noget? Hvorfor ikke lave et system, hvor dem der læser STX, HHX og bagefter skal til vidergående uddannelse, kan få dansk statsborgerskab og pas. Det er da latterligt at de også skal igennem sådan en ligegyldig prøve, som forsinker ens sag da det kun er 2 gange om året.
Monika Serbien flag
Afstemning: 0    
Jeg synes det er latterligt. Indfødsretsprøven burde afskaffes. Det kan ikke være rigtigt at hvis man er født og opvokset her i Danmark. Så skal man op til prøve for at være en del af det danske samfund, for på den måde mener dem fra folketinget at de to sproget føler sig integreret af det danske samfund. Ja det vil jeg give dansk folkeparti ret i. indfødsretsprøven burde kun træde i kraft for de nye ankommende til Danmark. Men ikke for alle dem der har været i Danmark hele sit liv. Og som har gået i danske folkeskole, og har taget danske uddannelse, og arbejdet i danske forretninger, dem der har betalt skat, dem der har ydet en indsats for samfundet. Dem der omgås med dansker til daglige dage. Og føler sig ret integreret af danske samfund. Indfødsretsprøven burde kun træde i kraft til de nye ankommende selvfølge skal de nye ankommende yde noget for samfundet. Og ikke få det hele serveret på fad. Men det skal ikke gå ud over os andre der er født her i landet, og føler sig en del af det danske samfund og en dansker selvom, man ikke har passet endnu. Men jeg vil bevise til samfundet at jeg kan få passet, og kan bestå prøven. Så derfor har jeg meldt mig til testen den. 2 december. for selvom indfødsretsprøven slet ikke fandtes har jeg hele tiden følt mig en dansker, og en del af samfundet selvom jeg er indvandrere. TAK Ps Pia K. Du skal bare blive voldtaget af en indvandre.
sandra Danmark flag
Afstemning: 0    
jeg er født i danmark og har boet her hele livet, og kan ikke engang bestå. er det ikke urimelige krav til folk udefra?
Jess Danmark flag
Afstemning: 1    
Et folketingsmedlem kan ikke stemme imod hans eller hendes partis politik Kun i meget betydningsfulde sager Forkert Rigtigt Ikke korrekt. Det rigtige svar er:: Rigtigt . Side [127] Nej Den er fokert.. se siden 127 .. Han eller hun kan derfor stemme imod sit partis officielle politik, for eksempel hvis den strider imod vedkommendes personlige holdninger.

Lan Vietnam flag
Afstemning: 0    
Nå, så er jeg ikke den eneste der synes spørgsmålen og svaret er mæ.
Karsten Danmark flag
Afstemning: 0    
Det kan Ikke Passe At Min Kone Skal sidde of Læse og lære flere timer af lort
indfødsretprøve
Maria de la paz Mexico flag
Afstemning: 0    
Jeg skal op til prøven imorgen Jeg er meget nervøs da jeg ikke havde så meget tid til at læse, arbejde,børn og så videre, men der er kun min skyld hvis jeg ikke bestå prøven. Håber at det lykkes for mig.
lule Makedonien flag
Afstemning: 0    
den er fuldstændig latterlig selv en dansker kan næsten ik svare på halv delen a spørgsmålene
monika Danmark flag
Afstemning: 0    
Jeg synes det er latterligt. Indfødsretsprøven burde afskaffes. Det kan ikke være rigtigt at hvis man er født og opvokset her i Danmark. Så skal man op til prøve for at være en del af det danske samfund, for på den måde mener dem fra folketinget at de to sproget føler sig integreret af det danske samfund. Ja det vil jeg give folketinget/dansk folkeparti ret i. indfødsretsprøven burde kun træde i kraft for de nye ankommende til Danmark. Men ikke for alle dem der har været i Danmark hele sit liv. Og som har gået i danske folkeskole, og har taget danske uddannelse, og arbejdet i danske forretninger, dem der har betalt skat, dem der har ydet en indsats for samfundet. Dem der omgås med dansker til daglige dage. Og føler sig ret integreret af danske samfund. Indfødsretsprøven burde kun træde i kraft til de nye ankommende selvfølge skal de nye ankommende yde noget for samfundet. Og ikke få det hele serveret på fad. Men det skal ikke gå ud over os andre der er født her i landet, og føler sig en del af det danske samfund og en dansker selvom, man ikke har passet endnu. Men jeg vil bevise til samfundet at jeg kan få passet, og kan bestå prøven. Så derfor har jeg meldt mig til testen den. 2 december. for selvom indfødsretsprøven slet ikke fandtes har jeg hele tiden følt mig en dansker, og en del af samfundet selvom jeg er indvandrere. TAK
CBK Danmark flag
Afstemning: 4    
Det er godt at man gør sig klart, hvad det er, man går ind til.

kt Afghanistan flag
Afstemning: 1    
kan ikke lige finde kommentarboksen så jeg skriver her:) Eftersom jeg har læst bogen , taget noter, genlæst noterne sådan at jeg huskede datoer/begivenheder udenad, synes jeg ikke, at den var svær. Men det skyldes nok den overdrevne forberedelse, som jeg har en tendens til at gøre med alle eksamener. Dog er jeg så heller ikke middelaldrende, og har ikke svært ved sproget..så det har vel også noget at gøre med sagen. Anyway, bogen var lidt mærkelig, her er et udsnit: Siden danskerne sagde ja i 1972, har der været afholdt fem folkeafstemninger om ændringer i EU-samarbejdet. Og alle seks gange har befolkningen været delt i to lejre. Fire gange har et flertal af danskerne stemt ja. Og to gange har et flertal stemt nej.   Lidt misvisende vil jeg selv mene..Var der 5 eller 6 afstemninger? Desuden bør den opdateres. Den kriminelle lavalder i Danmark er blevet sænket i sommers fra 15 til 14 år! En klage jeg har til prøven, omhandler dennes dato for beliggenhed. Junimåned betyder for NOGLE af os eksamenstid. Og december er heller ikke just for godt for STX-studerende, som lige er fyldt 18 (typisk 3.g'er), da det er SRP-tid. På baggrund af ovenstående håber jeg, at prøvens datoer for afholdelse vil genovervejes, således at vi kan have vores fulde fokus på studierne! Hvilket egentligt bør være førsteprioritet i et vidensamfund..ja, det behøver jeg vel ikke at forklare.
sham Afghanistan flag
Afstemning: 2    
jeg skal op i prøven her i december månede, men kan ikke komme igang med at læse, fordi jeg har rigtig mange lektier fra gymnasiet. forstår ikke hvordan de lave sådan latterligt ting.

sadaf Afghanistan flag
Afstemning: 4    
haha,,,det er kun for penges skylde.den 652kr.det er kun derfor.

Sharareh Afghanistan flag
Afstemning: 3    
Oh det er virkelig for dårligt, at folk på vores alder skal op i sådan nogen åndsvage prøver!!..Jeg er lige gået igang med at læse, da jeg også har haft travlt med gymnasiet og kørekort :(...Det er godt nok træls'!!

lea Etiopien flag
Afstemning: 1    
jeg har været til prøven i dag, jeg synes ikke den er svært. det hanld om at læse. selv om man er pestået det er ikke sikket at man får det

chaly Indien flag
Afstemning: 0    
hvad mener du den er meget sværer
Sunny Afghanistan flag
Afstemning: 4    
Synes det for dårligt !

sadaf Afghanistan flag
Afstemning: 3    
jeg synes, den prøve er kun for at det kan tjener lidt penge. det er en god investering for danskfolk partig.
Irina Rusland flag
Afstemning: 11    
Prøven er fyldt med stavefejl og forkerte formuleringer, at man næsten skulle tro, at det var udlændinge selv, der har lavet prøven! Desuden gå mange spørgsmål så lang tilbage i tiden, at de er irrelevante! Og hvorfor skal man består en test når man både har bestået folkeskolens afgangseksamen, gymnasium, videregående uddannelse. Det burde ikke gå ud over dem, som har gået i folkeskole i Danmark og dem der er i gang med at studere! Personligt er jeg selv igang med en videregående uddannelse, og prøven ligger lige op til mine eksamener. Så det er bare rigtig fedt at den her prøve skal påvirke min uddannelse!!!!
anqi haung Kina flag
Afstemning: 6    
denne prøve er total latterlig, for os der er født eller er kommet til Danmark i b barndommen. Personlig har jeg virkelig ikke tid til denne her prøve, jeg har en studentereksam der er langt vigtigere. Man burde være bedre til at vurdere hvem der skal tage denne test! end alt dette unødvendig tid vi andre skal spilde på det.
josef Irak flag
Afstemning: -2    
jeg har bestelt en komplitpakke, men har ikke fået en noget.?
Nis Danmark flag
Afstemning: -8    
Jeg synes, at det er en god ide med indfødsretsprøven - også selv om jeg er sikker på, at mange indføte danskere ville dumpe med et brag, hvis de skulle tage den uden forberedelse. De ville de sikkert også gøre, hvis de uden skulle til en ny køreprøve uden forberedelse. Man kan altid diskutere de enkelte spørgsmål, men de forekommer mig gennemgående relevante for at forstå hvorfor Danmark ser ud og fungerer som det gør.

