Skal du op til den kommende danske indfødsretsprøve? Så ved du helt sikkert allerede nu, alt der er at vide om Danmark. For det er jo det du skal, hvis du altså skal bestå den danske indfødsretsprøve. Hvis du ved alt om Danmark, kender du sikkert også til de danske højskoler. Men kender du også til de mest kendte af dem?

Højskoler

Højskolen er en dansk opfindelse, som blev opfundet af Grundtvig. Han ville danne et system som kunne oplyse de fattige og uudannede bønder om den danske historie og det danske samfundsforhold.
Den første folkehøjskole blev grundlagt i Rødding tilbage i 1844. Der er siden da kommet en hel del højskoler til. Der er i dag 77 højskoler i Danmark.

Højskoler

Nogle af de højskoler som i dag får særlig stor omtale er Oure Højskole, ISI Idrætshøjskole, Gymnastikhøjskolen i Ollerup og selvfølgelig den første grundlagte højskole, Rødding Højskole.

Højskolen er for alle aldre. Du skal dog minimum være 17,5 år – men oftest er det unge og ældre over 60 år som tager på højskole. Der er højskoler som er mest målrettede til de unge, og andre højskoler som er mest målrettede til de ældre. Derfor er det lige med at finde netop den højskole som vil passe bedst til lige netop dig. Der trods alt 70 forskellige danske højskoler at vælge i mellem.

Indfødsretsprøven

Så står du og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve, så er der store procenttal som siger, at du bør vide noget om hvad en højskole er og at den første højskole blev grundlagt i Danmark af Grundtvig.

Dernæst kan det måske give dig et forspring og nogle gode point, vil du virkelig har læst op på lektion omkring de danske højskoler – for hvem ved, måske den kommende danske indfødsretsprøve er fyldt med spørgsmål omkring Grundtvig og de danske højskoler?