DONYA Iran flag
Afstemning: 2    
Herrer Nis du må lige tage dig sammen! det kan godt være det er mange indvandra det laver alle mulige piss det er jeg os selv enig med! men det med prøven er noget LORT! SELV JERES PIA KJÆRSGAARD KAN ENGANG SVAR PÅ DISSE SPØRGERSMÅL! HÅBER SELV DU SELV GÅR OP TIL PRØVEN!

tarik Irak flag
Afstemning: 0    
det har du ret men ven...:)
Nana Holland flag
Afstemning: 1    
der for mange giougarfi og historie sporgsmål...

Hana Saleh Irak flag
Afstemning: 0    
Hehhee hvor er du sød. og det er lige geografi og historie man ikke gider. De er nogle tør fage... :)
No Name Afghanistan flag
Afstemning: 6    
Jeg synes, prøven er ydmygende og diskriminerende på mange punkter. Hvad er formålet med denne prøve? Teste folks paratviden? Jeg ser ikke den prøve, som en prøve som fortæller hvor god en statsborger man er. Den er jo tilgrin. Er man en god statsborger, hvis man kender, hvad en ligegyldig billedhugger hed i 1800-tallet? Håber virkelig dem fra Folketinget læser denne besked. Prøven burde afskaffes
Albina Albanien flag
Afstemning: -6    
Jeg er enig mede prøven men syns godt den kan være lettere og kun for dem der ikke har gået i skole. Jeg har bået her i landet sidden 1999 og har gået i dansk skole har afsluttet to udannelser, arbejdet sidden jeg kom til landet, mener selv at jeg er godt integrerende her i landet og så skal jeg op til sådan et prøve for at kunne får lov til at søge om dansk stadborgskab.Det syns jeg så ikke er helt far, men respektere stadig jeres regler. Det var bar min mening:)
Maria Danmark flag
Afstemning: 2    
Den er for svær
mina Irak flag
Afstemning: -1    
det giver ikke noget mening det hele altså tænk på min dansk lær kan ikke svar på nogle af spørgsmålerne
indfødsretprøve
shazia Afghanistan flag
Afstemning: 0    
diskramintion

zekria Afghanistan flag
Afstemning: 0    
i like freedomm
niels c hebsgaard Danmark flag
Afstemning: 0    
den har intet formål
Viggo Thing Stjernholm Danmark flag
Afstemning: 1    
Man skal i stedet undersøge, om ansøgeren er et aktivt menneske i det danske samfund, om det har arbejde, er selvforsørgende, har uddannelse osv. Prøven er en hån mod almindelig menneskelig intelligens, for den siger intet om det menneske, der tager prøven.
Advan Albanien flag
Afstemning: 1    
til grin
Hylya Irak flag
Afstemning: 5    
hej det er en sindsyg prøve jeg dympede andet gang til december skal jeg op igen til prøven, hvis jeg dymper ødlægger jeg mit helt live. til december er min tredje gang og jeg meget nervøs de stiller meget svært ord, hvorfor er i så streng vi kan ikke gøre noget endet end vi er i dnamrak prøve og se i vores lander der er krig. og man skal vente 6 måneder end man kan kom op igen det er lang tid. ellers skal i holde prøvet 4 gang om året.
Matias Gjerløv Danmark flag
Afstemning: 0    
Det kan virke misvisende at mange danskere ikke kan svare på prøven. Den kunne godt være lettere uden at miste sin troværdighed.
halima Somalia flag
Afstemning: 0    
dårligt ide
len Danmark flag
Afstemning: 2    
det for dårligt
Marlene Danmark flag
Afstemning: 3    
Det er en unødvendig prøve som ikke kan bruges til noget som helst i fremtiden... Der er andre ting som der burde lægges størrer vægt på...
Ole Danmark flag
Afstemning: 9    
Hvis udlændinge skal beatå prøven, burde danskerne også
karina Afghanistan flag
Afstemning: 4    
den er bare for meget overdrive, selv dansker ikke fine ud af. pia k vil have at indvandre skal kun det ud af :S

Monika Serbien flag
Afstemning: 1    
Pia k. kan ikke en gang selv klare testen.
Mikkel Nyborg Marott Danmark flag
Afstemning: 9    
Det er racisme at forskelsbehandle på baggrund af etnicitet, hvilket gør prøven till racisme, for etniske danskere skal ikke op til prøven. Derved er indfødsretsprøven i strid med loven.

zozo Irak flag
Afstemning: 0    
første dansk borger der kan sige noget
Deniz Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Jeg synes man skal tag forbehold til, de enkelt individer, som ansøger dansk pas.
Feriyal Iran flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at prøven er meget svær. Selv danskere har svært ved at bestå denne test. Derfor synes jeg det er uretfærdigt at os indvandrere skal blive udsat for det. Ikke en gang Lars Løkke har bestået testen. Testen skal helt klart blive lettere så vi har en chance for at være danskere.
ali Afghanistan flag
Afstemning: 2    
prøven burde slet ikke eksistere. hvis man ikke siger at den diskriminerion. Så hvad er diskrimereion?
indfødsretprøve
donia Irak flag
Afstemning: 0    
den burde slet ik vær der

zozo Irak flag
Afstemning: 1    
jaaaaaaaaaa men vi skal nok bestå

YASIN Irak flag
Afstemning: 0    
ANSHALLA
AAAAA Iran flag
Afstemning: 1    
fuck jer med jeres lorte lov. Det er så latterliget at selv dansker ikke kan klare den prøve!! Da i havde bruge for arbejdskraft, ville i have indvandrer i landet, nu har i fået ondt i røven af at indvandrer styre jeres land. så indføre i sådan latterlige love.
Naser Irak flag
Afstemning: 2    
Det er bare så latterligt når sive dansker ikk kan finder ude af dette såørgsmålene. jeg vil garantere på når selve dansker skal op til den prøve så vil de aldrig kunne bestå sådan en test der :) nu skal jeg op til denne test for anden gang og håber virkelig alle består den.
Lene Danmark flag
Afstemning: 5    
Spørgsmålene skal ikke være sværere end en almindelig dansker kan svare på dem. Prøven skal være for alle, der søger om dansk statsborgerskab. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal den afskaffes.
Bezan Hassan Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg synes at der er mange der har Statsborgskab. som ikke en gang kan stave til sit eget navn. F.eks mig. jeg har en HF-bevis. Men jeg har ikke statsborgskab. Og Prøven er ikke let at komme forbi. Det har Danske borger også selv indrømmet. Tak
Sara Danmark flag
Afstemning: 9    
Jeg synes det latterligt at man skal betale for at komme til prøven. Kan jeg ved om danske borger gider at betale for sådan noget?!! Men DF skal tjene på os, og derfor skal vi betale for at være dansker!! Jeg har ikke forstået ideen med prøven, hvordan skal indvandrere og flygtninge som har boet i DK i nogle år bestå,når dansker engang gøre det!! Eller måske er det mening at vi skal være mere dansker en selve danskerne skal VI være mere dansker??!! Tænk på dem der er i gang med at tag en uddannelse, som ikke har tid til at læse til "indfødsretsprøven". Vi har lektier for hver eneste dage, hvor skal vi have tid til at læse mere?? Prøv og hjælpe os med at tag en uddanelse, så vi kan komme videre i livet!! Så vi ikke ender med KONTANTHJELP!!! TAK
alex Italien flag
Afstemning: 0    
who cares about all this information ,, what the people can use it for ,, its just waste of time ,, pia go to ... h
Carsten Danmark flag
Afstemning: 9    
Jeg mener at dansk sprog og kultur er udfordrende nok i sig selv.... og især børn der er opvokset og født i danmark burde ikke være afhængig af indfødsretsprøven... det er fint at de skal integrere sig i vores samfund... men integretion sker ikke ved at kunne danmarks historien uden ad.
patricia knudsen USA flag
Afstemning: 3    
Vi bliver ikke dansk fordi vi få en dansk pas. Vi bliver dansk fordi vi elsker Danmark og er blevet påvirket af landets historie og værdier.
Protesto Afghanistan flag
Afstemning: 3    
Prøven burde ikke eksistere eftersom folk ikke nødvendigvis behøver at være dumme,dårligt fungerende eller ikke interesseret i at leve i DK hvis de ikke svarer rigtigt på alle spørgsmål og jeg vil næsten garantere at mere end 50 % af indfødte Danskere ikke kan svare rigtigt på alle spørgsmål.Derimod skulle man lave det som krav at alle der indvandrer til Danmark skal have et arbejde inden for 1 måned for at få lov til at bosætte sig i DK eller også have en ven eller ægtefælle i DK der kan og vil forsørge dem i al den tid de opholder sig på Dansk grund iflg en kontrakt den forsørgende part skal underskrive samt at den underskrivende part skal have Dansk statsborgerskab og fast arbejde og bolig i DK.Hvis alt så går godt og den indvandrede vil blive i DK kan vedkommende således søge om Dansk statsborgerskab når de har været i Danmark i den krævede tid for det.
Luma Irak flag
Afstemning: 0    
selv danske kan ikke besvare disse spørgsmåle!! og der er mange der har gjorde den her prøven før, og den er udløbet!!! jeg synes det er så mærkeligt alt den her regler
robin Tyskland flag
Afstemning: 1    
Jeg er opvokset i danmark, og mener ik en test om danmarks historie afgør om man er mere eller mindre dansker end andre....
Berisha Albanien flag
Afstemning: 1    
Ãhh hold op med at tude folkens. Så svære er den sku da heller ike. Jeg har boet i danmark i fem år har ike gået i skole eller har fået undervisning i dansk.Og jeg bestod testen med to fejl. Så kan I sku da også, I skal bare giv jer tid og tænker over spørgsmålene. Det viser bare at vi er dygtiger end danskern. Held og lykker til jer som skal op til den prøve.

fuat Albanien flag
Afstemning: 0    
har du vare op i prøvn berisha
Lina Algeriet flag
Afstemning: 2    
Latterligt
Milka Babic Lakic Jugoslavien flag
Afstemning: 0    
Det burde ikke eksistere for børn født iDanmark.
indfødsretprøve
imad Libanon flag
Afstemning: -1    
den burde være lettere
Reza Afghanistan flag
Afstemning: 0    
kan bare slette ikke se formålet med det her prøve, hvad kan man rigtigt brug det til, med alt det viden man skal have for at bestå prøven. "NOTHING"
Shqipe Maksuti Danmark flag
Afstemning: 2    
Slet ikke kernedanskere kan svare på jeres spørgsmål.
tina Afghanistan flag
Afstemning: 1    
jeg synes helt dåligt det skal stop prøver, kun 9 år bor idanmark
abdi Afghanistan flag
Afstemning: -1    
prøven er let, hvis man læser bogen.
Hulye Storbritannien flag
Afstemning: 0    
jeg synes Danmark er meget streng, og i prøven stiller de mange svært spørgsmålene er alt for svært, i England er også kræv for at udlænding skal op til prøven men den er ikke meget svært som i Danmark. i England stiller de meget nemt spørgsmål og man kan altid går op til prøven hvornår man har lyst til. og her i Danmark stiller de svært spørgsmålenne. jeg håber de skal stille nemt spørgsmål....
anders Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg synes slet ikke at den prøve er retfærdig nok da da ca. 80 5 af danskerne ikke elv kan svarer på disse spørgesmål.

melike Afghanistan flag
Afstemning: 0    
hej kan jeg spørge om noget er det en god pakke
dunya Afghanistan flag
Afstemning: 3    
for at sige det lige ud, så synes jeg at det er noget lort. fordi at reglerne er ikke ordenlig gennem tænkt. der mange 1000. unge ligesom mig, som kun har livet i Danmark eller kom hertil som lille. hvis vi skal til en prøve (som de flæse dansker ingen gang selv kan bestå) for at vise, at vi dansker nok, hvad bliver det næste. jeg føler mig mere dansker nu, end hvis jeg skulle til en prøv. jeg følger mig meget udenfor i det danske samfund, på grund af den prøve. jeg har et fritids arbejde, jeg går på en gymnasium, jeg får gode karakter, jeg taler lige så godt dansk som mine kammerater, jeg er ligesom, enhver anden ung dansker. så for mig giver det ikke mening at unge ligesom mig også skal til sådan en rådden prøve, det er bare ikke vejen til integration, men det vil gøre det svært for os at integrere os, der det de i vil med os? for jeg vil ikke ændre mig efter prøven, jeg vil stadig være mig selv.
Tamana Afghanistan flag
Afstemning: 3    
jeg synes at Danmark skal lige tænke over det, at vi som indvndre skal op til denne prøve er alt for svært. når vi som indvandre tager tilbage til vores land afghanistan og vi bliver lukket ind helle vores live, vi må engang tager til skolen og vi skal bare være hjem i helle vores live, kan i klare det? vi indvandre er ikke sur på dansker eller folketinget vi er meget taknemlig af jer men en ting er hvorfor skal vi op til noget sådan svært prøve? som engang selv danskerne kan ikke svære på dette spørsgmålene. dette prøve har givet til alle en phsykisk problemer er alt for svært jeg har selv været andet ggang og bestod ikke.
haso Danmark flag
Afstemning: 4    
Prøven burde ikke eksistere fordi den er dybt diskriminerende. Nordmænd og svenskerne skal ikke til indfødsretsprøve når de ansøger om dansk statsborgerskab. Ud over det, er denne prøve ikke ensbetydende med at man er velintegreret i det danske samfund.
Zohra Afghanistan flag
Afstemning: 0    
hej Ilham tak for din kommenter, jeg har fået phsykisk problemer det er helt rigtigt, og jeg tænker mehet på, men tak for din komenter.
Søren Danmark flag
Afstemning: 0    
Diskriminerende!!!!!!!!!
Newroz Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
held og lykke til alle dem som skal op til prøveen :)
E.M. Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 11    
Prøven burde ikke eksistere fordi den er dybt diskriminerende. Nordmænd og svenskerne skal ikke til indfødsretsprøve når de ansøger om dansk statsborgerskab. Ud over det, er denne prøve ikke ensbetydende med at man er velintegreret i det danske samfund.
Zohra Afghanistan flag
Afstemning: 5    
hej pasoon har du været op til prøven?
indfødsretprøve
Pasoon Afghanistan flag
Afstemning: 13    
Det gør dig ikke mere Dansk. På ingen måde overhovedet! Man kan sammenligne det med teoriprøve. Du husker alt udenad, du kommer til prøven og besvarer. Det er ikke ensbetydende med at man er mere integreret eller mere dansk! Det burde afskaffes efter min mening.
BiBi Afghanistan flag
Afstemning: 0    
det er for dårlig, danskerne selv siger der at må man ikke forskellig behandler folk i danmark, med den test viser de at de overholder engang deres eget sag. jeg sikker på at politiken har selv mist forstået ytringsfrihed og demokrati. de gør sig selv til grin,,,
Zohra Afghanistan flag
Afstemning: 13    
jeg har været op til prøven andet gang men desværre er jeg ikke bestod prøven det er jeg meget ked af det, jeg har fået meget stress af det og tænker meget på , prøven er meget meget svært jeg havde forberedet mig rigtige meget til men beståd alligvell ikke, og det er også lang tid til at vente til næste prøve, men ska vente 6 månede før man kan går til prøven synes alt for dårligt. jeg håber jeg bestå til december ellers få jeg psykisk problemer.

Ilham Somalia flag
Afstemning: 12    
jeg håber Zohra at du vil bestå den prøve. jeg synes at du skal tænke på din helbred i stedet for. Du vil aldrig blive danske, hvis du betsår eller ej.

khalid Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg er på vej til prøven men det se svært ud. Der nogen ord men forstå ikk meget hva de mener.

khalid Afghanistan flag
Afstemning: 2    
jeg synes at indfødsretsprøve prøve er meget svært for udlændingerne,selv danskerne forstår ikke de spørgsmål til indfødsretsprøve selvom de er dansker

khalid Afghanistan flag
Afstemning: 1    
jeg har mange venner i de andra lande som hedd tyskland,holland,frankrig,belgum der er ikk meget svært ligsom i dammark og danskerne har lavet meget svært for de prøve
Sian Danmark flag
Afstemning: 0    
Der er svære historie spørgsmål der må øves(-: Og jeg kan tænke at de er urelevante ifht om man er dansk eller ikke dansk, kan danskhed overhovedet testes i en skriftlig test? Eller burde danskhed måske ses i en større helhed??(-:
lulu Makedonien flag
Afstemning: 0    
prøven indeholder spørgsmål som ikke engang en dansker kan svare på og dårlig nok en statminister det er fuldstændig latterligt med de her sørgsmål. DE KUNNE GODT HAVDE GJORT DEM LIDT NEMMERE I DET MINDSTE
fatma Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Jeg synes at det er åndvagt at personer son er født og opvokset her i landet, skal til prøven bare fordi at deres forældre i sin tid ikk har fået dansk statsborgerskab. Jeg har gået i folkeskole, gymnasiet og går nu på unirversitetet her i landet, men alligevel skal jeg igennem det her, for at blive anerkendt som en dansker. det er for åndsvagt...!!
mehdi Albanien flag
Afstemning: 4    
jeg mener et i skal selv til prøven og lære noget og måske i få noget i deres hoved et slete Jugoslavien fra og sete Kosova i stedet for. i er til grin bar
Akin Tyrkiet flag
Afstemning: 10    
Det er ALT for langt ude. - De kan sagtens sidde inde i folketinget og sige at vi skal kunne det ene efter det andet, men hvad fanden ved de sel� Se bare Pia K, som er tidligere SOSU medarbejder (hun tog sig af pensionister) og nu sidde hun derinde med sin trutmund og laver en prøve som hun ikke ved en fis om!
zizo Somalia flag
Afstemning: 10    
det er latterligt at man skal igennem sådan en test da der er folk slet ikke kan læse eller skrive noget som helst for de har ikke haft muligheden til at lære noget da de var yngre. og grunden de er kommet her var at de såadan kunne få flere muligheder i deres liv . så med den her test har man slukket deres drømme om livet.
Tatiana Hviderusland flag
Afstemning: 1    
Jeg mener ikke at min "danskhed" kan vurderes ud fra kendskab til 500 spørgsmåler. Når man får dansk statsborgsk
Arnold Danmark flag
Afstemning: 2    
Jeg synes, det er fuldstændig urimeligt at forlange kendskab til ting, som ikke engang indfødte danskere kan svare på!
saida Afghanistan flag
Afstemning: 6    
jeg menner at den prøve er så svært for os udlæning,da selv dansker kan ikke kan svar på.jeg kender mange at har det psykesk meget dorligt.jeg bange for at der sker ikke opstår selv mords problemmer på grund af den prøv
ayse Tyrkiet flag
Afstemning: 8    
Den er alt for svær selv mine danske kollegaer kunne besvare spørgsmålene korrekt, man burde ikke gå op i den når man er født og opvokset i dk !!!
hatidza Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Vrlo teska pitanja,mislim da vecina danaca nebi bila u stanju da odgovore na pitanja.zar neko jeovde boravio mnogo godina nema pravo na dansko drzavljanstvo,nego moramo polagati ispit.Sto tako nije bilo na samom startu,nego su mnogi dobili ranije a pojma nemaju.
Francisco Angola flag
Afstemning: 2    
Alle som har boet i Danmark i mere end 10 år uden at lave hård kriminalitet og alle som er født i Danmark skal kunne automatisk få dansk indfødsret uden dens prøve. Mvh
indfødsretprøve
Gunnar Danmark flag
Afstemning: -1    
Jeg synes generelt indfødsretsprøven er forfejlet idet de fleste iboende danskere end ikke består. Synes istedet der burde lægges fokus på den sproglige tilegnelse som et kernepunkt for at skabe mulighed for at integreres sig i det danske samfund samt arbejdsmarked. Dette siger jeg ud fra en erfaring om, at når etniske grupper gives mulighed for at opretholde deres identitet giver mulighed for at skabe dialog over de grænsesætninger der helt naturligt opstår i at give plads til at man bringer sin egen historie med til Danmark.
Seyed Morteza Nouri Afghanistan flag
Afstemning: 4    
Det er så latterligt og nedgørende. Det burde MÃSKE eksistere, men kun for dem der ikke er så aktive i samfundet og ikke har udført danske folkeskole og lever af bistand. Jeg kom til Danmark som 13 årig dreng og i dag går jeg på universitet på DTU og studerer elektro ingeniør, er meget aktive i samfundet og har altid scoret gode karakterer i både historie og samfundsfag, og faktisk fik bedre karaktere i dansk end de fleste dansker i min klasse i gymnasium, derfor føler jeg mig krænket af dette lov og kan ikke se nogen som helst grund til jeg skal op i sådanne latterlig prøv. Det burde absolut ikke eksistere for dem der kommer så ung som mig til DK. Jeg ser dette som ren diskrimination af invandrere og en latterlig udlændingspolitik af regering og SELVFØLGELIG DF.
Emma Lindegaard Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg mener ikke at indvandre burde tage en prøve for at kunne bo i Danmark.
shfighullah Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg er enig med prøven,men jeg er uenig fordi i 2008 var jeg i prøven,hvor jeg betalte 600 kr og jeg bestod. Men det er ikke godt at jeg skal komme til prøven i gen ., MVH SHAFIGHULLAH ABDI
murwared Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg synes at det er for svært, selv en dansker på vores alder ville ikke kunne svar på det hele rigtig...
Grethe Mørup Pedersen Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er aldeles urimelige spørgsmål
Thomas Danmark flag
Afstemning: -9    
1) Prøven burde være meget sværere. 2) Alle nuværende danske statsborgere burde eksamineres og, dersom de ikke bestod, landsforvises.

SARa Afghanistan flag
Afstemning: 5    
Altså for at være seriøst danskerne kan ikke engang klar den jeg går på hf der var 30 elever ingen bestod tage jer sammen
Maria Ungarn flag
Afstemning: 2    
Eksamen er meget meningløs og svær! Selv danskerne kan overhovedet ikke finde ud af de fleste spørgsmål!
Ibrahim Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Umiddelbart vil jeg sige, at jeg ikke har svært ved de fleste spørgsmål, men de er nu relativt svære for de fleste. Derfor synes jeg, at prøven godt kunne gøres lidt nemmere.
Flora Congo flag
Afstemning: 2    
Hvad kan man bruge det dansk historie til? prøve skulle handle mest om dansk værdier, kultur.
Muhammad Irfan Pakistan flag
Afstemning: 0    
jeg synes det er meget svært spørsmål i infødsret prøve.jeg synes hvis man lære i skole eller sporg skole,det meget vigti man læser om Danmark histori. mvh M.Irfan
Hacer Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
En prøve som en gang danskerne kan bestå! Jeg synes det er uretfærdigt at vi skal sættes ud for sådan en diskrimination...
Rie Danmark flag
Afstemning: 3    
At en indfødt dansker og snart kandidat fra et dansk universitet blot får 2 ud af 5 rigtige af de sværeste spørgsmål!!?? Så er det helt klart en alt for svær og absurd urimelig prøve.
denisa Serbien flag
Afstemning: 0    
Jeg synes det er fuldkommende latterligt at indfører sådan nogle kompliceret spørgsmål som jeg og 10000 andre ikke kan finde ud af at svare på. jeg er selv elev på herlev gym. og er igang med mit 2. år og kan slet ikke svare på nogle af de spørgsmål.
Franck Cameroun flag
Afstemning: -1    
jeg er sys at det er alt for svært, de stiller son nogle spørgsmal for 100 år siden. dengang var jeg ikke engang født. de buder stille spørgsmaål for 10 år siden. men ikke 100 år siden altså..
indfødsretprøve
Nalan Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
På en måde kan jeg godt forstå at denne prøve eksistere, for selvfølgelig skal man vide noget om det land man søger indfødsret i.. MEN på den anden side kan jeg ikke forstå hvorfor de der søger om dansk indfødsret, skal sættes ud for at gå til en eksamen hvor langt over de fleste danskere ikke vil bestå i.. Det giver ikke mening. Spørgsmålene burde være MEGET lettere.
Yael Danmark flag
Afstemning: 5    
mange af spørgsmålen er ikke relevante for at kunne trives her i Danmark, jeg har boet her hele mit liv, og der var mange af spørgsmålene jeg gættede mig frem til.
MQ Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Det belaster mennesker med børn og arbejde.
GUNAY Danmark flag
Afstemning: 1    
ja man jeg synes, det er bare for dårligt når engang mine danske kolleger kan ikke svare på dette spørgesmålene, hvordan kunne i regne med at en invandre som mig kan svar?
Mariam Somalia flag
Afstemning: 0    
ohohoh. jeg har ikke noget og sige, enden at græder bare. for jeg har dummpet to gang please DF jeg håber i giver os chance til at blive dankser og giver til danmark noget tilbage.
Pernille Danmark flag
Afstemning: 9    
jeg synes det er meget for dårligt når engang vi danskerne ikke kan svare på spørgsmålene, hvordan kan en indvandrer svare. jeg synes regler skal laves om eller skal den være lettere

Sharareh Afghanistan flag
Afstemning: 3    
Gad politikkerne tænkte lige så logisk som dig Pernille! Tænkt at os med folkeskolens afgangseksamen + studenter eksamen skal tage testen her!
sounay Irak flag
Afstemning: 0    
jeg tror den er meget svæert. men jeg ved ikk om jeg kan bestå
Frank Danmark flag
Afstemning: 5    
Det er en prøve som jeg med GARANTI ved, hverken DF eller nogle af de andre politikkere i folketinget ved en fis om. Den er latterlig og ALT for svær for nydanskere som gerne vil til Danmark. Folk der er født og opvokset i Danmark, har gået i folkeskole, 10, klasse og gymnasium osv., skal stadig op til prøve? folk der har boet i landet i længere tid - end Pia K og de andre sindsforstyrrede mennesker i det parti - har været i folketinget!

Rim hafidh Syrien flag
Afstemning: 0    
Er sgu helt enig! Fik et eksemplar af prøven for noget tid siden for sjov og må ærligt indrømme jeg ved med meget, men de spørgsmål der var sgu for mystiske til mig.
Tanya Rusland flag
Afstemning: 1    
OK Test :-)
Heidi Tyskland flag
Afstemning: 3    
Jeg kan sagtens forstå at man skal igennem en prøve for at bevise, at man har integreret sig. Jeg er 39 år og har boet i Danmark siden jeg var 4år - har gået i skole fra børnehaveklasse til 10. kl. gået på handelsskole mm og uddannet som handelsassisten. Har altid haft arbejde og har alle dage været i en fagforening. Har en mor som er Dansk og en far som er Tysk, men vi har alle boet i Danmark siden jeg var 4år. Så bliver man lidt harm over, at man skal til sådan en prøve - har endda fået at vide af en hos amasaden eller hvor det var, at jeg var lige så meget indvandre som alle andre !! Desuden syntes jeg, at mange af de spørgsmål jeg har set på nettet, intet har noget at gøre med, om man er berettiget til at være dansk statsborger eller ej. Mnage bliver dansk statsborger og har aldrig haft et arbejde i Danmark - hvor er vi henne ?? Mvh Heidi
Baris Tyrkiet flag
Afstemning: 7    
Jeg sys den er meget latterlig.. Jeg forstår ikke hvorfor unge med en gymnasial udd.. skal tage den her prøve.. Jeg vil gerne stille de personer som har lavet den her prøve et spørgsmål. Hvad er jeres formål med den her prøve?

Rim Syrien flag
Afstemning: 0    
Jeg synes ikk' man skal stigmatisere og dele folk i grupper, dem der har fået studenter eksamen, den der har arbejder, dem der har afgangseksamen osv osv for så man fandme bli' ved med at stille højere og højere krav og dermed udelukke visse mennesker. På Den måde vil der altid være folk der føler sig mere priviligeret end andre og føle de har en større ret til statsborgerskab end mange andre og det er, mener jeg, FORKERT.
louise Danmark flag
Afstemning: 4    
jeg synes ikke at den skulle eksistere, jeg mener af hvis folk opfylder alle krav har de da lov til at søge om dansk pas uden en prøve
Dennis K Tyskland flag
Afstemning: 0    
Der skal flere nutidig spørgesmål i som traditioner, kongehuset, geografi og politik
Souhaila Marokko flag
Afstemning: 1    
Jeg synes det er noget værre noget!! Folk som har en folkeskole eksamen og en ungdomsuddannelse burde være fri for at gå op til prøven.!!!
Michael Birkemose Danmark flag
Afstemning: 2    
Det er efter min mening en prøve der er designet med det formål at begrænse antallet af udlændinge som skal have dansk statsborgerskab og især antallet af ikke-vestlige udlændinges adgang til dansk statsborgerskab. Prøven viser intet om ansøgernes kvalifikationer til at kunne begå sig i det danske samfund hvilket understreges af at flere af spørgsmålene ikke ville kunne besvares af indfødte danskere! Hvor mange af spørgsmålene ville kunne besvares af medlemmerne af DFs folketingsgruppe???? Jo hurtigere prøven totalt skrottes til fordel for en anden form for vurdering af ansøgeres kvalifikationer til at kunne være dansker jo bedre!
indfødsretprøve
rebecca kristiansen Storbritannien flag
Afstemning: 0    
Der burde være flere spørgsmål der handler om liv i danmark i dag, kultur osv
khisraw Afghanistan flag
Afstemning: 0    
man kan ikke blive mere dansk ved at tage dette prøve. integration er to vejs-proces. begge parter skal acceptere hinanden og skal gøre livet nemmere for hinanden og ikke SVÆRERE
Kenan Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
jeg synes at prøven er svær og meget udfordrende
Yvonne Nielsen Tyskland flag
Afstemning: 1    
Kan sagtens forstå hvorfor den er indført (invandrere fra andre kulturer) men det er træls nårman kommer fra et naboland, passer sit arbejde og kun snakker dansk, at man så ikke har andre muligheder for at få statsborgerskab!!
Jens Danmark flag
Afstemning: 4    
latterlig prøve. Kan knap nok selv bestå. Og jeg er mat./fys student med et gennemsnit på 9,2 !!!
Øzhan Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
har selv dansk pas. men synes den er til grin for dem som er født og opvokset i Danmark, de er på samme niveu som en udlænding som kun har været i Danmark 5 år ikke særlig Dansk, og kun med til at sætte befolkningen i 2 kasser.
pornstar Irak flag
Afstemning: -1    
lote prøve få jer et liv og lad andre være iu fred.....og lad være med at sige i / vi få et badre land med den prøve
Hubi Somalia flag
Afstemning: 0    
jeg kan godt set det endelige formål med prøven. Men den går i dybden med historiske ting, som er ligegyldige. Selvf er det de grundlæggende spørgsmål, der skal være der. Istedet koncentrere sig om handelen indenfor dk eller noget lignende.
Neriman Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Jeg som en 3 G'er som er født og opvokset i landet og derfor betragtes fra mange menneskers side af som "Dansker" alligevel skal op til en latterlig prøve for at blive dansk statsborger mener det er virkelig latterligt at inføre sådan en prøve i helhed. Man kan ikke sætte en gruppe "Indvanddre" under samme kategori.. Jeg kender da mange som automatisk har dansk statsbirgerskab men som ikke engang kan tale ordenligt dansk. eller integrere sig i det danske samfund.
karsten kristiansen Danmark flag
Afstemning: -1    
Jeg har selv deltaget i en norsk konkurrence om vintersports resultater og det er dybt urimelig at bede udlændinge om at deltage i sådanne tests eller konkurrencer. Jehg havde selv ingen rigtige i den norske konkurrence men den danske indfødsretstest har jeg bestået hver gang som jeg har taget den
Ayse Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Jeg mener ikke at man burde tage sådan en test, hvis man er født og opvokset i Danmark eller man har bået i landet mere end 10 år. Derimod synes jeg at man skal have ret til dobbelt satatsborgerskab, hvis man ønsker det.
Edgar M. Tyskland flag
Afstemning: -1    
Der skal indhentes meget viden i relativ kort tid om Danmark (+/- relevante). Tror at der vil være en del dansker der godt kan aflevere deres statsborgerskab, hvis de skulle igennem denne test. På godt Tysk: Stellenweise Schwachsinn
Gro P. Norge flag
Afstemning: 0    
En latterlig og unødvendig prøve. Jeg er født og opvokset i Danmark men har norsk statsborgerskab pga af min far. De spørgsmål er ikke aktuelle og op to date...sørgeligt
Tagrid Libanon flag
Afstemning: 0    
Jeg synes selve ideén med prøven er god, men de krav og spørgsmål der bliver stillet er alt for store. - Vi har prøvet at tage testen i klassen og ud af 25 elever var der kun 5 der bestod. Jeg er ikke selv oprindelig dansker men jeg er født og opvokset i Danmark, jeg bestod ikke prøven så hvis jeg skulle have gået efter prøven ville jeg aldrig have haft bestået, men igen 5 ud af 25 elever bestod det er godt nok ikke meget. Det vil altså sige at selv dansker, som har danske forældre og har holder danske traditioner osv,ikke bestod. Jeg synes virkelig at det er STORT krav. Der er også nogle tilfælde hvor personen der søger dansk statsborger, ikke har haft muligheden for at gå i f.eks. sprogskole pga. sygdom o.l., i sådanne tilfælde synes jeg ikke at der burde stilles så store krav.
liza Danmark flag
Afstemning: 3    
Grunden til at den ikke burde eksistere er at danskerne ikke engang kan klare den så jeg kan ikke se meningen i at folk som ikke oprindeligt er danskere skal klare den
indfødsretprøve
Tina Danmark flag
Afstemning: 0    
Mange spørgsmål er komplet irrelevante. De færreste danskere (inkl. mig selv) ved noget om fortidens konger. Til gengæld ville det være relevant at spørge mere om lovgivningen, da den ofte adskiller sig markant fra hvad de er vant til.
Søren Danmark flag
Afstemning: -1    
En omgang selvfedt nationalistisk svineri

MOKHTAR Iran flag
Afstemning: 0    
jeg tog denne test ...havde 31 rigtige ...man skal jo havde 32 for at bestå... og nr 27 i prøven var også fejl.. jeg fik en brev hvor der stod jeg ikk havde bestået og de vidste godt at der var fejl i prøven...og det umuligt at klage over noget i dette land hvis det handler om dansk statsborgerskab prøven..nej partierne skal jo havde ret i alt...
Rim Hafidh Syrien flag
Afstemning: 0    
Jeg mener at det er en alt for svær prøve. Der har været undersøgelser omkring hvorvidt veluddannede kunne klare testen, og mange seminarielærer med b.la. dansk som modersmål kom ikke igennem. Det siger lidt om sværhedsgraden i prøven. Ja enig det en god idé at prøven eksistere, men den skal være nemmere!!!
waleed khaled Irak flag
Afstemning: 1    
tak til Indfødsretsprøve.dk . jeg har bestået prøven pga jers fantastik hjem side , jeg hoper til jer at fortsæt med success, og jeg siger igen 1000000000000 tak .
Adawea Irak flag
Afstemning: 0    
Pøven bliver sværere og sværere med tiden og i sidste år
Maryam Afghanistan flag
Afstemning: 1    
jeg har vøret op til prøven men desvørre er jeg ikke bestået prøven det er jeg meget ked af det for, jeg havde forbered mig meget til men alligvel ikke bestod. jeg håber reglern skal laves om eller skal holdes 4 gang prøve i et år det vil være mange glad for. Men kan ikke forventer i 6 måneder det er meget. tak
Lina Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
Jeg synes det er ok, men det er ærgeligt at folk der er født og opvokset i DK også skal til sådan en prøve, det synes jeg er latterligt, da de også går i skole og kan flydende dansk som alle andre og den burde være meget lettere
Louise Danmark flag
Afstemning: 3    
Jeg mener det er grundlæggende forkert at "spille trivial pursuit" om statsborgerskab. Det er jo ikke en gul ost det handler om, men folks drømme og fremtid! Desuden mener jeg ikke at at man kvalificerer sig som bedre "dansker" ved at kunne svare på spørgsmål om kongehuset eller andre nationalromantiske anliggender.
Niels Gregersen Danmark flag
Afstemning: 4    
Har vi haft folk boende her i landet i 7 år. Uden at de har været i kontakt med de sociale myndigheder eller overtrådt lovgivningen bør de ummiddelbart optages som statsborgere. Det er der i hvertfald ikke mange grisehudsfarvede (os) der kan præstere.
sadaf Afghanistan flag
Afstemning: 1    
hej alle sammen . jeg ha været op til prøven. men jeg ha bestået det ehehehheheheheheh. med nul fejl

TYPISKT AFGHNER,KURDER,TURKER Pakistan flag
Afstemning: -1    
DET FORDI DU HAR GIVET LIV TIL DK. TAG DIG SAMMEN OG VÆRE DIG SELV..

Hana Saleh Irak flag
Afstemning: 1    
Tillykke til sadaf :D Man er sig selv selvom man giver liv til dk. Vi har ret til det, vi bor her, arbejder og betaler skat, eller vores forældre arbejder og betaler skat, vi studere og kommer til at arbejde her og betaler skat her. I det her land har vi ret og kan sige hvem vi er uden at frygte for vores liv, vi er blevet taget ind, hvor mange af andre muslimisk/arabiske lande vendte og stadig vender rygen til os. Vi skylder landet det og landet skylder os indfødsret, godt nok den her prøve er spild af alles tid.

Hana Saleh Irak flag
Afstemning: 0    
Tillykke til sadaf :D Man er sig selv selvom man giver liv til dk. Vi har ret til det, vi bor her, arbejder og betaler skat, eller vores forældre arbejder og betaler skat, vi studere og kommer til at arbejde her og betaler skat her. I det her land har vi ret og kan sige hvem vi er uden at frygte for vores liv, vi er blevet taget ind, hvor mange af andre muslimisk/arabiske lande vendte og stadig vender rygen til os. Vi skylder landet det og landet skylder os indfødsret, godt nok den her prøve er spild af alles tid.
Jacqueline Mistry Danmark flag
Afstemning: 3    
Den er latterligt svær, og indholdet kan kun bruges til meget lidt; spørgsmålene er irrelevante. Desuden er der for få DANSKERE der består prøven, til at vi kan kræve en bestået prøve af ikke-danskere.
ghassan issa Irak flag
Afstemning: 2    
9 ja Indfødsretprøen.dk har hjulpt mig rigtig meget. jeg er bestå i prøven i3 juni 2010 og fik kun 3 forket af 40 spørgsmål.

MIGSELV Irak flag
Afstemning: 0    
Tillykke med det, jeg skal op her til jul, er ved og blive rigtig dum af det, kan du fortælle mig hvordan prøven er altså hvor svær den er og hvilke spørgsmål jeg skal forberede mig det vil væærre en stor hjælp :) har boet i dk i 12 år og kender en som kun har boet her i 4 år som fik den uden og tag prøven, det synes jeg er rimeligt latterligt.
Wakas Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg er født og opvokset her! og jeeg forstår ikk hvorfor jeg skal op til sådan en prøve for at få et pas, når jeg har boet hele mit liv i danmark!!!
Grethe Danmark flag
Afstemning: 9    
Mange danskere kender ikke engang svarene på prøvens spørgsmål. Det er jo ikke en retfærdig behandling af mennesker.
Daniel Frandsen Danmark flag
Afstemning: 10    
Spørgsmålene virker alt for tilfældige og alt for få af dem har egentlig noget at gøre med at kunne leve fornuftigt i det danske samfund. Hvorfor er det vigtigt at vide hvem den første kendte danske konge var? Burde spørgsmålene ikke nærmere være om fx den politiske beslutningsproces, om vores grundlæggende frihedsrettigheder og dansk lovgivning? Det er jo de ting der gør om man kan finde ud af at begå sig blandt andre mennesker i Danmark.
indfødsretprøve
Stig N Danmark flag
Afstemning: -17    
Det er for nemt at man bare kan lære det der står i en bog og så kan man bestå prøven. Der burde være en skriftlig og en mundtlig prøve. Og afgørelsen burde være en helhedsvurdering

Rim hafidh Syrien flag
Afstemning: -2    
Ej det må være din spøg. Her sidder alle og Er total uenige i sværhedsgraden og eksistensen af prøven, og du vil ha' indført hele 2 prøver.??!!
Martin Danmark flag
Afstemning: -9    
Jeg synes at prøven er ekstremt nem, nu er jeg selvfølgelig også 100% dansker, men... Hvis man vil bo i et så priviligeret land som Danmark, så synes jeg at man skal være i stand til at svare korrekt på disse spørgsmål OG tale dansk.

sevdam Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Tror ikk du tørre at sige det på en indvandres ansigt, hahaha så får du den godt og grundigt hihi

din far Afghanistan flag
Afstemning: 0    
,, priviligeret land som Danamrk, haha end du siger at du er 100% dansker jeg du skal lige spørger din mor første om der rigtigt

Rim Hafidh Syrien flag
Afstemning: 0    
Hvis man udgiver sig for at være så priviligeret som du nu er, så burde man også vide at en del af det at være priviligeret indebærer en vis forståelse og respekt for menneskelighedens forskellighed.

Rim Hafidh Syrien flag
Afstemning: -1    
Puds glorien. Er det dansk nok. Hold ud mand.
Trine Danmark flag
Afstemning: 4    
For det første er spørgsmålene alt for svære, ikke engang jeg, som er cand.jur. kan svare på spørgsmålene -jeg fik 3 ud af 5 rigtige. Desuden er spørgsmålene fuldstændige irrelevante for forståelsen af den danske samfund, demokratiforståelsen og vores historie. Det er mig helt ubegribeligt, at I kan lave en sådan prøve, som med garanti ikke engang de folkevalgte politikere kan svare på.
Nis Kløjgaard Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er en tåbelig prøve. Håndbold, fodbold og lamper har ikke noget at gøre med hvor dansk man er.
Dariush Iran flag
Afstemning: 6    
jeg bestået med kun en fejl.en stor TAK for pakken ,som hjulet mig. bar læs og du bestå.
Alije Zeciri Makedonien flag
Afstemning: 0    
Er født og opvokset her, synes det for dårligt at vi som har været her hele vores liv skal op til sådan en test som ikke engang nogen af mine danske venner kan svare på..jeg ved mere om deres land end de gør..har været oppe 4 gange og har tænkt mig at blive ved til jeg får den..Har brug for at få den fordi jeg ikke kan forny pas her.skal rejse til Mk hver gang mit pas udløber og nu da jeg har fået en søn skal jeg der ned hvert år.. Har ikke rigtigt noget med landet mere at gøre..Fire år siden sidst jeg var der og nu er man tvunget..Synes man kunne kigge lidt på folks historie/baggrund..
yasmin Albanien flag
Afstemning: 3    
jeg ikke bestod prøven. jeg synes det alt for svært og dårligt. plzz lav den om ingen kan bestå prøven så hvorfor vil i have at vi som indvandrer ikke består bare for i skal tjene penge fra os
sami Iran flag
Afstemning: 5    
læs bogen og møde op til prøven og færdig .jeg er selv imød alt de ny regler som har regeringen vedtog om danskindfødsret. Men hvad hjælper det,med at brokke sig.Når jeg læser nogle af kommentarene,det er bare dybt godnet.min ven vis lidt respekt.hvor vi kommer fra ,hvis åpner du for meget din mund så fik du en ordenlig spark i røven.jeg er 47 år gamel har oplevet at de helvede på den anden side af kloden,med vores kulture vores historie,det er ikke noget at pralle af. prøv og læs den lille bog om danmark før og nu, DE værdier som danskerne har idag og står for den.der er ikke kommet fra himlen, faktisk de har kæmpede for deres ret for børn,unge.voksen ,mand og kvinde,fattig og rige,og et hav af retigheder, jyske lov siger Med lov skal man land bygge, jeg slikker ikke røven på danskerne,men jeg bedømmer heller ikke danskernes værdier og kultur pga ( nuværende regeringen ) Så op til dig skriv noget positiv,og giver håb til andre. jeg ønsker jer hjærtelig held og lykke

ukendt Iran flag
Afstemning: 0    
Sami Hatman to iran chub to kunet kardan ke enghad delet az irano farhange iran pore, nushe juuunet,

setare Iran flag
Afstemning: 0    
salam agah sami ... jeg er selv iraner men typisk iran de spiller og prøver på at være dansker mere end alle andra ! det er lige det du prøver og gøre eller visse disse folk !
Anne Danmark flag
Afstemning: 0    
Det er alt for svært at opnå dansk statsborgerskab. Prøven er alt for svær, og hvorfor skal man dog vide disse ting for at være dansker?
Asif Pakistan flag
Afstemning: 0    
Jeg har været til prøve den 3. juni. Prøven var nemt og jeg har bestået med 38 rigtige. Din hjemside var meget hjælpsom og jeg vil gerne anbefale til andre :-) Tak for hjælpen!
Morsal Afghanistan flag
Afstemning: 0    
jeg har været op til prøven den 03.06.2010 desværre jeg ikke bestået prøven jeg har 9 fejl, og jeg synes det var alt for sværet selvom jeg havde forbered mig meget men alligvel bestået ikke. jeg synes den skal laves om
Julie Nielsen Danmark flag
Afstemning: 1    
Den skal mere handle om nutiden, og ikke hvad der skete for 100år siden.
Lasse Danmark flag
Afstemning: 1    
Hvis DF bare flyttede ud af landet med deres holdninger, så ska i se at vi andre nok skal få et godt samfund.
MG Iran flag
Afstemning: 0    
jeg har været oppe i prøven her i torsdags.....3 juni,..,,jeg får svar om jeg er blevet dansk statsborger her på onsdag.....så jeg håber at havde bestået ...man skal bare læse i bogen "Danmark før og nu"... men den prøve burde slet ikke koste 650 kr....synes det for meget
Nik Hviderusland flag
Afstemning: 0    
Har lige vært op i går på Mariendalsvej 21 i Frederiksberg. Det to mig mindre end 10 min at aflevere prøven - og jeg var den første der smuttet. Det var kun et svært spørgsmål om Dannerborg - om "hvornår den faldt fra himlen" . Jeg har kun lyttet til mp3, lynhurtigt kigget tekst om forskellige fakta igennem og har haft 60 spørgsmål fra 2008. Jeg synes det er vigtigt at kigge de spørgsmål igennem for at kunn se hvad man skal være opmærksom på mens man læser eller lytter. F.eks. at Island løsrev sig i 1940'ne og ikke 30'ne osv. Så... personlig synes det var meget let. Held og lykke alle sammen.
indfødsretprøve
latifa Marokko flag
Afstemning: 1    
Det burde være, at man formåler spørgsmålene på en ande måde, måske merer forstårligt

bramming Kuwait flag
Afstemning: -3    
hvem kan huske kun rigtig svarer og skrive den her please

bramming Kuwait flag
Afstemning: 0    
hvem kan huske kun rigtig svarer og skrive den her please
Hosai Afghanistan flag
Afstemning: 5    
Jeg har selv været op to gange og synes det er urimeligt. Jeg synes selv at jeg er vel integreret i det dansk system. passer mit skole, går på arbejde, sagt med andre ord lever "normale" liv ligesom andre. Så hvorfor skal jeg sættes for den tortur og det forstår jeg simplehen ikke. Og prøven indeholder jo ikke almindelige og forstålig spørgsmål, tværimod. Mine venner som er dansker, kan ikke engang består denne prøve. Min mor, som er 47 år og har svært ved sproget, kan ikke engang få lov til at bruge ordbog under prøven, jeg synes det er unfair og respektløs overfor andre mennesker. Vi mennesker er jo forskellige, vi er ikke alle sammen lig god til alt. der skal være plads til alle, men i denne nuværende Danmark er desvære ikke muligt. Jeg synes ikke at man tage hensyn til udlænding, de bliver altid sat i grupper og derefter man dem betragter som tinge og ikke msk.
Almir Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 1    
Har været til prøve igår og har bstået med 37 rigtige. Prøven var ikke så svær det tog mig 15 min. Indfødsretsprøve.dk var stor hjælp. Synes stadivæk at det er for komplicieret at opnå dansk stasborskab og det er kun regerings skyld.

ja Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 2    
Sta se hvalis?

kuwaiti Kuwait flag
Afstemning: 0    
hej Almir .vil du være sode, hvis du husker, og skriver kun det rigtig svar som du synets det rigtig v.h. ny danske
cihan Tyrkiet flag
Afstemning: 5    
det er helt svineri derfor at det er for svært til os.Tanker jeg ,hvad er det for noget eksamen?Det ligner lort!
reza Iran flag
Afstemning: 4    
idag den 03062010 var det indfødsretprøve, og jeg har faktisk bestået prøven,jubbiiiiiiiiiiii jeg har købet komplet undervisningpakke og der har rigtig hjulpet mig.og for det mest i forhold til mine danske venner , NU ved jeg meget mere om danske historie,danske konge,danmarks geografi,EU,folketinget,osv. så kære ven hvis du vil opnå dit mål , gøre din bedste,HELD OG LYKKE ALLESAMMEN

Milad Afghanistan flag
Afstemning: 0    
hvordan ved du at du har bestået prøven..?

reza Afghanistan flag
Afstemning: 0    
kære milad hvis du har været til et prøve,så er det,kun dig som ved ,hvordan er gået med prøven , har du klraede eller ikke. jeg er sten sikker på min tro. forresten prøven har været meget forstålig og let i forhold til termin juni og dec 2009
Ragip Inal Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
Giv folketinget samme prøve, jeg er sikker på at 50% af medlemmerne ikke kan svare rigtigt på disse spørgsmål.
nashenas Afghanistan flag
Afstemning: 2    
jeg har taget prøven for første gang i dag, d. 3. juni, og jeg har været meget nervøs da jeg har hørt fra mange, at det vil være svært. Jeg blev meget positiv overrasket da jeg ikke synes den var spor svært. Man skal bare læse bogen, og kigge på de øvrige spørgsmål, så vil man kunne bestå, hvis man har en god hukommelse (; .
zijada Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 0    
Der er mange spørgsmål i prøven som vi slet ikke kan bruge til noget. Har snakket med flere af mine arbejdskolegaer i forbindelse med prøven.. det mene selv at det er for meget. Det ved heller ikke så meget om sit eget land, som i kræver af os fremede
line Libanon flag
Afstemning: -3    
når man bor i dk og har daglig kontakt med det offentlige behøver man ikke at svare på nogen sposmål. det syns jeg
Jesper K. Danmark flag
Afstemning: 1    
Jeg kender ikke til ret mange spørgesmål. Derfor skal de andre heller ikke testes for det.
Anders Eskesen Danmark flag
Afstemning: 2    
Tvivlsom måde at vurdere om man er "egnet" til at være "rigtig" dansker.
Morteza Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Den er jo alt for svørt, 7 ud af 7 af mine danske venne rik bestod prøåven :)
Fatma Tounsi Tunesien flag
Afstemning: 1    
Jeg har vigtigere eksamener jeg burde bruge min tid på. Det vil gavne Denmark mere end at jeg ved hvem biskop Absalon er.
NAEEM Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg SYNES der skal være flere nemt spørgsmål, det kunne være omkring politik,traditioner, kongehuset og geografi.nogle spørgsmål er meget svaerret og ikke så meget vigitg synes jeg. hvorfor er der så vigtig at Asatro er navnet på den oprindelige nordiske religion. det er nogel dum spørgsmål. Jeg tror Staten bør tænke over dette det var det alt jeg synes. naeem
Yalda Afghanistan flag
Afstemning: 2    
HallOOOO HVAD FANDEN LAVER DE FOLKETINGET??? de kan overhovedet ikke svare på dette spørgsmålene, hvordan kan det være at de stille det til udlændinge??? Hvad skert med jer???? bare for at tjene penge så sige det løst??? jeg har kiggede i bogen jeg fatter ikke skid.

ahmad Irak flag
Afstemning: 0    
Kære Yalda Hvis du fatter ikke skid,hvorfår ringer ikke til peter
indfødsretprøve
Erik De Clerck Belgien flag
Afstemning: 0    
Det er vigtet at men har et "paratviden" om det land man flytter til.
Awin Irak flag
Afstemning: 0    
Jeg vurdere prøvens sværhedsgrad er særdeles højt. Af min erfaring ved jeg, at selv hvis en dansker, skulle op til ligende prøve, ville vedkommendes chance for at bestå prøven være lige så lidt som vores, indvandrer med anden etnisk baggrund er. Jeg vurdere testen til at ligefrem være uretfærdigt svære. Selv er jeg en gymnaseil- elev, og jeg har det svært, da læseemnet, er et meget bredt emne. Det er svært at huske så mange ligegyldige information, da selv en danskere ikke kender til det. Jeg mener, at der burde komme en prøve, hvis indhold var mere relevant.
Almir Bosnien-Hercegovina flag
Afstemning: 1    
Indfødsretsprøven er bare en forhindring,som regering og DF har udarbejdet,for udlændinge som vil søge om dansk stasborskab.
hugo Argentina flag
Afstemning: 0    
ja... den er irriterende men den skal laves, det samme skal man i USA... held og lykke til alle i morgen
reza Iran flag
Afstemning: 2    
faktisk danskerne har ikke bruge for at svar på sådant sporgsmål ,de er dansker så hvis du er beslutet at have din dansk statsborgerskab ,gøre din beste.det hjælper ikke at klager.jeg skal til prøven den 3,06.10 så håber jeg bestå prøven også de andre deltager.hip hip hip
Sarah H. Irak flag
Afstemning: 0    
som gymnasieelev der går i 2.g og ikke består den, synes jeg det er uretfærdigt at den skal være så svær !
Rafi Afghanistan flag
Afstemning: 1    
Det giver ikke helt mening, især for dem der har taget en gymnasiel uddannelse eller er født og opvokset her i landet.

Sharareh Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jamen jeg forstår det VIREKLIG heller ikke at os med både Folkeskolens afgangsprøve + Studenter eksamen skal tage den her åndsvage prøve, det kan jo være vi dumper af stress..De her spørgsmål skal vi jo ikke bruge for til at leve i DK, når vi har klaret folkeskolen og gymnasiet, skal vi nok klare resten også!
Nonaa Irak flag
Afstemning: 4    
årh gud. den prøve får mig til at være sindsyg. jeg har så meget brug for at få et dansk pas nu. jeg har været her hele mit barndom, hvorfor kan jeg ikke bare får den . hvAd fuck skal jeg tage den uforstålige prøve. den har slet ikke en mening. hvAD fanden rager det mig om at lære hvem der var den første skuespiller eller første sange .. hvad skal jeg bruge alt det oplysninger til. i vil have vi skal lære bogen uden ad hvad er det for noget. hvad skal vi huske af bogen. det eller det eller det.. i siger engang hvad for et spørgesmål i skal stille til os. hvem er den nørd der kan hver en spørgsmål men stille til .. hallo være nu klogere. vi er kun udlæninger, jeg er 100% sikker på at det fleste dansker kan engang svære på disse spørgsmål, så i ved vi ikke kan. i vil bare tjene penge fra os. stakkels jer, i har jo mistet så mange penge derfor vi er i et finanskrise. årh gud hvad er det for nogle menneske,, det laver problemmer til sig selv, og så skal vi udlæninger få det betaalt,,660kr.for en indfødsrets prøve.. hvad fanden sker der
ceran Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
det er mærkeligt at folk som er født i det her land også skal tage testen jeg har sku da ikk lært de spørgsmål i skolen har taget mit 9 års skolegang det helt mærkeligt danmark de svigter folk som mig
osman turan Tyrkiet flag
Afstemning: 3    
selv dronningen vil ikk ku bestå denne prøve :)
tomas Danmark flag
Afstemning: 5    
jeg tror ikke engang statsministeren kan svare på den prøve
nursel Tyrkiet flag
Afstemning: 2    
jeg er helt uforståelig over hvorfor man som udlænding skal være klogere på det danske end en dansker er ?! Det giver ingen mening at hvis man er født og opvokset i landet og har gået i skole samt taget flere uddannelser at man så kun kan accepteres i landet hvis man kender svaret på om hvem der har lavet PH lampen??!!!!
Viktoria Radchenko Ukraine flag
Afstemning: 1    
De fleste af spørgsmålene kunne mine danske venner ikke svare på!
Safia Pakistan flag
Afstemning: 5    
hvis gymnasie elever ikke kan bestå indfødsret testen så hvorfor skulle man så forvente at en udlændige skulle bestå testen?

ali Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Der er mening med den prøve at udlændige skal ikke bestå.
Hussain Irak flag
Afstemning: 2    
Jeg synes det giver ingen mening, at man skal til denne prøve da der findes rigtige mange danskere der ikke selv kan svare på halvdelen af spørgsålene. Der er heller ingen grund til at lærer om Danmarks historie da det ikke har noget med at være "dansk" at gøre.
indfødsretprøve
Ebru Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
DET GIVER INGEN MENING MAN SKAL OP TIL EN PRØVE SOM PÆREDANSKER IKKE ENGANG KAN BESTÃ!!
Søren Danmark flag
Afstemning: 2    
Den er krænkende, ydmygende og den giver et forkert indtryk af danske værdier, og den måde vi er for andre mennesker.
muhammed Afghanistan flag
Afstemning: -1    
det er et forkert test for at blive integreret
Arian Murtezi Albanien flag
Afstemning: 0    
Synes det er godt
alex alex Grækenland flag
Afstemning: -2    
det er ikke brugbart!
Audrius R Litauen flag
Afstemning: 1    
Jeg synes størstedelen af spørgsmålene er fuldstændig ligegyldige og jeg vil vædde med at 8 ud af 10 pæredanske borgere ville ikke bestå prøven.. hvad skal en udlænding bruge de informationer til? Jeg synes i burde fokusere mere på de danske traditioner og værdier. Og fokuser mere på at folk lærer hvordan man opfører sig når man er dansker, det synes jeg ville være meget bedre.
Ayan Hussen Somalia flag
Afstemning: 0    
´det er virkeligt sværet prøver selv dansker kan ikk selv svar på det .
Jack Danmark flag
Afstemning: 5    
den sku ikke hat veret der den prove der for jeg tror ikke at selv en dansker ikke kan består den prøve der ( man betaler for at for statborgeskab) det er er alt for meget ...man skal sku ikke betale for detder mannnn ...hvad sker for osssssss
sofie Danmark flag
Afstemning: 4    
den er jo ret svært. selv vi dansker kan ikk best5å den .
lala Irak flag
Afstemning: 0    
Det jo latterligt, jeg burde være som en almindelig danskere da jeg har boet i DK hele mit liv
Aslan Sebo Danmark flag
Afstemning: 1    
Den burde sku ikke eksistere for dem som er født og opvokset i danmark.!
koushki Iran flag
Afstemning: 0    
der er dumt at lave sådenne prøve for at vøre dansk statsborgersskab.
AF Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg synes godt om intentionen, men det kan være sværet for ældre indvandrere. Istedet burder der være en form for obligatorisk kursus uden eksamen. Den nuværnde eksamensform tingliggør følelsen om at blive dansk. jeg kan derfor ikke se forskel mellem at få kørekort og at få dansk statsborgerskab.
ifrah abdi ali Danmark flag
Afstemning: 10    
Jeg er fra somalia men har fået dansk pas før prøven, jeg synes at det er langt ude at det er det som skal afgøre om man er god nok til det danske samfund.De tidligere krav burde være tilstrækkelig, at man ikke måtte have en plettet straffe attest og at man ikke modarbejder demokratiet og at man følger de danske love og regler. Disse regler er der rigtig mange udlandske unge der har efterlevet, men med de nye regler og den nye indfødsretprøve ( testen) har disse ikke kunne bestå denne test og dermed kan de ikke på trods at de har levet største delen af deres liv i Danmark blive statsborger i det land som er deres i sind og hjerte. Disse unge har gjort alt det rigtige i dette samfund, de kan bare ikke svare rigtigt på tilstrækkelig mange spørgsmål til at de kan blive en del af det.
beyaz Tyrkiet flag
Afstemning: 0    
Hej er der nogen som kan hjælpe mig, jeg skal nemli op til prøven den 3 juni, hvad skal jeg gøre, har brug for jers hlælp
indfødsretprøve
Breshna Afghanistan flag
Afstemning: 0    
kan ikke kommentere da jeg først skal op til prøven den 3 juni 2010

ilyas Afghan Afghanistan flag
Afstemning: 0    
good luck qandolak. hope ki kamyab shawe aga shode sheeren az yadet nara lol
Stine Danmark flag
Afstemning: 3    
det for dårligt,det burde ikke værer så svært.
Tamana Afzali Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Synes at nogle af svarene er Urelevante og svære!

Handicap Singh Afghanistan flag
Afstemning: 0    
Jeg savner dig!
Ali Irak flag
Afstemning: 0    
det er svært, man kan ikke huske alt
Selim Tyrkiet flag
Afstemning: 1    
jeg syntes den han kun om politik, den burde gerne handle mere om hver dage, man skulle jo nærmest tro man uddaner sig til politikere :D hilsen selim
Anne Danmark flag
Afstemning: 3    
Man behøver ikke en test for at blive en god borger i Danmark!!
fatima Somalia flag
Afstemning: 0    
Den er meget god,men burde være lettere
Sofie Hersland Danmark flag
Afstemning: 2    
En test rækker ikke til at bestemme, hvem der kan og må være danskere. Det er fuldstændig forrykt.
Niels Sverige flag
Afstemning: -1    
Jeg synes prøven er relevant. Den indeholder historiske spørgsmål, og selve beståelse af prøven uanset indhold, viser at der bag den enkelte ansøger også ligger en vis motivation.
Peter Bojsen Sri Lanka flag
Afstemning: 0    
Man kan jo tilsyneladende lære de rigtige svar udenad, så den siger jo ikke andet end at den der dumper prøven har haft travlt med noget andet and at lære om 'Gesta Danorum'. Der kunne godt være flere spørgsmål om hvem cand. jur. Erik Ninn Hansen var. Start evt. med at slå ordet 'gulvtæppe' op i wikipedia: http://da.wikipedia.org/wiki/Gulvt%C3%A6ppe -måske har man slet ikke lyst til at bo i DK efter man har surfet lidt rundt og læst om hvordan landets justitsminister, som selv var eksamineret jurist, blev idømt fængsel, måtte gå af og trak hele sin regering med i faldet. Måske ville "indvandringsproblemet" løse sig af sig selv hvis man fortalte folk hele sandheden om Danmarks magthavere og traditionerne i blendt dem. P.S.: En engelsk tandlæge tjener meget mere end en dansk, hvis jeg var indvandrer ville jeg vælge et andet land.
Tina Albanien flag
Afstemning: 0   &n